Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Tauplitz, Oostenrijk

Oostenrijk is een perfect land voor een geweldige actieve eenoudervakantie. We verblijven in een klein gebied bij Salzburgerland, Steiermark! De omgeving hier is ideaal voor een combinatie van actieve excursies en heerlijke ontspanning in de schitterende natuur. Het hotel scoort een mooie 8.9 en als extraatje kan het 1e kind altijd gratis mee op vakantie!

Lekker ravotten en actief bezig zijn in de bergen? Het Steiermark gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en wordt door maar liefst 70 meren omringd. Ideaal dus voor vele wateractiviteiten zoals kanoën, raften, abseilen en zwemmen. Natuurlijk kun je ook bergbeklimmen of een tour maken met de kabelbaan naar de top van de Tauplitzalm. Enjoy the ride…

Tauplitz is een super gezellig en gemoedelijk dorpje zoals je dat ziet op de ansichtkaarten. Het heeft een uitgestrekt landschap omgeven door hoge bergen en maar liefst 70 meren wat zich uitermate goed leent voor spannende buitensportactiviteiten zoals kanoën, raften, bergbeklimmen en abseilen. Lekker ravotten, actief bezig zijn in de prachtige natuur en op zijn tijd lekker relaxen, gezellig eten en een drankje doen is waar het om draait tijdens deze vakantie.

Tijdens deze reis verblijven we in een heerlijk 3-sterren hotel met een prachtige ligging aan de Tauplitzalm. Daarbuiten kent het een aantal gezellige terrasjes, en restaurants waar je heerlijk kunt vertoeven of prachtige wandelingen kunt maken. De Nederlandse eigenaresse runt in de zomer dit gezellige familiehotel en zij zal tevens het aanspreekpunt zijn tijdens deze vakantie. Zij zal de groep informeren betreft de accommodatie, omgeving, activiteiten en uitstapjes die jullie kunnen ondernemen.

Speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar zijn er leuke outdoor activiteiten beschikbaar. Tijdens de vakantie zullen de kids zich niet vervelen en zal je versteld staan hoe snel je kind(eren) nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. En als zij zich vermaken, heb jij natuurlijk ook een fijne vakantie. Let’s make new friends en maak er een samen een fantastische reis van!

Verzorging
We verblijven tijdens deze reis op basis van Logies en Ontbijt. Het ontbijt wordt geserveerd in buffet vorm. Het is mogelijk om in het naastgelegen restaurant te dineren voor 15 euro per persoon.

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Tauplitz, Oostenrijk
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Tauplitz, Oostenrijk

Ouder & Kids

Tijdens deze reis is er geen standaard programma. De Nederlandse eigenaresse Nanja zal aan het begin van de vakantie met jullie doornemen wat er allemaal te doen is. Zo kunnen jullie samen met de andere eenoudergezinnen kijken waar jullie zin in hebben. Uiteraard is het ook mogelijk om samen met je kind(eren) op pad te gaan. Hier onder vind je enkele voorbeelden van excursiemogelijkheden tijdens deze reis:

Waterspeel park
Beleef een leuke dag in het waterspeelpark! Je kunt hier vele waterspelletjes doen zoals kanoën, met een vlot over de rivier varen, touwbrug lopen en nog veel meer. Entree ca. € 11,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen.

SUPpen
Een leuke activiteit voor kinderen vanaf ca. 10 jaar met zwemdiploma! Ontdek deze zomerse activiteit op het kristalheldere meer, terwijl jullie zijn omringd door de bergen. SUP is heel eenvoudig en gemakkelijk te leren. Binnen enkele minuten heb je het al onder de knie. Huur je eigen SUP of neem deel aan de familie tour (ca. 2 uur) waarbij je gefascineerd zult zijn door het SUPpen én de omgeving! Het SUPpen vindt plaats in Bad Mittendorf, op zo’n 10 minuten rijden vanaf Hotel Sonnenuhr.

Sommerclou Card
De Sommer Clou Card is een aanraden voor deze omgeving! Met deze pas kun je gebruik maken van 16 verschillende activiteiten/attracties tegen een voordelig tarief en soms zelf gratis! De activiteiten mag je zo vaak doen als jullie maar willen. Maak gebruik van de lift in Tauplitz om te gaan wandelen of een bezoek te brengen aan de natuurbaden, maak een ritje in de Panorama trein, vermaak je in een van de zwembaden van bijvoorbeeld Bad Mittendorf, ga midget golfen, maak een boottocht of huur zelf een bootje!

Met de Sommer Clou Card  kun je de volgende activiteiten ondernemen of toegang krijgen tot:  Zoutmijn Altaussee, Loser Altaussee veerboot servive, Narzissen Bad Aussee Welness en Spa, Kammerhofmuseum, Alpen Garten: 12000 vierkante meter Alpen planten soorten, Heilbrunn Thermalbad, Roeiboot/kano huren bij het Salsa reservoir, Bad Mittendorf mini-golfbaan, Alpenbad Mittendorf verwarmde zwembad met glijbaan, Tauplitzalm Alpen Road, Tauplitz Panorama Train en de Admont Abbey.

3 dagen voor volwassenen: €35, voor kinderen:  €18
4 dagen voor volwassenen: €42, voor kinderen:  €22
5 dagen voor volwassenen: €50, voor kinderen: €25
6 dagen voor volwassenen: €55, voor kinderen €28
7 dagen voor volwassenen: €59, voor kinderen: €30

De Sommerclou Card kan ter plaatse worden geboekt. Deze is altijd beschikbaar. 

* Alle activiteiten zijn exclusief vervoer, afhankelijk van de groepsgrootte kunnen deze prijzen variëren. We kunnen bij voldoende deelname een busje huren, maar het is ook mogelijk om een auto te huren of met eigen vervoer te gaan. Er zijn veel activiteiten zonder vervoer mogelijk! De hotelier informeert je graag over de details.

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Tauplitz, Oostenrijk
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Tauplitz, Oostenrijk

Verblijf

Verblijf Hotel Sonnenuhr (Zomer)

Beschrijving

Het sfeervolle hotel ligt in het centrum van Tauplitz, slechts 50 meter van de stoeltjeslift. Dit hotel wordt gerund door een zeer gastvrij, Nederlandse familie en is de perfecte uitvalsbasis om diverse activiteiten te ondernemen.

Kamers
De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben allemaal een fantastisch uitzicht! Iedere kamer beschikt over een douche/bad en toilet, TV en een aantal kamers hebben een balkon. Je zult een eigen kamer hebben met jouw kind(eren).

Faciliteiten
Geniet van het lekkere weer en uitzicht op het prachtige terras van hotel Sonnenuhr, duik lekker de sauna in aan het einde van de dag en drink een drankje in de huisbar van het hotel.

Verzorging
We verblijven op basis van Logies en Ontbijt. Het ontbijt wordt geserveerd in buffet vorm. Het is mogelijk om in het naastgelegen restaurant te dineren voor €15 per persoon.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Sonnenuhr (Zomer)
Hotel Sonnenuhr (Zomer)

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

'Alles mag, niet hoeft' in Tauplitz
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Er is in Tauplitz en de omgeving van alles te beleven. De ervaring leert dat de deel van de groep kiest voor het ene uitstapje, een ander deel voor het andere.  Meedoen is ieders vrije keuze. Wil je er even lekker op uit met je eigen kids? Dan is dat ook zeker mogelijk! ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie!

Tijd voor en met elkaar in Tauplitz
Nanja, de Nederlandstalige hoteleigenaresse, informeert je over de  leukste uitstapjes ter plaatse, waaronder leuke  outdooractiviteiten, excursiemogelijkheden, culturele uitstapjes of culinaire verrassingen. Een leuke excursie of andere activiteit kan met de gehele groep worden ondernomen. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vriendjes vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen en genieten van de heerlijke Oostenrijkse zon en de gezonde berglucht. ‘We go with the flow’!

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Tauplitz, Oostenrijk
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Tauplitz, Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c