Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Gezellig en Actief op campingplek in Remouchamps

Op Camping Olympia is het goed vertoeven. In de ruime bar/restaurant van de camping kun je (disco)bowlen, airhockeyen, biljarten of gezellig aan de bar wat drinken met andere gasten. Ons (veelal) Nederlands sprekend team staat je graag te woord en heeft uitgebreide tips over de prachtige omgeving. De grotten van Remouchamps liggen bijvoorbeeld slechst op enkele kilometers.

Ook staan onze outdoorinstructeurs voor je klaar om samen de natuur in te gaan op de mountainbikes, of het water op met een kajak. Een volleybal en voetbalveld, speeltuin en kampvuurplek zijn op de camping te vinden en zo leren de kids elkaar al snel kennen tijdens een potje volleybal.


Eenoudervakantie Gezellig en Actief op campingplek in Remouchamps
Eenoudervakantie Gezellig en Actief op campingplek in Remouchamps

Ouder & Kids

Voordeelpakket Ardennen
Over 4 dagdelen verdeeld ga je allemaal spannende activiteiten ondernemen:
Bezoek Carriënta Outdoordome met o.a. klettersteig, plankenbrug, touwbrug, bushwalk, apenbrug, tokkelen, lussenbrug etc. Op de 2e dag gaan we ATB /kids atb parcours fietsen.
Op dag 3 staat er een gezellige kajaktocht op het programma en de laatste dag geo-coaching: schatzoeken met een gps.

Voordeelpakket Ardennen (4 dagdelen)
6 t/m 12 jaar € 59,- p.p.
vanaf 13 jaar € 69,- p.p
.

Het voordeelpakket Ardennen is ook uitermate geschikt om samen met je kinderen te ondernemen!!

Meer activiteiten ter plaatse:
Kajakken € 19,- pp
Atb(mountainbike)tocht € 19,- pp
Kidsatb, voor kids tot 12 jaar € 15,- pp
Speleologie € 29,- pp
Challenge parcours € 39,- 
Lasertag:€ 15 pp
Boog- en blaaspijpschieten € 9 pp
Vlotvaren € 7,50 pp
Fotospeurtocht Ninglingspoo € 1,- pp
Bierproefavond € 15,-
Pannenkoeken met bowlen € 7,50 pp
Kinderkookcafé € 3,- pp
Outdoorsteppen: € 15 pp

De volgende activiteiten zijn inbegrepen in de reissom:
Kampvuur met marshmallows, bingo-avond (gratis bij 1 consumptie), muziekquiz, kinderdisco en een fakkeltocht.

Indien je op deze locatie activiteiten gaat doen zoals challange parcours, mountainbiken, klettersteig oid dan dien je in het bezit te zijn van een verzekering met bergsportdekking.

Eenoudervakantie Gezellig en Actief op campingplek in Remouchamps
Eenoudervakantie Gezellig en Actief op campingplek in Remouchamps

Verblijf

Verblijf Camping Olympia

Beschrijving

Deze veelzijdige bestemming ligt op korte afstand van Nederland, je bent dus snel op je bestemming en er toch even helemaal tussenuit. 
Kortom een perfecte plek voor een actieve en/of ontspannen eenoudervakantie.

Omgeving:
Tussen de bossen, in het hart van de Belgische Ardennen, net onder Luik ligt Remouchamps. Hier zijn supermarkten, wandelroutes, een ijssalon en natuurlijk de beroemde grotten van Remouchamps! In het dichtbij gelegen gezellige, toeristische dorpje Aywaille kun je lekker shoppen in de kleine winkeltjes met leuke kleding en snuisterijen of genieten van een drankje op een van de vele gezellige terrasjes. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden om leuke activiteiten te doen. Je hoeft hier dus absoluut niet stil te zitten. Aan de rand van het dorpje Aywaille ligt een binnenzwembad met daarbij een grote speeltuin met moderne speeltoestellen. Hier kunnen je kinderen zich lekker een paar uur uitleven terwijl jij op een bankje in het zonnetje zit.

Ligging:
Camping Olympia ligt op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, pal aan de kronkelende rivier de Amblève en op slechts 2 km van het plaatsje Remouchamps met winkels, supermarkt, restaurants en de grotten van Remouchamps.

Faciliteiten:
Receptie met Nederlands sprekend personeel, een sanitairblok met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine, omheinde speeltuin, voetbal- en volleybalveld, kampvuurplaats, fietsverhuur, tafeltennistafels, chill-lounge, bar, dartroom, tafelvoetbal, air hockey, 2 poolbiljarts, jeu de boules veld, bar met restaurant, BBQ terras, snackbar, centrale parkeerplaats. Aan het einde van de dag kun je gezellig op het terras zitten om van een drankje te genieten. 's Avonds wordt vaak een dvd gedraaid in de gezellige lounge waar je onderuit kunt hangen op zitzakken.

Campingplek:
Als je een campingplek hebt geboekt dan heb je de beschikking over de volgende faciliteiten:

- Een plek van minimaal 90m².
- 10 ampère stroom. (exclusief - bij boeking te voldoen)
- Een waterkraan in de buurt van jouw tent.
- Een parkeerplek voor jouw auto op de parkeerplaats.
- Gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche.
- Gratis gebruik van alle centrale faciliteiten.
Let op: Je dient dus zelf je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper mee te nemen.

Borg:
Bij aankomst op de camping dien je een contante borg te voldoen. Deze bedraagt € 35,- en krijg je bij vertrek meteen weer retour als de plek schoon, zonder brandplekken in het gras en leeg is opgeleverd.

Stroom:
Je kan bij boeking aangeven of je stroom wil bijboeken. De kosten hiervoor bedragen € 32,- per week.

Huisdieren:
Je kunt maximaal 2 huisdieren bijboeken, de kosten hiervoor bedragen € 5,- per dier per nacht.

Op de camping geldt nadrukkelijk een aanlijn- en opruimplicht. Ook mag jouw huisdier niet alleen worden achtergelaten. Het is bij de meeste activiteiten niet mogelijk om je huisdier mee te nemen. Overleg hierover met de instructeur en/of reisleiding.

Bijzettentje:
De campingplek is geschikt voor één eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Wil je hiernaast nog een tentje op de campingplek opzetten, boek dan het bijzettentje bij tijdens het boeken.

Verzorging:
Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Olympia
Camping Olympia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Stroom, toeristenbelasting en milieuheffing bij eigen campingplek
Het gebruik van de stroom bij de campingplek bedraagt € 4,50 per nacht. Dit kun je van te voren bij het maken van de boeking, bij boeken (zie hiervoor 'bijboeken') De toeristenbelasting is € 1,10 p.p.p.nacht en de milieuheffing € 3,65 per nacht. Dit zijn verplichte bijdrages en dienen vooraf op factuur te worden voldaan. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Gezellig en Actief op campingplek in Remouchamps
Eenoudervakantie Gezellig en Actief op campingplek in Remouchamps

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c