Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise Egeische kust

Ver weg van de drukke stranden en het massatoerisme gaan wij genieten van het prachtige Turkse land. We komen op plekken waar de gemiddelde toerist niet snel zal vertoeven. We nodigen jou en je kids van harte uit op onze traditionele Gület en hiermee varen we een van de mooiste kustroutes die de Middellandse Zee te bieden heeft af.

De reis staat garant voor één en al spektakel! We kunnen waterskiën en zwemmen in de mooie azuur blauwe baaien en we bezoeken authentieke vissersdorpjes! Dit wordt een onvergetelijke droomvakantie voor jou en je kinderen!

Heerlijk 8 dagen lang optimaal ontspannen, op één van de beste schepen van de Turkse kust. Op de vakantiebeoordelingssite Zoover wordt deze met een 8,3 beoordeeld. Kwaliteit gegarandeerd!

We volgen de prachtige route in de buurt van Fethiye en Göcek. Elke dag beleven we een ander avontuur, terwijl we de nachten al dobberend in een van de schilderachtige haventjes of baaitjes doorbrengen. De kapitein en zijn bemanning weten precies hoe ze de allermooiste plekjes moeten bereiken en die zullen we dan ook altijd bezoeken. Maar natuurlijk staat het overgrote deel van de dag in het teken van relaxen, lekker zwemmen en het overheerlijke eten. Vind je het leuk om te leren snorkelen? De matroos is altijd bereid om je hierin wegwijs te maken. Zodoende kun je genieten van een prachtige onderwater wereld waar je helemaal versteld van zult staan.

Daarnaast kun je nog allerlei optionele excursies maken, zoals het paragliden, een wellnessdag of een leuke wandel/klauter tocht door de Saklikent kloof met als afsluiting ring-raften op de rivier. Ook heb je bij de haventjes vaak de mogelijkheid om met een ervaren instructeur te gaan duiken of kanoën. In de baaien is het mogelijk om diverse watersporten uit te oefenen, zoals een ritje op de banaan of waterskiën. Kijk tijdens het varen ook goed om je heen, want je hebt zomaar kans dat een groep dolfijnen met ons mee zwemt!

De bemanning regelt de hele tocht voor je. Je hoeft dan ook helemaal niks te doen of te bedenken. Maar het is natuurlijk altijd mogelijk om als een echte piraat de kapitein een handje te helpen. Daarnaast slapen we als echte zeerotten elke dag op het schip; dat kan in de hut of juist heel avontuurlijk aan dek.

We krijgen elke dag een uitgebreid ontbijt, lunch en avondmaal. ’s Middags krijgen we tevens nog een kopje Turkse thee met koekjes of cake, en dat alles op de traditionele Turkse wijze voor ons klaargemaakt. Door de kwaliteit van het eten en de superieure kookkunsten van onze kok is deze boottocht ook nog eens een culinair hoogstandje.

Tijdens al onze alleenstaande ouder reizen reis je met een groep naar de bestemming. Onze alleenstaande ouder reizen onderscheiden zich vooral door de begeleiding van onze deskundige reisleiders die alles, maar dan ook alles, in het werk stellen jouw alleenstaande ouder reis tot een daverend succes te maken.

Onze eenouder vakanties zijn altijd goed verzorgd en je kunt bij ons altijd rekenen op de betere accommodaties. Tijdens onze eenouder vakanties is het altijd super gezellig en we proberen altijd te zorgen voor leuke leeftijdgenoten voor de kinderen. Voor eenouder reizen zit je bij ons goed, reken maar!

Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise Egeische kust
Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise Egeische kust

Ouder & Kids

Dag 1:
Vanuit Dalaman worden jullie welkom geheten door onze enthousiaste, Nederlandstalige reisleiding. Na de aankomst zal de inscheping plaatsvinden op het jacht in Fethiye. Tijdens een welkomstcocktail is er gelegenheid nader kennis te maken met jouw medereizigers, de reisleidster en de bemanning. In Fethiye kun je wandelingen naar de Lycische rots graven en de oude Telmessos maken. De overnachting vindt plaats in de haven van Fethiye.

Dag 2:
Na het ontbijt steken we van wal! We bezoeken het prachtige strand van Ölüdeniz, dat je op bijna elke Turkse briefkaart kan bewonderen. Je zult zien, het strand zal in werkelijkheid niet onderdoen voor de foto’s. Hier heb je o.a. de mogelijkheid om van het unieke panorama te genieten tijdens een paragliding vlucht. Hiervoor brengt een jeep je eerst naar de 1.969 meter hoge berg Babada??, waar je een uitgebreide briefing krijgt om vervolgens met een ervaren piloot in een circa 30-40 minuten durende tandemvlucht te genieten van het prachtige uitzicht. Voor de koffie, leggen we aan bij het eiland van St. Nicolaas. Op het eiland vind je verschillende overblijfselen van een middeleeuwse stad, die je kunt verkennen op eigen houtje. Vier grote kerken en een galerij corridor, die de hoofd kerk St. Nicolaas verbindt met de Oostelijk gelegen kerk, zijn de belangrijkste ruïnes. In aanvulling van de woonwijken zijn de grafmonumenten, en water reservoirs definieerbare bouwcomponenten. De meeste gebouwen zijn uit de 5e tot en met 6e Eeuw na Chr. In de baai heb je de mogelijkheid om verschillende watersporten te testen.

Dag 3:
Na het ontbijt varen we naar een baai met de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen en te luieren. Na de lunch varen we naar de natuurlijke haven van Aga, waar je een kleine eiland wandeling kunt ondernemen. De prachtige baai vormt ook de achtergrond voor het diner.

Dag 4:
We varen naar de wereld van de 12 eilanden in de baai van Göcek. Hier hebben we talloze prachtig gelegen baaien welke ons gelegenheid geeft om te ontspannen, zwemmen en snorkelen. Ook bezoeken we het Tersane Eiland om vervolgens de prachtige achtergrond van het Cleopatra bad (Batikhammam) te bewonderen. Hier brengen we ook de nacht door.

Dag 5:
Vandaag varen we in de omgeving van Göcek, als alternatief kun je een dag uitstapje naar Dalyan maken. Je hebt de gelegenheid met de kleine ferry boten de antieke stad Kaunos te bezoeken, de Lycische rotsgraven en de beroemde modderbaden, waaraan verjongende krachten worden toegeschreven. Stroomopwaarts langs de met riet omzoomde rivier, kun je al snel de rots graven zien, die terug verwijzen naar het antieke volk van de Karer. ‘s Avonds leggen we aan tegenover het eiland Yassicalar en overnachten hier.

Dag 6:
Na het ontbijt varen we naar de Bedri Rahmi Baai, waar je meerdere rotsgraven kunt bezoeken tijdens een kleine wandeling. Er zijn ook nog andere uitstapjes mogelijk, de reisleid(st)er weet er alles van. We overnachten in één van de heerlijke baaien.

Dag 7:
Vandaag komen we rond de middag terug aan in de haven van Fethiye. Van hieruit kun je een dagtocht naar de nauwe bergpas van Saklikent en naar Xanthos maken (± 35 € pp). Terug in Fethiye, staat eventueel het bezoek aan een Turkse hamam op de agenda. Voor mannen is een bezoek aan een Turkse barbier een must.

Dag 8:
Een laatste ontbijt aan boord, alvorens het afscheid van de bemanning. Transfer naar de luchthaven in Dalaman.

Het is nooit mogelijk de exacte route van de cruise te geven omdat dit mede afhankelijk is van de stroming en de wind. Het kan dus zijn dat wij een dagdeel later of eerder op een bepaalde plek aankomen. Beslissingen over de wijziging van de route worden altijd door de kapitein genomen.

Naast het programma van dag tot dag bestaat er ook de mogelijkheid om ter plaatse diverse excursies te boeken die altijd garant staan voor veel lol! Hieronder volgen een aantal excursies die worden aangeboden:

Spa
In Fethiye is het mogelijk een Spa- Wellnesscenter te bezoeken om je zodoende optimaal voor te bereiden op deze week. Laat je lichaam heerlijk verwennen op de Turkse traditionele manier door middel van een Turkse hammam, bodypeeling, zeepmassage en een full-bodymassage. Bij deze excursie is het een aanrader om deze vooruit te boeken.

Paragliden
Heb je je altijd al eens vogelvrij willen voelen? Samen met een ervaren piloot maak je een tandemsprong en laat je je meenemen door wind, terwijl jij kan genieten van het ongelofelijke uitzicht!

Dalyan
Je hebt de gelegenheid met de kleine ferry boten de antieke stad Kaunos te bezoeken, de Lycische rotsgraven en de beroemde modderbaden, waaraan verjongende krachten worden toegeschreven. Stroomopwaarts langs de met riet omzoomde rivier, kun je al snel de rots graven zien, die terug verwijzen naar het antieke volk van de Karer. ‘s Avonds leggen we aan tegenover het eiland Yassicalar en overnachten hier.

Xanthos en Saklikent
Xanthos is ook een prachtige plaats in Turkije. Niets voor niets staat de gehele plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een van de archeologische hotspots in Turkije. Even verderop ligt de Saklikent kloof. Een verborgen stukje natuurschoon die 18 kilometer lang is. Dit is een prachtige wandeling tussen de steile rotswanden. Daarnaast gaan we als echte survivers dwars door beekjes en watervallen. Ook hebben we de mogelijkheid om onderweg een modderbad te nemen of een raftingtocht. Bij deze excursie heb je gegarandeerd veel lol.

Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise Egeische kust
Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise Egeische kust

Verblijf

Verblijf Twee-Master Egeïsche zee

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven we op een Gület: een traditioneel houten zeiljacht met 2 masten. De klassieke Gület heeft een afgerond achterdek en ligt laag in het water. Er wordt momenteel veel gevaren met een Ketç. Deze heeft een recht achterdek en daardoor meer ruimte voor de hutten.

De Turkse standaard Gület is voorzien van een zonnedek waar je heerlijk kunt relaxen, binnen- en buiten eet- en zitplaats, met heerlijke kussens waarop je kunt luieren en van de zon genieten. Het voordeel van een Gület is de mogelijkheid om de meer afgelegen, kleinere en soms verlaten baaien, grotten en eilanden te bezoeken. Een Gület mag je niet vergelijken met een cruiseschip of een hotel. Er is geen overbodige luxe, echter alle eenvoudige comfort is aanwezig. 

Er is op het voor- en achterdek een tentzeil gespannen waaronder je in de schaduw kunt vertoeven. Voor de echte zonaanbidders is er zowel op het achter- als het voordek ruimte genoeg om te zonnen. Door het aangename klimaat aan de Turkse kust is het heerlijk vertoeven. Op de boot is er meestal een aangename zeebries en is de warmte in de zomermaanden beduidend prettiger dan aan land.

Hutten
De boot beschikt over 8 2-persoons hutten waar we gebruik van maken. Er kunnen maximaal 14 gasten mee aan boord, zodat we net dat beetje meer comfort en ruimte hebben! Alle hutten beschikken over een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Een gardarobekast is ook aanwezig in de hutten.

Door de heerlijke temperatuur in de avond en nacht komt het vaak voor dat er op het dek wordt geslapen. Kussen mee uit de hut, dekentjes zijn ook aanwezig en het plezier kan beginnen!

Bijzonderheden van onze boot:
Type: Schoener / Ketç
De Gület is gebouwd in 2004, is 27 meter lang en 6,4 meter breed. Er zijn diverse koelkasten aanwezig, een bar. Tijdens de reis zal de kapitein met zijn matroos het eten verzorgen. Zowel het ontbijt, de lunch als het diner aan boord zijn inbegrepen. Naast de Gület is er ook een (rubber)moterbootje aanwezig.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Twee-Master Egeïsche zee
Twee-Master Egeïsche zee

Verblijf Hotel Palm Garden

Beschrijving

Hotel en omgeving
Dit jaar zullen we in het luxe All Inclusive hotel Palm Garden ***+ verblijven. Dit top hotel is gelegen midden het gezellige centrum van Gümbet en het zit op loopafstand van het strand! Kortom een prima uitvalbasis van onze reizen! Het hotel beschikt over een groot zwembad samen met jacuzzi en een relaxte sauna. Daarnaast kan je je heerlijk late verwennen in de Hamam die bij het hotel zit of kan je je helemaal uitleven op de tennisbaan of het basketbalveld.

Gümbet is een sfeervolle plaats in de regio Bodrum. De plaats is erg geliefd onder toeristen. Het dorp/wijk ligt 2 km van Bodrum en is in ongeveer 5 minuten te bereiken met de dolmus, dit zijn kleine busjes die tussen de verschillende dorpen in omgeving rijden. Er is een breed zandstrand waar lekker geluierd kan worden. Langs het water zijn verschillende mogelijkheden om leuke watersporten te doen (tegen betaling).

Bodrum is een pittoresk dorpje uit de middeleeuwen. Een typisch Turks dorpje met in het midden een imposante burcht. Bodrum ligt direct aan zee met een prachtige baai en behoort daarom niets voor niets tot de meest mooie vakantieplaatsen van Turkije. Jong en oud zullen zich hier vermaken.

Bodrum straalt precies de sfeer uit die voor onze reizen zo belangrijk is; een vrolijke ongedwongen sfeer. Er zijn veel terrasjes te vinden langs het water, waar je heerlijk kunt genieten van de luxe jachten die aanmeren. Het lijkt wel of het dorpje 24 uur per dag levend blijft.

Algemeen
Gezellig hotel met meerdere zwembaden een goede verzorging en een centrale ligging zodat je strand, centrum en winkelgebied te voet kunt bereiken. Dit hotel staat garant staat voor een heerlijke vakantie!
 
Ligging
42 km van de luchthaven van Bodrum, 250 meter van het prive strand en 250 meter van het centrum.
Meerdere keren per dag vertrekt er een shuttle busje naar het strand.

Faciliteiten
218 kamers , lobby met receptie , zithoek , lobbybar , snackbar , restaurant met terras , tv-ruimte , conferentiezaal , zwembad , bij het zwembad zijn ligbedden, matrassen en parasols gratis. Ook op het prive strand zijn parasols en bedjes gratis. Gratis wifi in de lobby. 

Sport/ontspanning

  • Tennisbaan
  • Tafeltennis
  • Darten
  • Biljarten
  • Sauna
  • Turks bad
  • Tegen betaling: massage en watersport op het strand
Kamers
Goed ingericht met plavuizen, telefoon, tv, minikoelkast, kluis (tegen betaling), airco, bad/wc met douche, haardroger en een balkon.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Palm Garden
Hotel Palm Garden

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Inentingen
Wij raden je aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Reisleiding Makarska
De reis staat onder begeleiding van onze Engelstalige, lokale reisleiding die de groep ter plaatse wegwijs zal maken. Hij/zij adviseert over de leukste activiteiten en excursies tijdens jouw vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise Egeische kust
Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise Egeische kust

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c