Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Gezellig en Actief Strand Maaslanden

Kortom een perfecte plek voor een actieve en/of ontspannen vakantie met de kinderen! De omgeving biedt veel mogelijkheden om leuke activiteiten te doen. Het prachtige natuurgebied 'De Gouden Ham' leent zich bij uitstek voor een heerlijke struintocht door de weilanden, een step- of fietstocht, een kanotocht langs de strandjes.
In de buurt vind je een aantal gezellige dorpjes waar je terecht kunt voor een boodschap of waar je lekker op een terrasje in de zon kunt zitten. 

Animatie inclusief welkomstmeeting met gratis drankje, struintocht door de omgeving (over een bruggetje, door de weilanden), volleybalwedstrijdje, voetbalwedstrijdje, obstacle run, waterspel en nog veel meer.

In de zomer is er een animatieteam die voor jong en oud leuke dingen organiseert zoals  puzzeltocht, knutselen  en nog veel meer. Zij nemen je graag mee op ontdekkingstocht door het rivierengebied en bij aankomst kun je dan ook activiteiten boeken. Genoeg te beleven. Kom ook en ga er gezellig samen op uit!

Eenoudervakantie Gezellig en Actief Strand Maaslanden
Eenoudervakantie Gezellig en Actief Strand Maaslanden

Ouder & Kids

1. ACTIEFPAKKET:
Het actiefpakket kun je alleen vooraf bij je boeking direct bijboeken. € 28,- p.p.: Gezellige bbq-avond op het terras van het beachhouse, leuke steptocht van 8 km en halve dag kanovaren langs de strandjes over de plas. Ter plekke kun je het eventueel los boeken, maar kan de prijs hoger uitvallen. 

2. TER PLAATSE BIJ TE BOEKEN:
Kanovaren
Ga mee op safari door het prachtige waterlandschap in een Canadese kano. Maak een gewone kanotocht of volg de route aan de hand van puzzeltochtvragen. (Halve dag € 9,50 p.p.)

Outdoorsteppen
Op een sportieve step ga je op pad voor een rondje om het recreatiegebied De Gouden Ham. Onderweg is er een oversteek met een idyllisch fietspondje. (Halve dag € 9,50 p.p.)

Fietshuur (tarieven zijn per dag):
Toerfiets € 9,50
Ebike € 21,50
ATB € 13,50
Tandem € 17,50
Bij de fietshuur krijg je een leuke route door het Land van Maas en Waal mee.

Vlottenbouwen en -varen 
Vlottenbouwen staat altijd garant voor een hoop (water-)pret. We maken teams en jullie krijgen van onze instructeur palen, tonnen en touwen en dan is na een korte uitleg de rest aan jullie. Uiteraard blijft onze instructeur wel in de buurt om af en toe wat tips in te fluisteren. Zijn jullie in staat om met het vlot de overkant te halen? Of wordt het een waar waterballet? Voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar. (Duur 1,5 uur prijs € 7,50 p.p.)

Boerengolf aan de Maas
Ga mee en trek erop uit in de mooie natuur van de uiterwaarden aan de Maas. Loop tussen de grazende brandrode runderen door en volg ons boerengolf parcours. Ouderwetse en ongedwongen gezelligheid. Het is de bedoeling om met zo min mogelijk slagen het parcours af te leggen. (Duur 1,5 uur € 5,- p.p.)

Boogschiet clinic
Handboog, kruisboog en blaaspijpschieten. (Duur 1,5 uur € 12,50 p.p.)
Spannen, richten en loslaten! Boogschieten lijkt eenvoudig maar is voor velen toch nog best lastig. Van onze instructeur krijg je alle tips en trics. Naast handboogschieten komt tijdens deze clinic ook kruisboogschieten en blaaspijpschieten aan bod. Wie gaat er met de highscore naar huis....?

Shoot Out (Larpschieten)
Een nieuwe spannende spelvorm waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen met handbogen en larp-pijlen. Een combinatie van boogschieten, paintbal en trefbal. Hunt your friend: de nieuwe rage in Nederland. Een lekker actief programma voor iedereen vanaf 12 jaar. (Duur 1,5 uur met een pauze met drankje naar keuze in de Beachclub, € 16,50 p.p., vanaf 8 personen)

Escape Eiland
Je wordt met je team gedropt op een totaal verlaten eiland vlakbij het schiereiland van camping Riverside. Door middel van puzzels, raadsels en teamwork moet je de juiste hints oplossen om weer van het eiland af te komen. (Incl. kanotocht heen en terug € 21,50 p.p., duur 2 uur.)

Obstacle run
Een parcours van ongeveer vijf kilometer door weilanden, mul zand en over heuveltjes met onderweg nog ongeveer twintig objecten waar je overheen/onderdoor moet klauteren. Iedereen mag deze hindernisbaan gebruiken, dus wil je een keer je klim-, klauter- en trekkrachten uitproberen dan is het nu je kans!
Een vrij toegankelijk parcours met diverse obstakels/hindernissen (gratis)

Klimmen in combinatie met Lowrope touwparcours 
Je kunt ‘m niet missen op ons prachtige terrein: de hoge Klimtoren! Lukt het jou om helemaal naar boven te klimmen? Eenmaal boven begint deel twee: ABSEILEN! WoooooW

Lowrope parcours:
De spectaculaire “Low Rope”: Een hindernisbaan op 1,5 meter hoogte. Lekker buiten tussen de bomen klimmen en balanceren tussen touwen, balken en kabels. Lukt het je om het hele parcours af te leggen zonder de grond te raken? (Prijs € 10,- p.p.)

Zeilen
Voor de verhuur hebben we een 6-tal polyvalk zeilboten waarbij je het 400 ha. Grote gebied van het recreatiegebied De Gouden Ham kunt gaan verkennen.
Huur halve dag € 60,- en een hele dag kost € 75,-.
Heb je in het verleden wel eens gezeild, maar even iemand nodig om weer eten uit te leggen hoe het ook alweer allemaal in elkaar steekt? Dan is er een opfrisuurtje van 1 uur (€ 35,- ter plaatse) waarbij we je weer op weg helpen.
Zeilcursus: Er zijn voor onervaren zeilers dagcursussen waarbij je 5 uur (€ 165,- per deelnemer incl. boothuur, instructeur) met een instructeur op pad gaat en waarbij je alle kneepjes leert. Meestal kun je na twee instructiedagen zelf op pad. Maximaal 3 deelnemers per boot.

Motorbootje
Met onze Giethoornse Picknickpunten kun je met maximaal 4 volwassenen en 4 kinderen een gezellig dagje op het water beleven. Onderweg kom je veel passanten steigers tegen waar je van boord kunt gaan om aan wal te picknicken of om te zwemmen. Het motorbootje is eenvoudig te bedienen. (Prijs halve dag € 55,- en een hele dag kost € 70,-)

Tuktuk en boot arrangement
Eerst vaar je een mooie tocht met een stille sloep waarmee je vanaf het water de omgeving gaat verkennen (dus zonder motorgeluid). Na twee uurtjes varen we naar de plek waar de TukTuk op je staat te wachten waarmee jullie zelf (na een korte uitleg) een leuke tocht gaat maken over dijkjes van het Rivierenland (jullie krijgen een route van ongeveer 2,5 uur mee en diverse tips voor onderweg) (Duur: Hele dag, € 42,50 p.p.)

Suppen
Peddel al staand over het water. Bewaar je evenwicht als je op deze sup staat en beweeg je voort met een lange peddel over het water. Gezellige groepsactiviteit. (Duur 1 uur € 12,50 per persoon)

Banaanvaren 
Op een banaan achter een speedboot rondscheuren en bochten maken. Lekker met een ploegje achter elkaar zitten en rondhobbelen over het water en het is de kunst om niet in het water te vallen. (€ 10,- p.p., duur ongeveer 20 minuten)

Electrische Sloep
Met een bootje en heerlijk door het recreatiegebied varen. Vaarbewijs is niet nodig. Je krijgt een kaart van het gebied mee hoe je kunt varen. 7-p sloep halve dag € 90,- en 11-p sloep kost € 120,- voor halve dag

Waterskiën, Wakeboarden, Kneeboarden of Wakeskaten op de Maas (€ 25,- p.p. per 15 min.)

Eenoudervakantie Gezellig en Actief Strand Maaslanden
Eenoudervakantie Gezellig en Actief Strand Maaslanden

Verblijf

Verblijf Camping Riverside

Beschrijving

Camping Riverside

Omgeving
De camping ligt in het prachtige natuurgebied ‘De Gouden Ham’. 

Ligging
Camping Riverside ligt in Appeltern, in het recreatiegebied De Gouden Ham tussen de rivier de Maas en de Waal. Op een schiereiland tussen de wateren, met eigen strandje en met eigen Beachhouse. Autoluwe camping. 

Faciliteiten
Het sanitairgebouw en de afwasplaats staan op korte afstand van de huurtenten. Eigen strandje met houten speelschip in het ondiepe water. Een animatieteam, is aanwezig. De Beachhouse heeft een gezellige bar waar je een drankje of snack kunt kopen. Geniet op het terras van het mooie uitzicht .

Huurtent
Je overnacht in een compleet uitgeruste huurtent die geschikt is voor 4 personen. Er zijn 2 1-persoonsbedden aanwezig en een 2-persoonsbed. Elektriciteit en koelkast zijn niet inbegrepen. Je kunt dit bijboeken tijdens het boekingsproces voor €31,50 per week (enkel stroom) of €59,50 per week (stroom + koelkast).

Lakenpakket
Het huren van lakenpaketten via ons is verplicht. Voor € 9,50 per persoon zorgen wij voor een dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop en hoeslaken.

Huurtent
Je overnacht in een compleet uitgeruste huurtent die geschikt is voor 4 personen. In de tent heb je de beschikking over de volgende faciliteiten:
- Een compleet ingerichte tent.
- Een plek van minimaal 75 m².
- 10 ampère stroom (mits dit is bijgeboekt).
- Een parkeerplek voor jouw auto op de parkeerplaats.
- Gebruik van centraal sanitair (1 douchemunt p.p.p.d. gratis)

Inventaris  voor 4 personen
1 x 2-persoonsbed (190 x 140 cm), 2 x 1-persoons bed, 4 x Dekbed, 4 x Kussen, 4 x Luxe Standenstoel, 1 x Tafel, 1 x Keukenkast,  1 x Stekkerblok +  CE Stroomkabel (indien bijgeboekt), 1 x Koelkast (indien bijgeboekt), 1 x Houten Terras binnen, 4 x Bord glas, 4 x Dessertschaaltje glas, 4 x Koffie- / Theemok glas, 4 x Multifunctioneel mes, 4 x Vork,  4 x Lepel, 1 x Bestekbak, 1 x Thermosfles,  1 x Filterhouder, 1 x Kooktoestel, 2 x Pan, 1 x Koekenpan, 3 x Onderzetter, 1 x Snijplank, 1 x Spatel-Roerset, 1 x Blikopener, 1 x Kurkentrekker, 1 x Meng-Slakom, 1 x Verlichting, 1 x Afwasteil, 1 x Asbak, 1 x Bezem, 1 x Blik en Veger, 1 x Vuilnisemmer , 1 x Jerrycan, 1 x Gasfles, 1 x Gasslang, 1 x Gasdrukregelaar, 1 x Curverbox en 1 x Emmer.
(deze lijst kan in de praktijk licht afwijken, mist u iets, vraag het bij de receptie)

Keukenset
U ontvangt bij aankomst een nieuwe keukenset met daarin: Afwasborstel, Dweil, Vuilniszak en Toiletrol.

Huisdieren
In de huurtenten zijn huisdieren niet toegestaan.

Schoonmaak
Je dient de tent na gebruik schoon achter te laten. Wil je de tent door ons laten schoonmaken? Dan bedragen de kosten € 29,50 en dien je de tent wel veegschoon achter te laten.

Verzorging
Het verblijf is op basis van logies.

Vervoer
Als je met de auto komt dan is er een ruime parkeerplaats aanwezig waar je je auto kunt parkeren. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Riverside
Camping Riverside

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Activiteiten en excursies inclusief
De volgende activiteiten zijn al inclusief in de reissom.  Excursie naar Florence Florence is te beschrijven als een van de meest veelzijdige steden van Italië. De stad leent zich voor een uitgebreide wandeling langs de vele mooie bezienswaardigheden. Tevens kan je er heel goed winkelen of een van de vele musea bezoeken.. Excursie Rome: Eén van de mooiste steden van Europa, met een grote historische waarde. Hier moet je zijn geweest! Pasta Party: Om elkaar beter te leren kennen organiseert de reisleiding een gezellige pastaparty,pasta, diverse sauzen en een drankje erbij.

Auto op camping
Onze compleet ingerichte accommodaties staan op een aparte plek op de camping. Kom je met eigen auto, dan is het niet mogelijk om deze pal naast de accommodatie te plaatsen (wel altijd voor het in-en uitladen). Dit heeft als voordeel dat het er een stuk vriendelijker uit ziet. Je kunt de auto natuurlijk wel altijd op een veilige centrale parkeerplaats zetten, niet ver van de accommodatie.

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Gezellig en Actief Strand Maaslanden
Eenoudervakantie Gezellig en Actief Strand Maaslanden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c