Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Gezellig en Actief in Coco Sweet in Remouchamps

Op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, midden in de natuur, ligt camping Olympia, pal aan de kronkelende rivier de Amblève. Deze camping is vooral gericht op outdoorliefhebbers. Er worden veel te gekke activiteiten aangeboden. Zo nemen onze instructeurs jullie en jullie kinderen onder andere mee mountainbiken en vlotvaren. Ook leren ze jullie klimmen en abseilen in onze steengroeve Carriënta. Deze voormalige steengroeve is omgebouwd tot een echte outdoorarena. Om een indruk te krijgen kun je een kijkje nemen bij de foto's van deze reis of op www.carrienta.com. In de steengroeve kun je ook klettersteigen, boogschieten en tokkelen. Ontdek de grotten tijdens een speleologietocht of ga mee kajakken op de rivier.

Wil je iets minder actie? Dat kan uiteraard ook want op deze camping kun je natuurlijk ook gewoon kamperen en lekker relaxen. Pak een boek en geniet! Bij de rivier is een klein strandje waar je heerlijk kunt bijkomen, in de rivier is het verfrissend om te pootje baden of zwemmen. De kids vermaken zich op het voetbal- of volleybalveld of in de omheinde speeltuin. Binnen kun je poolen, air hockey en tafelvoetbal spelen, darten, bowlen of gewoon lekker lounchen op de bank of op de zitzakken.

's Avonds wordt vaak het kampvuur aangestoken. Ook worden er 's avonds activiteiten aangeboden zoals een film- of discoavond. Kortom een perfecte plek voor een actieve en/of ontspannen vakantie met de kinderen!

Eenoudervakantie Gezellig en Actief in Coco Sweet in Remouchamps
Eenoudervakantie Gezellig en Actief in Coco Sweet in Remouchamps

Ouder & Kids

Er worden volop activiteiten georganiseerd op en rondom de camping. Samen met je kind(eren) 4 dagdelen, verdeeld over de week, erop uit en spannende dingen ondernemen in de Belgische Ardennen? Boek dan vooraf voordelig het voordeelpakket voor € 69,- p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 59,-).

De eerste dag brengen jullie een bezoek aan Carrienta met o.a. Klettersteig, Plankenbrug, Touwbrug, Bushwalk, Apenbrug, Lussenbrug. Op de tweede dag van deze week gaan we een spannende ATB parcours fietsen (er zijn ook kindermountainbikes aanwezig). Op de derde activiteitendag gaan we een gezellige kajaktocht over de rivier maken en op de laatste dag staat geo-caching op het programma. Dit is schat zoeken met een gps.

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken:
Kajakken € 19,- p.p.: in een kajak stuur je met een peddel en leert een aantal slagen en steunen om scherpe bochten te maken en jezelf overeind te houden.
Atb(mountainbike)tocht € 19,- p.p.: op een stoere fiets de berg op en dan downhill naar beneden, dit alles onder begeleiding van een instructeur.
Speleologie € 29,- p.p.: met hooflamp op de helm en oude kleren aan gaan we een echte grot in waar we op handen en voeten kruipend de wereld onder de grond verkennen.
Challenge parcours € 39,- p.p.(11u-15.00u): in onze groeve gaan we een aanéénschakeling doen van activiteiten. Obstakels moeten overwonnen worden. Denk aan het oversteken van een  touwbrug, klim langs de bergwand omhoog met de klettersteig, loop/klauter door het bos met onze bushwalk, netklimmen en roetsj naar beneden aan de unieke tokkelbaan: Tokkel Grand Vitesse.
Lasertag: € 15,- p.p. fanatiek potje outdoor lasergamen op een speciaal ingericht terrein. Actie gegarandeerd!
Boog- en blaaspijpschieten € 9,- p.p.: met pijl en boog proberen de roos te raken en bij blaaspijpschieten pijltjes in een blaaspijp en proberen het doel te raken.
GPS wandeling € 5,- p.p.: een mooie route die je loopt aan de hand van gps coördinaten.
Vlotvaren € 7,50 p.p.: met grote tonnen en met touwen maken we een vlot en proberen met de groep deze drijvend op de rivier te krijgen.
Fotospeurtocht Ninglingspoo € 1,- p.p.: loop deze route aan de hand van foto's.
Kinderkookcafé: € 3,- p.p.: even echte kok zijn en gerechtjes maken.
Kids ATB € 15,- p.p.: voor kinderen van 5-12 jaar hebben we een leuk parcours op de camping uitgezet. Jullie krijgen mountainbike training van de instructeur.
Pannenkoeken met bowlen € 7,50 p.p.: een potje bowlen op onze eigen bowlingbaan en na afloop kunnen we aan de gezellig gedekte tafel aanschuiven om samen van de heerlijke pannenkoeken te smullen.
Bierproefavond € 15,-: proef verschillende heerlijke Belgische biertjes.
Outdoorsteppen € 15,-: al steppend verkennen we de omgeving.

De volgende activiteiten zijn inbegrepen en dus gratis:

Indien je in Remouchamps gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderde en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten.

Eenoudervakantie Gezellig en Actief in Coco Sweet in Remouchamps
Eenoudervakantie Gezellig en Actief in Coco Sweet in Remouchamps

Verblijf

Verblijf Camping Olympia

Beschrijving

Ligging
Camping Olympia ligt pal aan de kronkelende rivier de Amblève, op 2 km van het leuke toeristische plaatsje Remouchamps, hier vind je diverse winkels, supermarkt, restaurants en de grotten van Remouchamps.

Faciliteiten
Receptie met Nederlands sprekend personeel, een vernieuwd sanitairblok met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine, omheinde speeltuin, voetbal- en volleybalveld, kampvuurplaats, fietsverhuur, tafeltennistafels, professionele bowling, chill-lounge, bar, dartroom, tafelvoetbal, air hockey, 2 poolbiljarts, jeu de boules veld, bar met restaurant, BBQ terras, snackbar, centrale parkeerplaats en eigen discotheek. Aan het einde van de dag kun je gezellig op het terras zitten om van een drankje te genieten terwijl de kinderen samen gaan bowlen. 's Avonds wordt vaak een dvd gedraaid in de gezellige lounge waar je onderuit kunt hangen op zitzakken.

Coco Sweet
4-persoons accommodatie van 16 m² met 3 kamers. Een kamer voor 2 personen met een 2-persoonsbed, een loungekamer met 2 bedbanken, deze kan omgebouwd worden naar 2 1-persoonsbedden. De kamers worden gescheiden door een gordijndeur. Het houten terras voor uw accommodatie is overdekt doormiddel van een luifel. Onder deze luifel ligt een houten vlonder met tuinmeubilair. De vloer bevindt zich 40 cm van de grond en is 5 cm dik, hierdoor zul je weinig last ervaren van eventuele regenval of geluid. In de keukengedeelte vind je een uitrekbare tafel met 4 krukjes, voorraadkast, een kitchenette met 2-pits fornuis (elektrisch). De Coco Sweet heeft geen eigen sanitair of watervoorziening, je maakt gebruik van de saniaire voorzieningen in het toiletgebouw op de camping. 

Inventaris Coco Sweet:
 4 x krukje en 1x uitschuifbare tafel, 4 x buitenstoel,  1 x buitentafel, 4 x bord klein, 4 x bord groot, 4 x dessertschaal, 4 x mok, 4 x limonadeglas, 4 x wijnglas, 4 x vork, 4 x mes, 4 x eetlepel 4 x theelepel, 1 x bestekbak, 1 x kurkentrekker,  1 x thermoskan, 1 x koffiefilterhouder, 1 x waterkoker, 1 x pannenset 3 stuks, 1 x koekenpan, 3 x onderzetter, 2 x snijplank, 1 x broodmes, 1 x aardappelschilmesje, 1 x spatels en slabestek, 2 x mengkom, 1 x blikopener, 1 x garde, 1 x schaar, 1 x kaasschaaf, 1 x afwasteil, 1 x bezem, 1 x stoffer en blik, 1 x vuilnisemmer, 1 x emmer, 1 x dweil, 1 x brandblusdeken, 1 x kookplaat 2 pits, 1 x magnetron en 1 x koelkast.

Lakenpakket:
Bij het verblijf in een coco sweet is het huren van lakenpaketten via ons verplicht. Voor € 9,50 per persoon zorgen wij voor een dekbed, dekbedovertrek, kussen, kussensloop en hoeslaken.

Schoonmaak:
Je dient de accommodatie na gebruik veegschoon achter te laten. De kosten voor verdere schoonmaak zijn bij de reissom inbegrepen.

Verzorging: 
Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten. 


 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Olympia
Camping Olympia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis


Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Kosten ter plaatse le Confluent
De toeristenbelasting bedraagt € 1,18 p.p.p.n. en de milieuheffing bedraagt € 3,65 p.n. Dit zijn verplichte kosten en zijn inbegrepen in de reissom, deze bedragen staan los op de factuur vermeld. Ter plaatse betaal je alleen de waarborg.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Gezellig en Actief in Coco Sweet in Remouchamps
Eenoudervakantie Gezellig en Actief in Coco Sweet in Remouchamps

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c