Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Kamperen in Friesland

Net wakker, je rekt je nog even uit voor de tent. Twee koolmeesjes babbelen in de boom. Eerst maar eens koffie zetten, bedenk je je. Want een ding is zeker: deze rust is van korte duur.

Niet omdat hier straks de beats uit de boxen knallen, nee. Er zijn hier namelijk zo veel beweegredenen om je te vermaken. Wat dacht je van bos- en avontuurtorens beklimmen, zandvlaktes uitkammen, oog in oog staan met Schotse hooglanders? Of mountainbiken en daarna tot grote hoogtes stijgen in het klimpark bij de camping?

Midden in Nationaal Park Het Drents Friese Wold, vlakbij de grens tussen Drenthe en Friesland, vind je vakantiepark RCN de Roggeberg. Je hoort mensen wel eens zeggen: ‘Nooit geweten dat Nederland zo mooi is!’

Nou, grote kans dat deze zin ook jullie mond verlaat deze vakantie. Van Zweedse kwaliteit, om het toch een beetje buitenlands te maken. Want hier in dit Fries-Drentse land vind je genoeg bossen, zwemmeren, vennen, heide en natuurlijke zandvlaktes om je tijd en ogen aan te besteden. En alsof dat nog niet genoeg is, doet de camping er nog een actieve schep bovenop. Hogere hartslag, goeie beat. Wie gaat er mee naar het klimpark in het bos?

Eenoudervakantie Kamperen in Friesland
Eenoudervakantie Kamperen in Friesland

Ouder & Kids

De week van Appelscha
Achter de schermen werken wij op dit moment hard aan het samenstellen van een programma. Een programma dat past bij Appelscha. Ook dit jaar zorgen we voor leuke activiteiten. We doen ons best het programma zo gevarieerd en compleet mogelijk te maken. Houd er rekening mee dat het programma en de prijzen onder voorbehoud zijn. Op de locatie kan nog iets gewijzigd worden. De getoonde prijzen en activiteiten zijn daarom indicaties.

Fun & Venture
Het Fun en Venture programma is bij de reis inbegrepen. Op Camping RCN de Roggeberg staat het team voor de kinderen klaar om er een heerlijke vakantie van te maken. Bij aankomst op de vakantiebestemming ontvang je het complete activiteitenprogramma. Tijdens deze momenten ontmoeten je kinderen leeftijdsgenoten. Samen ondernemen ze unieke activiteiten onder begeleiding van het team.

Wat eten we vandaag?
Jullie verblijven op basis van logies. In je tent staat een uitgebreid keukenblok voor je klaar met een 4-pits gaskookplaat. Geen zin om te koken? Dan hoef je bij de Roggeberg zeker geen zin te maken. Verzamel gewoon alles wat je lekker vindt, bouw je eigen pizza en stook hem klaar in een van de vier hout gestookte ovens op het pizzaplein. Of ga lekker uit eten in de brasserie met terras. Er is ook een snackbar met brood & snacks.

Van Afrika naar Assen
Tijd voor actie! Vanaf het park beginnen drie coole mountainbikeroutes. Helm op, de bossen in, de paden op en gaan! Liever geen zin in trappen, maar liever klimmen, dan is het klimbos bij de camping iets voor jullie. Even aansnoeren en bekijk de wereld vanaf de toppen van de bomen. Als je groter bent dan 1.40 meter, dan mag je meedoen aan zo’n beleving op hoog niveau (vanaf € 18 p.p.).
Vanaf de camping ben je trouwens zo bij het Aekingerzand en het Aekingermeer. Op deze zandvlaktes waan je je op een Afrikaanse steppe, en na een heerlijke wandeling toppen jullie de dag af met een sprong in het meer. De volgende dag fietsen jullie naar Fochteloërveen, pak die trappen van de uitkijktoren, verrekijker voor en vogels spotten maar! Ook leuk: een dagje in attractie- en verkeerspark Duinen Zathe in Assen? Daar leren de kleintjes dat rechtsaf voorrang heeft, dat je moet stoppen voor het zebrapad en volgens ze hun pad (met hun eigen bolide) naar nog meer moois.

Fun programma:
Kinderen die op de bassischool zitten of die na deze zomer naar de middelbare school gaan mogen meedoen met ons Fun programma. Het team maakt een weekprogramma dat past bij de bestemming en de leeftijd van de kinderen. Zo gaan de kinderen opzoek naar de schat, hebben veel waterpret, openen de jacht op Mr. X, dansen tijdens de (mini)disco, spelen levend kolonisten van catan of een spannend avondspel.

Oppasdag
Iedere week bieden we een oppasdag aan. Tijdens deze oppasdag zullen onze teams ook buiten de activiteiten om op de kinderen passen. De kinderen kunnen zelfs samen met het team lunchen. Hierdoor heb je als ouder lekker de tijd voor jezelf zonder je zorgen te hoeven maken over je kind(eren). Want het is ook jouw vakantie!

Venture voor de jeugd op de middelbare school:
Kinderen die op de middelbare school zitten kunnen meedoen aan ons stoere Venture programma. Bij het samenstellen van het weekprogramma zal het team rekening houden met de input van de jongeren en kijken naar wat past bij de bestemming. Wat dacht je van een volleybaltoernooi, survival, avonddropping, vlotbouwen, spooktocht, QR Cluedo, estafette race, bootcamp of een nachtje zonder ouders op bivak?

Eenoudervakantie Kamperen in Friesland
Eenoudervakantie Kamperen in Friesland

Verblijf

Verblijf Vakantiepark de Roggeberg

Beschrijving

RCN Vakantiepark de Roggeberg

‘Wie gaat er mee rennen, springen, vliegen, duiken, ballen en lekker naar de golfbaan'

Wat zullen we vandaag gaan doen? Een ding is zeker: op de Roggeberg laat het antwoord niet lang op zich wachten. En saai wordt het nooit. Op ons vakantiepark is namelijk sprake van een megalijst aan superleuke to do’s. Wat dachten jullie van golf? Naast de camping is een golfbaan. Of naar de spiksplinternieuwe waterspeeltuin op de camping, openluchtzwembad met ook een waterspeelparadijs (naast het park, gratis voor gasten) of de 15-meter hoge avontuurtoren? Pas op, houd je vast, tijdens de 6 pittige klimroutes en het klimpalenparcours. Of ren voor je leven tijdens een potje outdoor lasergamen. In de indoorspeelplaats speel je als het weer niet meewerkt, en genoeg speeltuinen voor als de zon schijnt. Tafeltennissen, jeu-de-boules, een airtrampo, volleybal, en zo gaat het rijtje leuke-dingen-doen nog wel even door.

Liefde gaat hier trouwens ook door de maag. Op het pizzaplein vind je vier hout gestookte ovens waar je je eigen pizza in bakt. Er is een minishop, wasserette, fietsverhuur, brasserie, snackbar en een ontbijtservice. De Brood & Snack is iedere ochtend open voor verse broodjes of een gesneden brood. Er is wifi bij de wifimast, net naast de twee grote huizen aan het begin van ons veld (gratis voor 1 apparaat, meerdere kun je bijkopen). IJsjes, en koffie en thee to go kun je bij de receptie krijgen.

Onze tenten staan bij elkaar opgesteld op een heel groot veld, samen met de andere eenoudergezinnen. Het sanitair is een stukje lopen (ongeveer 200 meter). Niet alleen goed voor de stappenteller, de beloning is ook fijn, een compleet nieuw sanitairblok. Direct bij de tenten is veel ruimte om buiten te spelen. Een potje voetbal, frisbee of een watergevecht doe je hier naast de tent. Je kunt kiezen uit de Comfort (16m2) of Espace (25m2). Ze beschikken over grote slaapcabines, met echte bedden, een voortent en een keuken met 4-pits gasfornuis. De tenten kun je boeken met minimaal 2 en maximaal 4 personen. Wanneer je met 5 of 6 personen komt, krijg je een bijzettentje bij de tent.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vakantiepark de Roggeberg
Vakantiepark de Roggeberg

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Kamperen in Friesland
Eenoudervakantie Kamperen in Friesland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c