Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Macedonie

Tijdens deze geweldige éénoudervakantie naar het prachtige Macedonië reis je naar één van de meest verrassende landen van de Balkan. Dit is een land van uitersten!
Het meer van Ohrid heeft veel watersport, activiteiten en gezelligheid te bieden

Omsloten door Albanië, Kosovo, Servië, Bulgarije en Griekenland ligt Macedonië; een verborgen schat in het hart van de Balkan. Bergen, groene velden, bossen en meren vormen het landschap van dit indrukwekkende land waar de beroemde Alexander de Grote is geboren en getogen.

De rijke historie van Macedonië vertelt hoe het land onderdeel is geweest van verschillende rijken. De hoofdstad van Macedonië, Skopje, bestaat al ruim 2500 jaar en werd gevormd in het Byzantijnse, Romeinse, Ottomaanse en Joegoslavische rijk. Het kale fort in de stad en de brug over de rivier Vardar zijn twee plekken die symbool staan voor de geschiedenis van de stad. Bezoek deze en vele andere bezienswaardigheden die twee eerdere aardbevingen hebben doorstaan en proef de combinatie van Westerse invloeden en Oost-Europese sfeer in Skopje.

Het goed verzorgde 4 sterren hotel geeft je de service die je van ons mag verwachten en het ontbijt is inbegrepen.

Natuurlijk ontbreekt het ook de kinderen aan niets!  Er zijn 2 boottochten, zeilactiviteiten, wandeltochten, een ezelsafari, een jeepsafari en vele andere activiteiten mogelijk. 

Jouw verblijf aan het meer van Ohrid zorgt ervoor dat je kunt genieten van zon en strand.

 

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Macedonie
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Macedonie

Ouder & Kids

Deze vakantie is uiterst geschikt voor éénouder gezinnen die veel ondernemen. Naast het fijne en goed geprijsde hotel is er in de omgeving van Ohrid veel te doen! Fantastische uitstapjes, veel watersport en mooie bezienswaardigheden uit de oudheid! Dit land is een ander vakantieland dan je gewend bent omdat er geen vakantieland is wat er op lijkt. De Macedoniërs zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en doen alles met een smile. Geniet!    

Deze vakantie is het meest geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Ohrid, transfer naar het hotel. De rest van de dag gaan we de omgeving van het hotel verkennen.

Dag 2
Sunset sailing dag voor een fantastische ervaring vertrekken we in de middag uren voor zonsondergang zeilen rondom Ohrid stad, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad met de grootste traditie en cultuur in de Balkan.
(niet inclusief, dit is onderdeel van het excursiepakket van €99,- per persoon, Kinderen €75,-)

Dag 3
vrije dag

Dag 4
Vandaag gaan we op Jeep safari naar het grootste Nationale Park van Macedonië en vertrekken we naar het zuidoosten. We arriveren in het oudste Nationale Park Pelister. Per jeep rijden via een slingerende weg omhoog naar de bergpas Livada (1568 m), de waterscheiding tussen het Meer van Ohrid en Prespa Meer. Vanaf de kam van het Galicica gebergte heeft u een prachtig panorama over het Meer van Ohrid. Het Meer van Prespa is de enige plaats in Europa waar de Dalmatische en de Witte pelikaan vreedzaam samen broeden. (niet inclusief, dit is onderdeel van het excursiepakket van €99,- per persoon, Kinderen €75,-)

Dag 5
Vrije dag

Dag 6
Dag naar de Macedonische dorpjes. We Dag vol met natuurverassingen uit de Nationale Park van Galicica. Gebied met meer dan 1600 vlindersoorten. Vanuit Pestani maakt u een wandeling tegen de beboste flanken van het Galicica gebergte. Via het hoger gelegen “Pole” (weiland) wandeelt u naar het dorpje Trpejca. In Trpejca neemt u de tijd voor lunch en om te ontspannen. Daarna varen naar vaak gefotografeerd klooster van Sv. Naum. Jullie bezoek aan het klooster wordt vervolgd door een roeiboottocht langs de bronnen van Zwarte Drim. Lengte van de wandeling: 12 km, 4 uur wandelen, 250 m stijgen en 350 m dalen.
(niet inclusief, dit is onderdeel van het excursiepakket van €99,- per persoon, Kinderen €75,-)

Dag 7
Vrije dag

Dag 8
Na het ontbijt transfer naar het vliegveld van Ohrid en retour naar Amsterdam.

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Macedonie
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Macedonie

Verblijf

Verblijf Hotel Bellevue

Beschrijving

Hotel Bellevue is een comfortabel en sfeervol hotel dat gebouwd is in moderne stijl en heeft een fantastisch uitzicht over het Meer van Ohrid. Het hotel ligt direct aan het strand, gelegen aan de lange kuststrook van het kristalheldere water van Ohrid Meer en bevindt zich op ongeveer zeven kilometer afstand van het centrum van de stad.

Faciliteiten
Het hotel heeft een vriendelijke receptie met kluishuur (€7 per week), twee liften, bar, grote tuin, zwembad met ligbedjes en parasols, buitenbar en (beach)volleybalvelden. In de openbare ruimtes en op je kamer is gratis Wi-Fi beschikbaar. Tegen betaling kun je gebruik maken van de tennisbanen, de sauna en verschillende watersportfaciliteiten. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de uitgebreide faciliteiten bij Hotel Metropol, het naastgelegen hotel.

De ligbedjes en parasols bij het zwembad en op het strand zijn tegen betaling beschikbaar. 

Kamers
De kamers zijn voorzien van satelliettelevisie, telefoon en een koelkastje/minibar. De badkamer is uitgerust met een douche en toilet. Daarnaast beschikken de kamers over een balkon. Alle kamers worden dagelijks schoongemaakt, waarbij ook de handdoeken worden verschoond. Het bedlinnen wordt twee keer per week verschoond.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het leuker om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt. Iedere ochtend wordt er een heerlijk ontbijt in buffetvorm geserveerd. Op de laatste avond van de vakantie nodigen wij jullie uit voor een heerlijk diner aan het water (drankjes voor eigen rekening).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Bellevue
Hotel Bellevue

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Macedonie
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten in Macedonie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c