Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden

Vaar als een echte avonturier in een kano op zoek naar de beste overnachtingsplek! Op deze plek aangekomen slaan we met de groep ons kamp op en overnachten we onder de heldere hemel in onze tent. 5 dagen kanoën door de prachtige natuur van Zweden. Daarnaast leren we alles wat we moeten weten over ons verblijf midden in de natuur. Actief bezig zijn, één met de natuur en avontuurlijk. Ben je al in de stemming?

Het Zweedse avontuur begint en eindigt in Johannisholm, een klein stadje omringt door uitgestrekte wouden en meren. De natuur is hier puur met prachtige bloemen en dieren, overweldigende zonsopgangen en zonsondergangen. Tijdens deze reis dompelen wij ons onder in de natuur en gaan we een tocht maken per kano!

Over veiligheid hoef je als ouder niet in te zitten. De deskundige reisbegeleiding die het gebied door en door kent is er de gehele reis bij en geeft de nodige toelichting en uitleg. Voorafgaand aan de kanotocht leren we elkaar kennen in de omgeving van Johannisholm Adventure, waar we de eerste en laatste nacht in een stuga doorbrengen. De overige nachten zullen we in een tent op verschillende eilandjes overnachten.

Tijdens het kanoën gaan op zoek naar bevers, spotten wellicht een visarend die in het gebied voorkomt en we spelen leuke spelletjes in het water. We zoeken een mooi plekje uit om te overnachten, bereiden ons diner en genieten van de rust en de prachtige omgeving. Het wordt een en al avontuur en plezier deze zomer!

Verzorging
Je verblijft tijdens deze reis op basis van volpension. Op de dag van aankomst genieten we van de traditionele Zweedse maaltijd ‘Pytt i Panna’ in een Tipi tent. Op dag 2 zullen we ontbijten en lunchen bij Johannisholm Adventure, waarna het kano-avontuur gaat beginnen. Tijdens de kanotocht zijn ook alle maaltijden inbegrepen. Houdt er rekening mee dat de maaltijden in de natuur worden bereidt: verwacht geen hele luxe maaltijden, maar vooral voedzame, smakelijke gerechten. Op dag 7 zullen we aanschuiven voor een typische Zweedse maaltijd bij Johannisholm Adventure. Het ontbijt op dag 8 zal de laatste maaltijd tijdens deze reis.

Tijdens de kanotocht is er koffie, thee en water beschikbaar. Mocht je liever iets anders drinken, kun je dit aanschaffen bij de receptie voorafgaande aan de tocht. Tijdens het diner op dag 1 en het diner op dag 7 bij Johannisholm Adventure is ook koffie, thee en water inbegrepen. Bij het ontbijt op dag 2 en 8 zal ook appelsap en sinaasappelsap beschikbaar zijn.

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden

Ouder & Kids

Dag 1
Vandaag gaat de reis beginnen! We verzamelen met de andere gezinnen op de luchthaven en vliegen richting Stockholm. Op de luchthaven van Stockholm worden we opgewacht door de reisleiding die gedurende de hele vakantie bij de groep aanwezig zal zijn. We vertrekken richting Johannisholm: een klein plaatsje in de provincie Dalarna. ’s Avonds genieten we van een typische Zweedse maaltijd ‘Pytt i panna’, een maaltijd bereid om een houten vuur in een traditionele Tipi tent. Na de maaltijd nemen we het programma voor de komende dagen door. We overnachten de eerste nacht in de accommodatie van Johannisholm Adventure.

Dag 2
Na het ontbijt bekijken we de route die we zullen nemen en de bespreken we de spullen die we de komende dagen nodig hebben. In de ochtend zullen we de spullen inpakken en na de lunch gaan we op pad met een volgeladen minibusje met aanhanger naar het startpunt van de kano-trip.

Een van de eerste stopt langs de roue zal ons eigen eiland Skällnäsholmen zijn, in het meer van Venjanssjön. ’s Avonds maken we onze eerste maaltijd rond het kampvuur en zullen we slapen onder de sterrenhemel!

Dag 3 t/m dag 6
De komende dagen kanoën we over meren en rivieren en kijken we uit naar bevers en visarenden die in het gebied voorkomen. Tijdens de route maken we wanneer het nodig is korte stops, leren we gedurende het avontuur meer over het kamperen in de buitenlucht, schaven we onze paddel-skills bij en leren we meer van de reisleiding over de vaardigheden die we nodig kunnen hebben om je verblijf in de natuur zo aangenaam mogelijk te maken.

We zullen onze tenten opzetten op eilanden waar we onder andere kunnen gaan vissen, zwemmen en uiteraard zullen we ook spelletjes ondernemen. Ondertussen kunnen we ook genieten van de rust en de prachtige omgeving die Zweden ons te bieden heeft.

Dag 7
Na het ontbijt gaan we voor de laatste keer ons kamp inpakken en keren we terug naar Johannisholm, waar we onze intrek weer nemen in de accommodaties van Johannisholm Adventure. ’s Avonds zullen we genieten van een typische Zweedse maaltijd en zullen we gaan relaxen in de houtgestookte hot-tub die op ons staat te wachten.

Dag 8
Na het ontbijt in de Bagarstuga is het, helaas, weer tijd om onze spulletjes in te pakken en ons klaar te maken voor het vertrek richting de luchthaven. Op de luchthaven nemen we afscheid van de reisleiding en vervolgens vliegen we terug naar huis.

Belangrijke informatie
Bij de reisdocumenten ontvang je een paklijst voor deze vakantie
De routes worden door de reisleiding bepaald op basis van de deelnemers aan de reis. De routes kunnen tijdens de kanotocht worden aangepast, wanneer dit noodzakelijk is door bijvoorbeeld weersomstandigheden.

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden

Verblijf

Verblijf Johannisholm en kamperen *

Beschrijving

Tijdens de reis zullen we overnachten op meerdere locaties. De eerste en de laatste nacht zullen we overnachten in de stuga’s van Johannisholm Adventure: een traditionele Zweedse cabine voor 2-3 personen. De overige nachten zullen we overnachten op eilandjes in de natuur in onze eigen tentjes.

Alle bagage, de tenten en de rest van de kampeerspullen worden van Johannisholm Adventure naar de start van onze kanotocht gebracht. Vanaf hier nemen we dit mee in onze kano’s. Tijdens de reis zelf dient iedereen zijn eigen tentje af te breken en op te zetten. Natuurlijk is er hierbij hulp door de gidsen die tijdens de hele reis aanwezig zijn.

Huurtent, bedlinnen en handdoeken
Iedereen heeft de beschikking over een eigen 2- of 3-persoonstent. Mocht je je tent willen delen met je kind of de kinderen willen samen een tent delen, is dat natuurlijk mogelijk!

Zowel de tent, een prettig luchtbed, slaapzak en campingmaterialen zijn aanwezig. Je hoeft dit dus niet zelf mee te nemen. Wel raden wij aan een lakenzak mee te nemen. Mocht je gebruik willen maken van een kussen, dien je deze zelf mee te nemen. Per persoon zijn er 2 handdoeken aanwezig.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Johannisholm en kamperen *
Johannisholm en kamperen *

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Zwemdiploma
Beschikt jouw kind niet over een zwemdiploma? Dan is hij/zij verplicht om aan boord een zwemvest of floatsuit te dragen. 

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c