Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed aan riviertje in de Auvergne

Deze alleenstaande ouder vakantie spreekt kinderen groot en klein echt tot de verbeelding. Logeren in een heus Frans landhuis alleen voor eenoudergezinnen! Een prachtige en inspirerende omgeving (ruim 4 ha.) aan een mooi riviertje voor ouders en kinderen op een prachtige plek. Je zult aangenaam verrast worden.

Volop ruimte, rust, inspiratie, leuke ontmoetingen en een perfecte verzorging voor alle eenouders en de zekerheid dat de kids de tijd van hun leven hebben met volop kids, zon, een eigen zwembad, ravotten in de natuur en hun grenzen kunnen verkennen in de veilige omgeving van het landhuis. Dit alles in de zekerheid van het wakend oog van de eenouders en het team van het landhuis Le Roc Foucaud.

Dus doe, droom en geniet in de prachtige streek Massif Central. Op zo’n 22 kilometer van het kuuroord Vichy vindt je dit prachtig gelegen, sfeervolle landgoed Le Roc Foucaud op ruim 4 ha park en gelegen aan de vis-rivier de Besbre. De rivier stroomt langs 2 mooie eilanden en onder het huis door. In deze rivier is het heerlijk om met je waterschoenen een zoektocht te maken in de beddingen. Natuurlijk kan je er ook vissen op o.a forel en rivierkreeftjes.
Nieuw  : 4x4 tochten , forel vissen, gemasseerd worden en..... vraag ter plaatse naar de mogelijkheden. Deze activiteiten zijn namelijk niet inbegrepen.

Accommodatie
Het landgoed beschikt over verschillende kamers die tijdens deze week volledig ter beschikking staan voor onze groep eenoudergezinnen. Ieder gezin heeft een eigen kamer.
Onze kamers hebben 2 tot max 4 bedden. 

Er zijn een aantal (5) kamers met douche. Deze kamers hebben een toeslag van € 100 per week. Bij het boeken kunt u dit opgegeven. Tip: boek tijdig dan heb je die keuze misschien nog.
(Voor de week van 29 juli tot en met 5 augustus zijn deze kamers helaas al volgeboekt.) 

Alle andere kamers zijn voorzien van een wastafel, bedlinnen en handdoeken. Er bevinden zich voldoende gemeenschappelijke douches en toiletten op de gang.(Er zijn 8 wc, 8 individuele douches, en 1 badkamer)

Voor het huis ligt een zwembad van 7 x15 meter, waar je gebruik van kunt maken evenals van de tennisbanen, het volleybalveld en de jeu de boules baan, minigolf en nog veel meer. Het verblijf is op basis van halfpension.

Reisleiding
We helpen jullie graag met vervoer naar Le Roc Foucaud; bv. samen reizen.
Naar behoefte worden de kinderen gezamenlijk bezig gehouden, Tijdens deze week zijn Robert en Anja als gastheer en gastvrouw aanwezig. Zij treden op als veilige vraagbaak, assisteren met plezier bij het kiezen uit activiteiten of excursies en geven graag nuttige tekst en uitleg. Tevens staat Robert voor jullie klaar om informatie te geven over alle mogelijkheden die het domein nog meer te bieden heeft; zoals Torenklimmen, pijl en boog schieten, hangbrug maken, boom hakken en wat niet meer. Je zult aangenaam verrast worden door onze riviertocht.

In deze week, georganiseerd voor éénoudergezinnen, worden een aantal activiteiten georganiseerd maar je bent uiteraard vrij om je eigen invulling te geven aan jouw vakantie!

Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed aan riviertje in de Auvergne
Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed aan riviertje in de Auvergne

Ouder & Kids

De reis gaat ervoor zorgen dat nagenieten echt lang gaat duren! Bij aankomst heet ons "ROC team" jullie welkom legt alles uit en dan de eerste 'happy hour! Op het landgoed is alles aanwezig om te 'onthaasten' met je naasten. Als de rust haar intrede heeft gedaan is het misschien ook heerlijk om lekker sportief bezig te zijn, cultuur te snuiven, bourgondisch te genieten en de omgeving te verkennen, alles mag niets moet!.

We schreven het al, maar voor de zekerheid noemen wij het hier nog eens: Naar behoefte worden de kinderen gezamenlijk bezig gehouden. Tijdens deze week zijn Robert en Anja en het ROC team aanwezig.

Vaste activiteiten: ouder-kind voetbal/ beachvollyball/ pijl en boog schieten/ torenklimmen/ onder het huis door tocht en veel sport en spel. Voldoende tijd om eens samen met je kind te spelen of gezamelijk als groep iets te ondernemen zoals bijv. de waanzinnig leuke en spannende riviertocht door het stomendwater lopend! Denk dus aan het meenemen van waterschoenen!

De nieuwe atractie op Le Roc Foucaud is het 'groot kampvuur slapen'. De kinderen zijn de baas deze avond en de ouders worden weggestuurd rond 23.30, waarna de jeugd, onder begeleiding de nacht doorbrengt in een nomadetent.

Elke avond is er op Le Roc Foucaud een intiem kampvuur, waar ouders en kinderen steeds weer van genieten onder het genot van een drankje en leuke verhalen. Eventueel organiseren we ook een bonte/disco-avond en de muzikale ouders en kinderen kunnen zich helemaal geven in een (dagelijkse) jamsessie waarvoor electrische gitaar, electrische bas, piano, drumstel, slagwerk en zangversterker aanwezig zijn.  

Tijdens deze vakantie is het 'go with the flow', want het landgoed is exclusief voor deze groep eenouders met hun kinderen. Dat is een ongekende luxe.

Goed om te weten is dat de drankjes aan de bar gereduceerde prijzen kennen :-)

Zie 'Accommodatie' voor alle mogelijkheden die dit prachtige Landgoed Le Roc Foucaud te bieden heeft. Een absolute aanrader voor eenouders die "grenzeloos" willen genieten in de zekerheid van een beschermde kleinschalige omgeving. Persoonlijke service is het sleutelwoord voor jullie verblijf op dit landgoed. Maar kom met je wens en we proberen hem in te vullen!

Samen met de andere eenouders genieten, plezier maken, een wijntje drinken.....En dat alles tegen schappelijke betaalbare prijzen. Alles is mogelijk, want genieten doe je samen, al mag het natuurlijk ook best alleen. De avonden vullen zich snel met gezelligheid bij het uitnodigende kampvuur met muziek en dans en heerlijke gesprekken vol met humor of inhoud. Van alle voorgaande jaren weten wij dat dit een vakantie wordt waar je nog lang met warme herinneringen aan terugdenkt.

Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed aan riviertje in de Auvergne
Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed aan riviertje in de Auvergne

Verblijf

Verblijf Landgoed Le Roc Foucaud

Beschrijving

Faciliteiten landgoed
Voor het huis ligt een zwembad van 7x14 meter waar je gebruik van kunt maken, evenals van de tennisbaan, het volleybalveld, de jeu de boules baan, minigolf en nog veel meer.

Je verblijft hier op basis van halfpension. Bij het diner is een glas wijn p.p. en water inbegrepen. De drankjes aan de bar kennen gereduceerde prijzen. Er worden verschillende gerechten bereidt en vergeet natuurlijk niet de pizza avond en de B.B.Q.  Er is een echte pizza oven aanwezig waar we samen pizza's gaan beleggen. Daarna worden ze voor jullie afgebakken.

Jullie worden op de dag van aankomst vanaf 16:00 uur verwacht en op de dag van vertrek vragen we jullie om 10:00u klaar te staan voor vertrek. 

Landhuis
Het landgoed beschikt over verschillende kamers die tijdens deze week volledig ter beschikking staan voor onze groep eenoudergezinnen. Ieder gezin heeft een eigen kamer. De kamers hebben 2 tot maximaal 4 bedden.

Alle kamers zijn voorzien van een wastafel, bedlinnen en handdoeken. Er zijn voldoende gemeenschappelijke douches en toiletten op de gang. In totaal zijn er 9 wc’s en 5 gemeentschappelijke douches aanwezig.

Er zijn 5 kamers in het landhuis met een eigen douche. Deze kamers hebben een toeslag van €125 per week. Deze kamers zijn in eerste instantie gereserveerd voor gezinnen met meer dan drie personen. 
Het is ook mogelijk om in de suite te overnachten. De suite beschikt over 5 slaapplekken en heeft twee ruime kamers. De suite beschikt over een eigen badkamer met douche, bad en toilet. De toeslag hiervan is €80 per nacht. 
Bij het boeken kun je dit aangeven in het veld ‘opmerkingen’ op het boekingsformulier. Dit is een preferentie op basis van beschikbaarheid. Tip: deze kamers zijn populair, dus we raden het aan om tijdig te boeken! 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Landgoed Le Roc Foucaud
Landgoed Le Roc Foucaud

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis- en annuleringsverzekering
Heeft u een reis- en/of annuleringsverzekering? Dit is beslist een aanrader om dit tijdig te regelen. Neemt u hiervoor contact op met uw verzekeringsagent.

Mee te nemen
Vergeet je waterschoenen niet voor de rivierloop! En je mag ook je eigen muziek instrument mee nemen voor een gezellige avond!

Paspoort/identiteitskaart
Voor Frankrijk heb je een geldig paspoort of een identiteitskaart nodig.

Reisbegeleiding
De gastvrouw ter plaatse is het aanspreekpunt voor excursies, culturele uitstapjes en outdoor mogelijkheden in de omgeving.

Handdoeken
Als je in het huis slaapt, krijg je een handdoek per week, deze handdoek is niet voor bij het zwembad. Extra handdoeken dus graag zelf meenemen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed aan riviertje in de Auvergne
Eenoudervakantie Genieten op mooi landgoed aan riviertje in de Auvergne

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c