Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden

Vaar als een echte indiaan in een kano op zoek naar jouw overnachtingsplek! Op deze plek aangekomen slaan we met de groep ons kamp op en overnachten we onder de heldere hemel in onze tent! Gezamenlijk sprokkelen we naar hout en iedere dag helpt de groep met koken. Zo brengen we vijf dagen door en verplaatsen we onszelf per kano. Daarnaast ondernemen we van allerlei activiteiten zodat jij en de kinderen zich geen moment zullen vervelen.

Actief, de hele dag bezig, één met de natuur, avontuurlijk en dit in combinatie met back-to-basic met een volledig verzorgd programma. Ben je al in de stemming?
Vinden jij en jouw kind (eren) het leuk om een beetje mee te helpen met van alles en nog wat? De reizigers die jou voor gingen waren er razend enthousiast over!      

Het Zweedse avontuur begint en eindigt in Gustavsfors. De natuur is hier puur met prachtige bloemen en dieren, overweldigende zonsopgangen en – ondergangen. Daarnaast bezit dit gebied een zeer indrukwekkende natuur die tijdens deze rondreis spelenderwijs aan bod komt. Over veiligheid hoef je als ouder niet in te zitten. De deskundige Nederlandstalige reisbegeleiding die het gebied door en door kent is er de gehele reis bij en geeft de nodige toelichting.

De eerste nacht verblijven we in tenten op de camping en gaan daarna op 5-daagse kanotrekking. Tijdens de trekking slaan we onze tentenkampjes op in de natuur. Tot slot verblijven we nog 2 nachten op Alcatraz, voordat we weer naar huis keren.  

Mocht je na de avontuurlijke reis nog nagenieten in deze prachtige omgeving, dan kun je jouw vakantie verlengen met een week op de camping. Tijdens deze verlenging kun je doen wat jullie zelf leuk vinden. Er is voldoende mogelijk. Let op: De verzorging van de verlenging is op basis van logies!

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden

Ouder & Kids

Dag 1
In de loop van de middag verzamelen alle busreizigers zich bij de Rijnhallen in Arnhem en gaat de reis beginnen! De bus brengt ons via een mooie route naar Zweden. Het kan zijn dat we het water oversteken met de veerboot, maar dit hangt af van de weer- en verkeersomstandigheden. De buschauffeur zal de route tijdens de reis bekend maken.

Dag 2
Rond de klok van 08:00 uur komen we aan op Alcatraz. We starten de dag met een lekker ontbijtje en nadat alle reizigers met eigen vervoer zijn aangekomen, wordt er een welkomstwoordje gehouden door de reisleiding. Wat gaan we nou allemaal doen deze week? Vandaag breng je verder de dag door op Alcatraz. We maken vandaag kennis met elkaar en doen dat door middel van boogschieten, bushwalk en wandklimmen. ’s Avonds gaan we met z'n allen de maaltijd bereiden en hebben we binnen on-time de afwas weggewerkt. Daarna een kampvuur? We gaan hout sprokkelen en zorgen voor een mooie vuurtje. De eerste nacht verblijven we Alcatraz. Morgen gaat avontuur dan echt van start!

Dag 3
Na de uitleg over de kanotochten, pakken we onze spullen en gaan we op pad! Rond 10.00 uur vertrekken we voor de 5-daagse kanotrekking door de Zweedse natuur. Na een mooie tocht gaan we 's middags op zoek naar een leuke plek om ons kamp op te slaan. We gaan de tentjes opzetten, hout sprokkelen voor het kampvuur van vanavond en we gaan het eten bereiden. 's Avonds gaan we een leuk spel doen! 

Dag 4 t/m dag 6
Na het ontbijt gaan we alles opruimen en pakken we in voor de volgende kanotocht. Tijdens de reis gaan we op zoek naar een mooie plek om ons volgende kamp op te zetten. We gaan hout sprokkelen voor het maken van het kampvuur, we gaan koken, de dagelijkse bezigheden en er is tijd voor een leuk spel!

Dag 7
Na het ontbijt gaan we voor de laatste keer ons kamp inpakken en gaan we ons opmaken voor de laatste kanotocht. Rond 15.00 uur kom je aan op Alcatraz. We zetten onze tent op voor een laatste nachten op Alcatraz. De middag is vrij te besteden. In de avond organiseren we gezamelijk een BBQ,  helpen we nog even met afwassen en organiseert de reisleiding een leuke avondwandeling/-spel.

Dag 8
Vandaag is de dag vrij te besteden, je kunt bijvoorbeeld de wandelschoenen aantrekken en het bos verkennen of gaan we lekker zwemmen. Verder kunnen we ook naar een activiteitenpark gaan. Deze laatste avond zullen we doorbrengen in het restaurant van Alcatraz en geniet je van een overheerlijke pizza.

Dag 9
Vandaag gaan we lekker zwemmen en evt. wat waterspellen doen. Daarna alvast inpakken voor de terugreis. Rond 19.00 uur vertrekt de bus, zorg dat je klaar staat!

Dag 10
Rond 13.00 uur aankomst in Nederland/Arnhem. (wanneer je met de bus gaat) De vakantie zit er nu helaas echt op.

* Bij de reisdocumenten ontvang je een paklijst voor deze vakantie!
* Afhankelijk van de groepsindeling kan het programma in andere volgorde uitgevoerd worden. De routes kunnen o.a. worden aangepast door weersomstandigheden en andere omstandigheden. 

 

Wil je een week verlengen?
Wanneer je een weekje wilt verlengen, dan verblijf je op de camping o.b.v. logies en is er geen gepland programma en reisbegeleiding. Voor vragen kun je altijd bij de receptie terecht.

Ter plaatse kun je allerlei activiteiten boeken voor de verlenging:
Alle prijzen voor de verlenging in Zweedse Kronen!

Shelter/partytent 100,- p.dag.
Kookmaterialen 600,- p.wk.
Visspullen 100,- P.dag.
Visboot 500,- excl. Brandstof p.dag.
Boogschieten 75,- pp. ong. 1 u.
Wandklimmen 75,- Pp. ong. 1 u.
Bushwalk 100,- ong. Pp. 3 u.
Transport per minibusje 10,- p. Km.
Railfietsen 500,- (2Persoons) p.dag. *
Paardrijden 300,- pp. 1 u. / 500,- Pp. 2 u.*
Boomtoppentocht 250,- pp. Ong. 45 Min.*
Elandenfarm bezoekje 100,- pp. *
Dagje Oslo – busticket vanaf årjäng ong. 400,- Pp. *

*Afhankelijk van de groepsindeling kan het programma in andere volgorde uitgevoerd worden.
*De routes kunnen o.a. worden aangepast door weersomstandigheden en andere omstandigheden.

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden

Verblijf

Verblijf Camping Alcatraz

Beschrijving

Dit is een oude fabriek gelegen op een eiland in het Dalsland kanaal, precies op de grens met de provincies Värmland en Dalsland. De oude fabriek was vroeger een staalfabriek, later een papierfabriek wat deels stamt uit de 18e eeuw. Doordat het omringd is door water, was het handig de boomstammen via het water te vervoeren. Dit historische gebouw is omgetoverd tot restaurant, herberg en camping.

Alcatraz heeft een prachtig uitzicht en vanuit dit punt kun je 2 kanten op kanoën, naar Lelången of Västra Silen. Gelegen aan het eiland is een sluis welke een van de velen is die zich bevinden in het 240 km lange Dalsland Kanaal: het kanaal dat van Dalsland doorloopt naar Värmland. Het kan zomaar zijn dat de kanogroep door een sluis moet om naar het volgende merenstelsel te kunnen komen. 

Via een brug kun je met motorvoertuigen op het eiland komen. Het ligt in een klein dorpje aan de doorgaande weg. De buurtsupermarkt ligt op 200 meter afstand.

Tenten
De tenten zijn allemaal ruim opgezet en je hebt lekkere ruime plaats. Je dient je eigen matje en slaapzak mee te nemen.

Faciliteiten
Alcatraz heeft vele faciliteiten zoals een restaurant waar heerlijke pizza's geserveerd worden (tegen betaling). Dit wordt ook op de dag van vertrek gegeten door de deelnemers. In het restaurant is een speelhoek met de mogelijkheden om te spelen op de computer, spelcomputer, pooltafel, airhockey en er is een souvenirsshopje. Ook heeft het complex de mogelijkheid tot wassen en drogen van kleding (tegen betaling) en een wi-fi verbinding (tegen betaling).

Naast de faciliteiten is er ook een overdekte ruimte waar evt. spelletjes gedaan kunnen worden, er is een volleybalveld en een kampvuurplaats/grillplaats.

Maaltijden
Tijdens de reis zijn er back-to-basic 3 maaltijden per dag inbegrepen, welke te bereiden zijn in de natuur. De ingrediënten zijn aanwezig, maar er wordt verwacht dat de deelnemers helpen met het bereiden hiervan en de andere dagelijke bezigheden. 
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Alcatraz
Camping Alcatraz

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c