Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise eilandhoppen vanaf Kos

Kan jij niet wachten om aankomende zomer te genieten van warme temperaturen en prachtige azuurblauwe zeeën? Neem je kids dan mee voor een zeilreis naar Griekenland. Tijdens deze achtdaagse zeilcruise verblijven jij en je kinderen, samen met de andere eenoudergezinnen, op een prachtig schip. Vaar mee langs de prachtigste routes, bezoek de mooiste eilanden en geniet van de traditionele Griekse cultuur. 

Activiteiten
Tijdens je zeilcruise op de prachtige Griekse wateren zal er genoeg te doen zijn, voor jong en oud! Het fijne van deze vakantie, is dat alles mag en niets hoeft, zoals je van ons gewend bent. In overleg met de schipper aan boord kan er van alles geregeld worden en kan in overleg gekozen worden voor bepaalde activiteiten. De schipper aan boord zal de kinderen echte zeilknopen leren maken! Verder mag iedereen helpen met het zeilen, in hoeverre je dat zelf wilt en de omstandigheden dat toelaten.

Natuurlijk ga je mee op deze vakantie om zoveel mogelijk te varen (zeil of motorkracht) over de uitgestrekte zee, maar we bieden ook genoeg mogelijkheden om verschillende eilanden te bezoeken. Elk eiland zal je witte stranden en helderblauw water bieden. Bezoek de authentieke winkeltjes op de eilanden, en geniet in verschillende restaurantjes van traditionele Griekse lekkernijen. De schipper kent het gebied en de streek als zijn broekzak en zal ervoor zorgen dat je alle hoogtepunten van het gebied zal zien.

Onze eenouder vakanties zijn altijd goed verzorgd en je kunt bij ons altijd rekenen op de betere accommodaties! Tijdens onze eenouder vakanties is het altijd super gezellig en we proberen altijd te zorgen voor leuke leeftijdgenoten voor de kinderen. Voor eenouder reizen zit je bij ons goed, reken maar!

Verzorging
Je boekt deze reis op basis van Logies.
Aan boord wordt er een pot gemaakt, waaruit het ontbijt, de lunch en alle diners worden verzorgt. De prijzen hiervoor zijn:
Kinderen 0-6 jaar: gratis
Kinderen 7-12 jaar: €80,50
Iedereen van 13 jaar en ouder: €161 

Voor de drankjes aan boord heb je twee mogelijkheden: je betaalt per drankje of je koop een drankenpakket. Wanneer je kiest voor het drankenpakket, kan je gedurende de reis onbeperkt fris en lokale alcoholische drankjes nuttigen. De prijzen voor het drankenpakket zijn:
Kinderen 0-6 jaar: gratis
Kinderen 7-12 jaar: €98
Iedereen van 13 jaar en ouder: €196
 

Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise eilandhoppen vanaf Kos
Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise eilandhoppen vanaf Kos

Ouder & Kids

Actief
Actief meezeilen, aan het roer staan, met zijn allen zeilen hijsen of juist lekker met een boek of een drankje in een hoekje aan dek, tijdens deze super éénouder vakantie kan het allemaal. Snorkelen en zwemmen in de prachtigste baaitjes, elke dag weer een ander haventje, 's avonds heerlijk eten en genieten van de prachtige sterrenhemel.... tijdens deze vakantie verveel je je nooit.

Dag 1 Kos
Bij aankomst op de luchthaven van Kos word je opgewacht door onze transfer chauffeur. Hij zorgt voor de transfer naar de haven waar het schip op je ligt te wachten, komende week jouw verblijfplaats! Na een rondleiding aan boord en het verdelen van de hutten houden we een scheepsraad en bespreken de komende week. Instappen in de haven van Kos kan vanaf 16.00 uur en de kapitein zal je informeren over de details van de cruise. Diner en overnachting in Kos. Het is mogelijk om nog even een bezoek aan de stad met haar rijke geschiedenis te brengen. 

Dag 2: Kos - Pserimos - Leros
Na het verlaten van Kos haven zal er een stop worden gemaakt in Pserimos om een heerlijke duik te nemen. Het is een klein eiland in ten noorden van Kos. Onze volgende stop is Leros. De lunch is in de prachtige baai van Xirokampos. We varen verder naar Pandeli Bay voor het diner en overnachting.

Dag 3: Leros - Lipsi
We varen vandaag naar het eiland Lipsi en gaan zwemmen in de buurt van de vele kleine eilanden die we onderweg tegenkomen op onze route naar Lipsi. Op Lipsi zijn er prachtige zandstranden, zoals Platis en Giolos met hun kristal groene wateren. De hoofdstad met zijn witte huizen, talrijke cafés, cafetaria's en restaurants. De kleine natuurlijke haven is bezienswaardigheid op zich en zo ook de in de 7e eeuw gebouwde kerk, zeker een bezoekje waard!

DAG 4: Lipsi - Arki
Vandaag hebben we een dag waarbij je volledig kunt genieten van de zon en de zee. We stoppen bij verschillende kleine eilandjes en baaien rondom Arki. Diner en overnachting zijn bij dit prachtige eiland.

Dag 5: Arki- Patmos
Vandaag cruisen we naar het eiland Patmos en vertrekken al vroeg in de ochtend. Met een zwempauze voor aankomst arriveren we in de loop van de middag bij het kleine eiland Patmos. Op dit eiland kun je een bezoek aan vele bezienswaardigen brengen (niet inclusief)  Na het ontbijt kunt u een wandeling door de kloosters hebben. Onze jacht blijft in Patmos Port voor het diner en een overnachting.

Dag 6: Patmos - Archangelos - Kalymnos
In de ochtend varen we naar het eiland Archangelos, dit is een schattig klein eiland met een prachtige natuur en een mooi uitzicht over zee. Overnachting en diner in Vathi of in een andere baai van rondom Kalymnos, afhankelijk van de weersomstandigheden op zee.

Dag 7: Kalymnos - Kos
We zetten koers naar Turgutreis. Hier kun je bealstingvrij shoppen. Een zwem pauze zal worden gehouden bij Catal Island. Vanaf hier zetten we koers naar Kos voor een laatste diner en overnachting.

Dag 8: Kos
We verlaten na het ontbijt om ongeveer 10.30 de boot en nemen afscheid van onze nieuwe vakantievrienden! Helaas zit het er alweer op...


 

Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise eilandhoppen vanaf Kos
Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise eilandhoppen vanaf Kos

Verblijf

Verblijf Twee-master Kos

Beschrijving

Een gület is een traditioneel houten zeiljacht met 2 masten. De klassieke Gület heeft een afgerond achterdek en ligt laag in het water. Er wordt momenteel veel gevaren met een Ketç. Deze heeft een recht achterdek en daardoor meer ruimte voor de hutten. De Turkse standaard Gület is voorzien van een zonnedek, binnen- en buiten eet- en zitplaats, met heerlijke kussens waarop je kunt luieren en van de zon genieten. Het voordeel van een Gület is de mogelijkheid om de meer afgelegen, kleinere en soms verlaten baaien, grotten en eilanden te bezoeken. Een Gület mag je niet vergelijken met een cruiseschip of een hotel. Er is geen overbodige luxe, echter alle eenvoudige comfort is aanwezig.

Er is op het voor- en achterdek een tentzeil gespannen waaronder je in de schaduw kunt vertoeven. Voor de echte zonaanbidders is er zowel op het achter- als het voordek ruimte genoeg om te zonnen. Door het aangename klimaat aan de Griekse kust is het heerlijk vertoeven. Op de boot is er meestal een aangename zeebries en is de warmte in de zomermaanden beduidend prettiger dan aan land.

Hutten
De boot beschikt over 8 tweepersoons hutten waar we gebruik van maken. Er kunnen maximaal 12 gasten mee aan boord, zodat we net dat beetje meer comfort en ruimte hebben! Alle hutten beschikken over een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. 

Bijzonderheden van onze boot:
Type: Schoener / Ketç

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Twee-master Kos
Twee-master Kos

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Inentingen
Wij raden je aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise eilandhoppen vanaf Kos
Eenoudervakantie Avontuurlijke Cruise eilandhoppen vanaf Kos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c