Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijk kamperen Noorwegen en Zweden

Dit gaat een unieke, avontuurlijke en gezellige eenoudervakantie worden! Per minibus gaan wij deze zomer een avontuur beleven in Noorwegen en Zweden. We kamperen op verschillende bestemmingen in Noorwegen en Zweden. Maar het belangrijkste is dat wij gave excursies gaan ondernemen. Zo gaan we bijvoorbeeld de hoogste waterval van Zweden bekijken, brengen wij een bezoek aan Nationale Parken in Zweden en Noorwegen, maken wij een avontuurlijke kantotocht, doen we een bijzondere fietstour langs een oude spoorweg en wat niet mag ontbreken is een rit naar de Noorse Fjorden. Er zijn natuurlijk ook heerlijke vrije dagen in het programma, maar wil je het uiterste uit je vakantie halen, dan zijn er nog genoeg leuke opties. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen op de gletsjers of een speedboot tour maken langs de Bridal Veil en haar zeven zussen. Kortom deze reis heeft alleen maar hoogtepunten! 

Tijdens deze rondreis maak je kennis met de prachtige, ongerepte natuur van Zweden en Noorwegen. Je rijdt langs bossen, talloze meren en over hoogvlakten. Een hele mooie reis voor gezinnen die houden van het buitenleven en activiteiten in de buitenlucht, zoals (berg)wandelingen, fietsen en kanoën. De extra lange zomeravonden krijg je er voor niets bij! En met een beetje geluk zien we zelfs de elanden!

Naast de reisbescheiden ontvangen jullie van ons ook een paklijst, zodat je precies weet wat je mee dient te nemen en wat je thuis kunt laten.

Eenoudervakantie Avontuurlijk kamperen Noorwegen en Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk kamperen Noorwegen en Zweden

Ouder & Kids

Tijdens deze reis maken we een rondreis door Noorwegen en Zweden. We komen langs diverse hoogtepunten van de landen. Er zijn diverse activiteiten en excursies opgenomen in het programma, maar er zijn ook enkele optionele excursies mogelijk. Deze excursies staan in het programma met een * aangegeven met een richtprijs per persoon erbij. De verschillende activiteiten met een * erachter zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt bij aankomst in Johhanisholm kiezen of je hieraan wilt deelnemen.

Dag 1: Heenreis
We verzamelen met de groep op de luchthaven om gezamenlijk in te checken, nu kan de vakantie echt beginnen! Bij aankomst in Oslo worden we verwelkomd door onze reisleiders. We rijden naar Johannisholm: een idyllisch vakantiedorp diep in de Zweedse bossen.

Aan het begin van de avond hebben we een welkomstdiner (Pytt i panna, een typische Zweeds diner) en nemen we het programma even door. 's Avonds kunnen we elkaar wat beter leren kennen door middel van diverse spelletjes.

Dag 2: Hike bij Lybergsgnupen + Evening Nature Safari (optioneel)
Na een ritje van 40 minuten komen we aan bij de start van onze hike, midden tussen de Zweedse zomerboerderijen. We maken een hike door de prachtige natuur van natuurreservaat Lyberget. De wandeling is ongeveer 4 km lang. We lopen door het oude bos en onderweg komen we langs zeldzame planten en kunnen we bijzondere vogels spotten. Vanaf de top van de Lybergsgnupen, op 657 meter boven zeeniveau, hebben we een prachtig uitzicht over de verdere omgeving.

's Avonds na het eten van kollbulle (een typisch Zweeds diner) kunnen we op een spectaculaire natuursafari (circa €38 pp)* gaan. Rijdend door het gebied ga je op zoek naar wilde dieren en stoppen we bij verschillende schilderachtige uitzichtpunten.

Dag 3: Kanotocht
Ja ja, het is tijd voor actie! Na het ontbijt pakken we onze Canadese kano en gaan we op pad in deze fantastische omgeving. Na een korte instructie maken we een tocht over de meren en peddelen we rond de eilanden. Met een beetje geluk zien we zelfs een eland of een bever!

Dag 4: Dress-in - fietsen op oude spoorbaan
Vandaag staat een sportief uitje op het programma. We maken een fietstocht langs en over het mooiste stuk van de oude landspoorbaan. We hebben prachtig uitzicht over Vansbro en de bergen. We stoppen bij een meer, waar je de gelegenheid hebt om een frisse duik te nemen. Daarna rijden we de route terug en gaan weer richting Johannisholm. Daarna krijgen we een instructie hoe je tijdens de komende dagen jouw tent het beste en snelste kunt opzetten en afbreken.

Dag 5: Johannisholm naar Fulufjället National Park
Vandaag verlaten we Johannisholm en rijden we richting Fulufjället's National Park. We maken hier een avontuurlijke hike naar de hoogste waterval van Zweden. We lopen naar de top van de waterval waar het water van maar liefst 97 meter naar beneden klettert (er is ook een makkelijke route beschikbaar).

We zetten ons kamp op, op een kleine camping, naast een prachtige rivier aan de rand van het National Park. In de avond bereiden we ons diner boven een open vuur en daarna is het tijd voor een typisch Zweeds familiespel: "Kubbspel".

Dag 6: Fulufjället Nationaal Park naar Sjoa (Noorwegen)
Na een heerlijk ontbijt op een spectaculaire plek aan de rivier, pakken we onze spullen en gaan we richting Sjoa in Noorwegen. Onderweg zien we het landschap geleidelijk veranderen en krijgt het een ruiger en wilder karakter. Als we aankomen op de camping zetten we onze tenten op, waarna we nog even kunnen genieten van deze mooie dag. Wie weet is er nog tijd om een mooie wandeling te maken en anders bewaren we deze voor de volgende dag.

Dag 7: Vrije dag
Vandaag hebben we de mogelijkheid om deel te nemen aan een spectaculaire White Water Rafting trip (circa SEK1300 p.p.)*. We kunnen er ook voor kiezen om rustig aan te doen en een wandeling gaan maken in het prachtige Rondane National Park.

Dag 8: Sjoa naar Åndalsnes
Vandaag rijden we van Sjoa naar Åndalsnes. Åndalsnes is gelegen aan de rand van robuuste bergen en een prachtig fjord. Onderweg passeren we tientallen prachtige watervallen en uitzichten. We verblijven hier op een camping met een prachtig uitzicht op de omgeving! We hebben de keus om te wandelen in Åndalsnes  naar de top van de berg, maar je kan er ook voor kiezen de gondel omhoog te nemen of te klimmen bij het Norwegian Mountaineering Centre (kleine meerprijs).

Day 9: Åndalsnes naar Melkevoll
Na het ontbijt rijden we verder naar Melkevoll, een fantastische rit die we nooit zullen vergeten! We rijden over de spectaculaire Trollstigenweg, een steile weg vol haarspeldbochten en vol uitzichten op: watervallen, steile bergwanden en fjorden met onder andere het Geirangerfjord, dit is het mooiste fjord van Europa! We stoppen onderweg in het dorpje Geiranger waar we de indrukwekkende Hurtigrunten cruiseschepen kunnen bewonderen. Vanuit hier is het mogelijk om met een speedboot (circa SEK 850 pp)* naar de beroemde waterval de Bridal veil en haar 7 zussen te gaan. Er is genoeg te doen voor degenen die niet met de speedboot meegaan. Nadat we Geiranger hebben bezocht rijden we richting de Jostedalsbreen gletsjer. Vanavond verblijven we op een camping in Melkevoll, omringd door watervallen en met uitzicht op de gletsjer.

Dag 10 & 11: Vrije dagen
Een van de hoogtepunten van deze tour is het wandelen over de gletsjer onder begeleiding van een gids, dit is een onvergetelijke ervaring! Je wandelt over een massa van ijs dat voortdurend in beweging is (circa SEK1600 pp)*! De jongere kids kunnen met de reisleiding een andere wandeling maken. Tijdens je overige vrije tijd is er tijd om te ontspannen of om verschillende andere wandelingen vanuit de camping maken.

Dag 12: Melkevoll naar Jotunheimen
Vandaag rijden we over een van de mooiste wegen in Noorwegen. We rijden naar het Jotunheimen Nationaal Park, een startpunt voor vele wandelingen. Onderweg bezoeken we het gezellige plaatsje Lom (het kan zijn dat de bergpas gesloten is). In de avond zijn er op de camping diverse speelmogelijkheden voor de kinderen.

Dag 13: Jotunheimen National Park
Vandaag maken we een mooie wandeling in Jotunheimen Nationaal Park, we hebben de mooiste uitzichten op de indrukwekkende bergen die vaak hoger zijn dan 2000 meter. Dit park staat bij de Noorse bevolking bekend als een van de meest prachtige nationale parken van het land. We bepalen de route op basis van wat de kinderen aankunnen. Snel een duik in een bergmeer nemen is ook mogelijk aan het einde van deze wandeling!

Dag 14: Jotunheimen naar Lillehammer
Voor onze laatste dag rijden we naar Lillehammer, bekend van de Olympische Winterspelen 1994. Hier zijn er verschillende opties zoals een bezoek aan Jorekstad zwembad of het Hunderfossen Familiepark (circa €34 volw/€27 kind)*. Deze laatste avond gaan we dineren in een plaatselijk restaurant (op eigen kosten).

Dag 15: Lillehammer naar Oslo
Na het ontbijt pakken we de minibus in en rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Optionele excursies:
Tijdens de reis kun je deelnemen aan diverse optionele excursies. Het is niet verplicht om aan deze excursies deel te nemen:

Natuursafari* (ca. €40)
Quad safari* (ca. €60)
Klimmen* (ca. €25)
Boog- of geweerschieten* (ca. €25)
Raften* (ca. €125)
Gletsjerwandeling* (ca. €150)
Speedboattocht Geirangerfjord* (ca. €85)

De verschillende activiteiten met een * erachter, zijn optioneel bij te boeken en zijn niet inbegrepen in de reissom. Je kunt ter plaatse kiezen of je hieraan wilt deelnemen. Prijzen kunnen iets afwijken in verband met de wisselkoers.

Het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden.

Eenoudervakantie Avontuurlijk kamperen Noorwegen en Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk kamperen Noorwegen en Zweden

Verblijf

Verblijf Meerdere campings Noorwegen en Zweden

Beschrijving

Diverse campings
Tijdens de reis zal je meerdere campings aandoen waar je overnacht. De campings die je aandoet zijn van prima kwaliteit en beschikken over goede voorzieningen. Op 1 van de campings (1 nacht) zijn geen douches aanwezig (wassen kan in de rivier) en is geen elektra. Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden met een busje naar de volgende camping gebracht. Bij aankomst in Noorwegen staan de tenten opgezet klaar. Tijdens de reis zelf dient iedereen zijn eigen tentje af te breken en op te zetten. Natuurlijk is er wel hulp bij mogelijk door de gidsen. 

Tent
Ieder gezin heeft de beschikking over een eigen tent. 

Zowel de tent, een thermarest matras en ondermat, slaapzak en campingmaterialen zijn aanwezig.  Je hoeft dit dus niet zelf mee te nemen. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen.

Verzorging
Er zijn bij deze reis een aantal typische Scandinavische diners inbegrepen: Kollbulle en Pytt i Panne en ook op dag 3 en 4 wordt een eenvoudige maaltijd verzorgd. De overige maaltijden zijn voor eigen rekeningWanneer we in Noorwegen zijn, zullen we regelmatig stoppen bij pinautomaten om eventueel geld op te nemen.


Wij raden aan om een gezamenlijke pot te maken. Zo kan er gezamenlijk eten worden gekocht voor het diner en kunnen we dit gezellig samen bereiden en opeten. Het is aan de groep om uiteindelijk te beslissen wat er wordt gedaan met het ontbijt, de lunch en het diner. Er is een aanbevolen menu die aangehouden kan worden, maar dit kan natuurlijk ook zelf worden bepaald. Geschatte bedrag per persoon tussen €150 en €200.

Tijdens de reis door Noorwegen zijn op de diverse campings een gering aantal materialen beschikbaar om te koken. Hierdoor is het over het algemeen handiger om dit gezamenlijk te doen met alle reizigers.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings Noorwegen en Zweden
Meerdere campings Noorwegen en Zweden

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Tijd voor en met elkaar in Noorwegen en Zweden
Kunnen genieten. We maken van jou  en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen. Onze reisleiding  informeert je over de leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes zoals je in het programma kunt teruglezen. Een deel van het programma staat vast, zoals de kanotocht. Deze activiteiten zullen we met z’n allen ondernemen. Voor de optionele activiteiten kun je je ter plaatse inschrijven. Deze worden dan met de deelnemers ondernomen die hiervoor kiezen. Je bent natuurlijk  ook vrij om samen met je kid(s) of de andere ouders wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Of misschien wel even lekker de sauna of hot tub in?  We go with the flow!

Het begin van jullie vakantie
Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar je jullie reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met jullie mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan op het vliegveld verwelkomen. Boeken jullie deze reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat jullie een ander vluchtschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering - Actieve reizen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering.  Mocht je deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Met de uitgebreide dekking van onze reisverzekeringen ben je voor alle activiteiten die op het programma staan tijdens deze reis verzekerd. Mocht je een eigen reisverzekering hebben, controleer dan even of dit bij jouw reisverzekering ook het geval is.

'Alles mag, niet hoeft' in Noorwegen en Zweden
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer jullie met ons op vakantie gaan, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jullie voor een deel een eigen invulling geven aan de vakantie. Bij deze reis ligt de route vast, maar zijn er verschillende activiteiten optioneel bij te boeken. Hierdoor kunnen jullie kiezen of jullie hieraan willen deelnemen of er voor kiezen om iets anders te doen. Meedoen is ieders vrije keuze: het is tenslotte jullie vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor spelletjes.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijk kamperen Noorwegen en Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk kamperen Noorwegen en Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c