Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed de Auvergne

Een echte (eenouder)vakantie voor groot en klein! Logeren in een groot Frans landhuis helemaal alleen voor eenouder-gezinnen.  Het landgoed heeft een prachtige en inspirerende omgeving (ruim 4 ha.) aan de Besbre een mooi riviertje. Er is volop ruimte, rust en een perfecte halfpension verzorging. Jij en je kinderen zullen aangenaam verrast worden.

De kinderen hebben de tijd van hun leven samen met de vele leeftijdsgenootjes. Ze kunnen genieten in de zon, bij het zwembad en aan het riviertje. De vis-rivier de Besbre stroomt langs 2 mooie eilanden en zelfs onder het huis door! Je kunt er met waterschoentjes in of gaan vissen op onder andere forel en rivierkreeftjes. Ook heeft het landhuis een prachtige natuur waar de kinderen veilig kunnen ravotten.

Het landgoed heeft naast het zwembad ook tennisbanen, een volleybalveld, een jeu de boules baan, minigolf, kayaks, fietsen, minigolf en nog veel meer.

In de avonden is er genoeg te beleven, zoals de grote pizza avond met een echte steenoven. Daarnaast kunnen de ouders lekker aan de buitenbar met haardvuur de avond vullen met muziek, dans en een drankje

Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed de Auvergne
Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed de Auvergne

Ouder & Kids

Wat is er overdag te doen?
Bij aankomst heet het team jullie welkom met een gratis drankje. Op het landgoed is alles aanwezig om meteen te beginnen aan een lekkere ontspannende vakantie. Samen met de andere eenouders kun je genieten, plezier maken, een wijntje drinken en lekker eten.

De kinderen worden naar behoefte beziggehouden en er is ruimte voor eigen ideeen om jullie vakantie eigen invul te geven. Tijdens jullie vakantie worden er een aantal activiteiten georganiseerd, maar jullie zijn uiteraard vrij om je eigen invulling te geven aan jullie vakantie.  Zo is het onder andere mogelijk om op het landgoed mee te doen aan pijl en boog schieten, een hangbrug maken, boom hakken, riviertocht en nog veel meer. Vergeet niet om waterschoenen mee te nemen voor de spannende riviertocht!

Het landgoed heeft naast het zwembad ook een tennisbaan, een volleybalveld, een jeu de boules baan, minigolf en nog veel meer.

Gezellige avonden
We vinden het leuk om samen voor het eten te kunnen zorgen en daarom gaan we samen pizza’s maken in een echte pizza oven en elke week een B.B.Q

Ieder jaar organiseren we ook weer een bonte/disco-avond samen met de ouders. Kinderen kunnen zich dan ook helemaal uitleven in een jamsessie. Een elektrische gitaar, elektrische bas, piano, drumstel, slagwerk  djembees en zangversterker zijn aanwezig.

Ook is er iedere avond een kampvuur, waar ouders en kinderen steeds weer van genieten onder het genot van een drankje, muziek, dans en leuke verhalen. Ook wordt er een keer ‘kampvuur slapen’ georganiseerd. De kinderen sturen de ouders rond 23:30 uur weg, waarna de kinderen onder begeleiding de nacht doorbrengen in een open tent.

Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed de Auvergne
Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed de Auvergne

Verblijf

Verblijf Landgoed Le Roc Foucaud

Beschrijving

Faciliteiten landgoed
Voor het huis ligt een zwembad van 7x14 meter waar je gebruik van kunt maken, evenals van de tennisbaan, het volleybalveld, de jeu de boules baan, minigolf en nog veel meer.

Je verblijft hier op basis van halfpension. Bij het diner is een glas wijn p.p. en water inbegrepen. De drankjes aan de bar kennen gereduceerde prijzen. Er worden verschillende gerechten bereidt en vergeet natuurlijk niet de pizza avond en de B.B.Q.  Er is een echte pizza oven aanwezig waar we samen pizza's gaan beleggen. Daarna worden ze voor jullie afgebakken.

Jullie worden op de dag van aankomst vanaf 16:00 uur verwacht en op de dag van vertrek vragen we jullie om 10:00u klaar te staan voor vertrek. 

Landhuis
Het landgoed beschikt over verschillende kamers die tijdens deze week volledig ter beschikking staan voor onze groep eenoudergezinnen. Ieder gezin heeft een eigen kamer. De kamers hebben 2 tot maximaal 4 bedden.

Alle kamers zijn voorzien van een wastafel, bedlinnen en handdoeken. Er zijn voldoende gemeenschappelijke douches en toiletten op de gang. In totaal zijn er 9 wc’s en 5 gemeentschappelijke douches aanwezig.

Er zijn 5 kamers in het landhuis met een eigen douche. Deze kamers hebben een toeslag van €125 per week. Deze kamers zijn in eerste instantie gereserveerd voor gezinnen met meer dan drie personen. 
Het is ook mogelijk om in de suite te overnachten. De suite beschikt over 5 slaapplekken en heeft twee ruime kamers. De suite beschikt over een eigen badkamer met douche, bad en toilet. De toeslag hiervan is €80 per nacht. 
Bij het boeken kun je dit aangeven in het veld ‘opmerkingen’ op het boekingsformulier. Dit is een preferentie op basis van beschikbaarheid. Tip: deze kamers zijn populair, dus we raden het aan om tijdig te boeken! 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Landgoed Le Roc Foucaud
Landgoed Le Roc Foucaud

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis- en annuleringsverzekering
Heeft u een reis- en/of annuleringsverzekering? Dit is beslist een aanrader om dit tijdig te regelen. Neemt u hiervoor contact op met uw verzekeringsagent.

Mee te nemen
Vergeet je waterschoenen niet voor de rivierloop! En je mag ook je eigen muziek instrument mee nemen voor een gezellige avond!

Paspoort/identiteitskaart
Voor Frankrijk heb je een geldig paspoort of een identiteitskaart nodig.

Reisbegeleiding
De gastvrouw ter plaatse is het aanspreekpunt voor excursies, culturele uitstapjes en outdoor mogelijkheden in de omgeving.

Handdoeken
Als je in het huis slaapt, krijg je een handdoek per week, deze handdoek is niet voor bij het zwembad. Extra handdoeken dus graag zelf meenemen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed de Auvergne
Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed de Auvergne

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c