Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Friesland

Heb je wel eens gehoord van de Kameleon? Leef als Hielke & Sietse Klinkhamer op het Kameleon-eiland. Beleef de avonturen met dit leuke gekleurde bootje! Beleef mooie avonturen met je vader en/of moeder op de Kameleon-eilanden in het dorp Lenten. In Terherne (Midden Friesland) vindt u het Kameleondorp waar je met andere kinderen en hun ouders de volgende avonturen gaat beleven. Beleef de avonturen van Hielke en Sietse en stap in de wereld van de Schippers van de Kameleon. Het boeren land-leven wacht op jullie!

Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en slenter door de straten van Lenten. Voor jong én oud biedt Kameleon Terherne plezier, beleven en ontdekken. Er is een heus mysterie gaande in Lenten en er schijnt een vreemd varken gesignaleerd te zijn... Durf jij het aan?

Spelletjes, geblinddoekt door het moeras, slootje spingen met een polstok en wat dacht je van een expeditie naar een verlaten eiland? Tijdens de midweek of in de lange weekenden gaan we op avontuur. 

Een goede maaltijd mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom zijn zowel de ingrediënten voor het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen, maar moeten we wel aan de slag. 's Morgens met de boot naar Mariahoeve om melk, brood en eieren te halen voor op onze zelfgebakken broodjes, 's avonds bakken we een lekkere pizza of wat dacht je van echt Fries suikerbrood?

Tijdens het gehele verblijf is er professionele begeleiding aanwezig die ons overal bij zal helpen!

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Friesland
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Friesland

Ouder & Kids

In de ochtend komen jullie aan in het Kameleondorp, waar je wordt ontvangen in de boerderij waar de wereld van Hielke en Sietse is nagebouwd. Na het ontvangst in café Vrolijk lopen we naar het Botenstation waar de Kameleon ons naar het eiland vaart.

Op het eiland worden we ontvangen door Gerben, de boerenknecht. Hij zal ons alles vertellen over de uitdagingen en verhalen van het eiland. Hierna zoeken we een leuke plek op het eiland, waar we de tenten op zullen gaan zetten. 

Op het Kameleon-eiland worden de dagelijkse bezigheden zoals koken, avondeten, pannekoeken bakken, hout sprokelen voor het kampvuur en broodjes bakken weer leuk om te doen! We varen 's ochtends met de boot naar de Mariahoeve voor verse eieren, boter en melk voor het ontbijt en stoken de oven op voor heerlijke pizza's. 

Samen met onder andere Gerben beleven we de leukste avonturen. We gaan zeilen op een UFO: een 6-meter lange zeilboot, we gaan vlot bouwen en varen naar het land en een betere visstek als deze vind je niet. Daarnaast zullen leuke spelletjes ook zeker niet ontbreken!

Kies uit de volgende mogelijkheden:

Een 3 daags arrangement met Hemelvaart en Pinksteren:
* Hemelvaart: donderdagochtend 25 mei t/m zaterdagmiddag 27 mei;
* Pinksteren: zaterdagochtend 4 juni t/m maandagmiddag 6 juni;
* Zomervakantie: vrijdagochtend 7 juli t/m maandagmiddag 9 juli;
De 3-daagse reisjes starten 's morgens en eindigen op de laatste dag rond 17:00 uur.

Een 5-daags (midweek) arrangement
* Maandagmiddag 10 juli t/m vrijdagmiddag 14 juli;
* maandagmiddag 17 juli t/m vrijdagmiddag 21 juli;
We worden bij aankomst op maandagmiddag rond 14:00 verwacht en het einde van de vakantie zal vrijdagmiddag om 17:00 uur.

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Friesland
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Friesland

Verblijf

Verblijf Camping Kameleon Terherne

Beschrijving

De Kameleon bestaat uit 2 eilanden, waarvan het grote eiland onder andere dient als kampeerterrein voor deze reis. Het eiland heeft alles wat je nodig hebt op een camping. Verwacht geen luxe, maar boeren gezelligheid! Op het grote eiland vind je onder andere een sanitair gebouw met warm water waar we kunnen douchen en toiletten. In de oude Hooimijt staan een open vuur in het midden. Deze kunnen we opstoken en daarna gezellig gebruiken als lounge- en ontmoetingsplek.

De tenten en matrassen ontvang je bij aankomst op het eiland. We gaan een leuk plekje uitzoeken, waarna jullie je eigen tent mogen opzetten. Je dient zelf je kussen, slaapzak en bedlinnen mee te nemen.

Een zwembad is niet aanwezig, want wij zwemmen natuurlijk als echte avonturiers is het water rondom het eiland!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Kameleon Terherne
Camping Kameleon Terherne

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Zwemdiploma
Beschikt jouw kind niet over een zwemdiploma? Dan is hij/zij verplicht om aan boord een zwemvest of floatsuit te dragen. 

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Het begin van jouw wintersportreis
Reis je met de bus? Dan ontmoet je jouw medereizigers bij het verzamelpunt in Maarheeze. In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee met de bus. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Maarheeze. Meer informatie hierover vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Friesland
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Friesland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c