Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Gezellige zonvakantie in Toscane

Marina di Grosseto heeft een bruisend strand en is een actieve vakantiebestemming, en dat is niet voor niets! Onze camping ligt direct aan zee en het zandstrand is kilometers lang en zeer geschikt om lekker te zwemmmen, omdat de zee langzaam aan dieper wordt. Ideaal voor de kinderen.

Het gezellige plaatsje Castiglione della Pescaia ligt in de buurt. Slenter over de boulevard van Marina di Grosseto. Genieten van een capuccino op het terras of een lekker Italiaans schepijsje! Neem samen met de kinderen deel aan één van de leuke activiteiten die we aanbieden. Een dagje windsurfen bijvoorbeeld, super leuk voor de wat oudere kinderen. Of een dag naar een waterpretpark voor de wat kleine kinderen. Een excursie naar een mooie stad mag natuurlijk niet ontbreken als je Toscane bezoekt. We bieden excursies aan naar o.a. Siena en Rome. Ook voor de kinderen is dit natuurlijk een unieke belevenis. 

Naast de diverse excursies en activiteiten organiseert onze reisleiding ook een pizzaparty, een pastafestijn en op de laatste avond als afscheid een heerlijke barbeque. Lekker eten en borrelen samen met de andere alleenstaande ouders, families en alle kinderen. Dat wordt een heerlijke vakantie om nooit te vergeten!

Eenoudervakantie Gezellige zonvakantie in Toscane
Eenoudervakantie Gezellige zonvakantie in Toscane

Ouder & Kids

Zin om tijdens de vakantie een aantal leuke activiteiten te ondernemen? Boek dan het voordelige voordeelpakket vooraf bij voor € 89,- en voor kinderen t/m 12 jaar € 79,-.

Het voordeelpakket bestaat uit:
1. Surfdag: 

Een instructeur leert je de fijne kneepjes van het windsurfen. Verder vermaken we ons de gehele dag op het strand met allerlei spelen.
2. Excursie Rome:
Een bezoek aan Italië is natuurlijk niet compleet als je Rome niet hebt gezien! Het Colosseum, het Vaticaan, de Trevi fontein en nog veel meer!
3. Pasta Party:
Om elkaar beter te leren kennen organiseert de reisleiding een gezellige pastaparty waar je heerlijk kunt eten met een drankje erbij.

Ter plaatse kun je de volgende excursies bijboeken:
Pizzaparty € 15,-
Genieten van verschillende heerlijke pizza's en goed glas Italiaanse wijn.

Excursie naar Rome € 55,- (kinderen t/m 12 jaar € 49,-)
Eén van de mooiste steden van Europa, met een grote historische waarde. Hier moet je zijn geweest! Met onder meer het Colosseum, Vaticaanstad, Pantheon en de Trevi fontein.

Excursie naar Saturnia/Piggliano € 49,-
We bezoeken zowel Piggliano als ook Saturnia. In Saturnia zijn warmwaterbronnen, die met een waterval in diverse kommen naar beneden komen. Het dorpje Piggliano (La Cita del Tufo) is een typisch Toscaans dorpje en stamt al uit de 14e eeuw. Het is gebouwd op de rand van de rotsen en is gelegen in een schitterende vallei.

Boottocht Giglio en Giannutri € 45,-
Giglio en Gianutri zijn eilanden. Giglio is een klein eiland waar je heerlijk kan zwemmen, lunchen of een kleine bustour kan maken. Giannutri is een onbewoond eilandje waar je perfect kan snorkelen.

Pannenkoekenparty € 10,-
Lekker genieten van overheerlijk pannenkoeken.

Aquapark Maremma 
Een schitterend waterpark met grote glijbanen. 

ATB Fietsen € 29,-
Een prachtige tocht door de omgeving per atb fiets. 

Hike / wandeling € 15,-
Inclusief een transfer naar begin en eindpunt. 's Ochtends op pad met een hike van 3,5 uur door de heuvels van Toscane met schitterende uitzichten.
 
Barbecue € 15,-
Lekker gezellig barbecueën vlees, vis (Vega op verzoek) sauzen, salade, brood en een drankje. En napraten over de vakantie.

Windsurfen en Suppen € 32,50 
De instructeurs leren je de fijne kneepjes van het windsurfen! 

Wijnproeven € 29,-
Incl. transfer, met een proeverij van heerlijke wijnen. Onze reisleiding gaat dan met de kinderen leuke dingen ondernemen.

* De genoemde prijzen dienen ter indicatie. Het is mogelijk dat activiteiten wegens onvoldoende aanmeldingen niet door gaan.

Belangrijk:
Indien je in Marina di Grosseto gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzondere en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking.

Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten. Tevens raden we je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Eenoudervakantie Gezellige zonvakantie in Toscane
Eenoudervakantie Gezellige zonvakantie in Toscane

Verblijf

Verblijf Camping Le Marze: Eenouder

Beschrijving

Camping Le Marze***
Camping Le Marze is een leuke bestemming als je je kinderen graag het authentieke, Toscaanse leven wil laten ervaren. Castiglione della Pescaia ligt in de buurt van veel bekende Italiaanse steden. Zo kunnen jullie een bezoekje brengen aan Grossetto of Siena. Wil je een leuke dagtrip maken, dan kun je de kunststad Florence bezoeken. Gelegen tussen twee dorpjes is er voor ieder wat wils in deze omgeving. Zee en strand, cultuur en stad, pasta en pizza. Op ons terrein vind je ook een centrale plaats met tafels en banken. De kinderen kunnen hier gezellig met elkaar knutselen of een spannend spel spelen en ‘s avonds is dit voor de ouders een heerlijke plek om gezellig samen koffie of een wijntje te drinken!

Omgeving: in Toscane, dichtbij de Tyrreense zee, tussen de badplaatsen Marina di Grossetto en Castiglione della Pescaia.

Ligging: achter de duinen op zo’n 400 meter afstand van het strand en 5 km van het levendige en gezellige centrum van Marina di Grossetto en Castiglione della Pescaia (bus vertrekt voor € 2,- vanaf de camping naar beide dorpjes). Komen de tijden van de lokale bus niet uit? Wij verzorgen taxi transfers tegen een voordelig tarief vanaf de camping. 

Faciliteiten: Restaurant, pizzeria, bar, campingwinkel, sanitaire voorzieningen met gratis warme douches, wasmachines, droger, tv- en amusementsruimte, fietsverhuur, zwembad, speeltuin, adventure park, tafeltennis en gratis wifipunt. Ook is er direct op het strand een Beach Bar.

Huurtent: Je overnacht in een compleet uitgeruste huurtent die geschikt is voor 4 personen. Er zijn 2 1-persoonsbedden en 2 luchtbedden. Heb je meer kinderen of wil je liever een apart tentje voor de kinderen dan kun je voor € 89 per tent per week een bijzettentje met luchtbed bijboeken. Op deze camping staan de compleet ingerichte tenten voor 1-ouders gezellig bij elkaar.

Laken en handdoekenpakket: Voor € 19,95,- per persoon kun je een laken- en handdoeken pakket via ons huren. Wij zorgen dan dat er een zomerdeken, twee handdoeken, kussen, kussensloop en twee lakens aanwezig zijn.

Schoonmaak: De optionele schoonmaakkosten zijn € 35,-

Verzorging: Je verblijft op basis van logies. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Le Marze: Eenouder
Camping Le Marze: Eenouder

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Royall class touringcar vervoer
Kies net als de meeste van onze gasten ervoor om met onze Royal Class Touringcar mee te gaan. Je reist per zogenaamde nachtpendel naar je bestemming. Je komt lekker vroeg aan en vertrekt pas eind van de dag weer. Zo haal je het maximale uit je vakantie en heb je eigenlijk twee extra vakantiedagen! Let op: Reizen per Royal Touringcar is alleen mogelijk bij een verblijf van dinsdag t/m dinsdag. Je vertrekt namelijk op maandag aan het einde van de ochtend al richting je bestemming. Onderweg kijk je een filmpje, pak je een drankje of doe je even je ogen dicht. Lekker ontspannen en zeer comfortabel. Ondertussen maak je alvast kennis met je reisgenoten. Op dinsdagochtend komen jullie fit en uitgerust aan en staat de reisleiding klaar met een ontbijtje om jullie te verwelkomen. De terugreis is op dinsdagavond, zodat je op woensdag weer aankomt in Nederland.De voordelen van reizen met onze Royal Class TouringcarExtra ruime zitplekken en comfortabele stoelenZak achterover in de kussens en laat je rijden. Dat is royal class reizen!

Minimum aantal deelnemers
Voor deze vakantie en activiteiten geldt een minimum aantal deelnemers. Wordt dit minimum niet gehaald, dan kunnen wij besluiten om de reis niet door te laten gaan. Hierover word je uiterlijk 10 dagen voor vertrek geinformeerd per mail. 

Laken en handdoekenpakket
Voor €25,- per persoon kun je een laken- en handdoeken pakket via ons huren. Wij zorgen dan dat er een zomerdeken, twee handdoeken, kussen, kussensloop en twee lakens aanwezig zijn.

Inventaris Toscane huurtent
Wat zit er allemaal in de tent?2x1-persoonsbed, 2 x 1-persoons luchtbed aanwezig, kookkast, koelkast, 2-pits kooktoestel, gasfles, gasdrukregelaar, gasslang, kast, pannenset (3 delig), onderzetters, thermoskan, koffiefilterhouder, koffiemaatschep, maatbeker, 4x bord groot, 4x bord klein, 4x beker, 4x soepkom, 4x bierglas, 4x wijnglas, bestek 4-delig, opscheplepels, broodmes, vleesmes, bestekbak, rasp, schaar, blikopener, kurketrekker, kaasschaaf, asbak, sla-/beslagkom, jerrycan, afdruiprek, vergiet, emmer, afvalemmer, 4x stoel, tafel, bijzettafel, bezem, stoffer en blik, lamp, kabel met stekkerdoos, wasrek, spiegel, dienblad, koelbox, koelelementen.(deze lijst is onder voorbehoud van kleine wijzigingen)

Babybed en kinderstoel
Het is mogelijk om een babybedje en kinderstoel te reserveren voor € 20,- per week. Aangezien deze beperkt beschikbaar zijn raden we je aan deze tijdig te reserveren. Huur je een babybed dan moet je zelf voor een lakenpakket zorgen.

Kosten ter plaatse Huurtent
Ter plaatse betaal je de volgende kosten:€2,25 toeristenbelasting per persoon per nacht €1,25 milieuheffing per persoon per nacht €3,50 gasbijdrage per persoon per weekstroom €0,50 per persoon per nacht. Buiten deze verplichte kosten, is ook een borg van € 100. Deze dien je bij aankomst contact te betalen bij de reisleiding.

Eindschoonmaak en eindcontrole
Op de dag van vertrek dien je je accommodatie om 10.00 uur te hebben verlaten. Wil je heel vroeg vertrekken, maak daar dan eerder in de week een afspraak over met de reisleiding (ook i.v.m. het kunnen vertrekken met de auto vanaf de camping). Uiteraard dien je je accommodatie veegschoon, heel en compleet achter te laten, zodat de volgende gasten er weer met plezier gebruik van kunnen maken. Geef je de eindschoonmaak liever uit handen? Boek dan vooraf de eindschoonmaak bij voor € 29,50-. Ben je klaar voor vertrek, neem dan contact op met de reisleiding en doe samen de eindcontrole. Is alles in orde, dan ontvang je direct de borg terug. Is iets niet compleet of defect, dan moet je dit artikel helaas vergoeden. De prijzen van de artikelen staan op de checklist die je bij aankomst krijgt. Reis je met de touringcar, dan kun je jouw bagage bij de reisleiding achterlaten tot de bus vertrekt.

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Animatieteam Toscane
Activiteiten voor kinderen en jongerenTijdens jullie vakantie in Toscane organiseert ons animatieteam verschillende activiteiten voor de kinderen. Denk hierbij aan een leuk kennismakingspel op de aankomstdag, een kleur/tekenochtend/-middag, waterspellen, de bekende bingo en natuurlijk een spannende speurtocht. Met al hun nieuwe vakantievriendjes en -vriendinnetjes maken we er een onvergetelijke vakantie van! Voor de oudere kinderen organiseren we sporttoernooitjes en excursies met daarnaast genoeg momenten om gewoon lekker samen te chillen. Voor de oudersIn Toscane op Le Marze hebben ook de ouders de tijd van hun leven. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan de hike door de mooie heuvels van Toscane, indien de kinderen te klein zijn om mee te gaan of geen zin hebben dan doen ze gezellig met ons team en de andere kinderen iets anders. Op deze manier kun je de de andere eenouders ook beter leren kenne.  Ook kun je mee om in de omgeving van onze camping een mooie atb-tocht te maken. En natuurlijk kan je ook gewoon lekker gaan borrelen. Een vakantie in Toscane vraagt natuurlijk om een wijnproeverij en het animatieteam gaat dan met de kinderen iets anders gezelligs doen. Ook zorgen wij voor een avond met de kinderen zodat u het gezellige centrum van Castiglione kunt opzoeken met elkaar.

Bijzettentje bij huurtent Toscane
Heb je een gezin met meer dan 3 kinderen? Dan staat er naast de tenten voor de 5e en eventueel 6e persoon een bijzettentje met luchtbed.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Gezellige zonvakantie in Toscane
Eenoudervakantie Gezellige zonvakantie in Toscane

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c