Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Raften in Kroatie

Het hoofdthema van deze vakantie is water. Laat je overrompelen door de schoonheid van de Plitvice meren en stap in de boot voor een spannend raftavontuur. Vergeet je waterdichte fototoestel niet, want tijdens deze safari heb je ´m zeker nodig. Uniek, actief & gezellig!

De rivier Una is de ultieme plek voor zowel ervaren als onervaren rafters. Bijna nergens in Europa zijn stroomversnellingen zoals op de Una. De geluiden van hevig kolkend water doen je beseffen wat natuurkracht is. Tijdens het raften passeer je verschillende wildwater-gradaties. Zo ga je onder meer een gevecht aan met de stroomversnellingen van de IV graad. In goed onderhouden rubberboten, onder leiding van een ervaren en goed opgeleide skipper, zullen we velen stroomversnellingen overwinnen.

De activiteiten staan onder leiding van een Engelstalige reisleider. Verder is algemene reisleiding aanwezig, maar niet specifiek voor onze groep.

Deze vakantie is bedoeld voor ouders en kinderen die graag de vakantie met elkaar doorbrengen en graag gezamenlijk activiteiten ondernemen. 

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Raften in Kroatie
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Raften in Kroatie

Ouder & Kids

Dag 1 Aankomst
We verlaten luchthaven Zagreb. Daarna rijden we richting het dorpje Golubic bij Bihac, gelegen in een adembenemende omgeving aan de rivier Una in de buurt van het Plitvice Park. Hier hebben we een unieke kans om een week door te brengen in de Nationale parken Una en Plitvice Meren. Na intrek in je tent ontmoeten we elkaar op het landgoed aan de rivier voor een welkomstdrankje en een kort oriëntatiegesprek. Hier grijpen we de kans om de komende avonturen te bespreken en maken we kennis met onze mede avonturiers.

Inbegrepen maaltijden: Diner
Reis: 2 uur enkele reis
Overnachting op Camping Una


Dag 2: Rafting
Onderweg rijd je door kleine Bosnische dorpen en de bossen van het Vlasic gebergte. Na ongeveer 1 uur rijden kom je aan op het rafting startpunt.
Onze route brengt ons van de camping naar het startpunt (ongeveer 1 uur rijden) waar we onze tocht in Martin brod zullen starten. We varen op de rivier langs dichtbeboste oevers. Het is daar zo smal, dat de zon slechts een paar uur per dag schijnt. Rond het middaguur creëert de zon spectaculaire lichteffecten. Peddelend langs, weelderige vegetatie en watervallen, komen we aan in Kulen Vakuf, ideaal om te zwemmen en picknicken.  We vervolgen onze reis naar de hoogste waterval van de rivier Una, Strbacki Buk. Een magische plek, ideaal om te kamperen. Hier zetten we onze tenten op en gaan we ons voorbereiden op een heerlijk diner.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Activiteit: 23km rafting
Overnachting op camping Una


Dag 3 - Una Rafting
De Una is de ultieme plek voor zowel ervaren als onervaren rafters. Bijna nergens in Europa zijn stroomversnellingen zoals op de Una. De geluiden van hevig kolkend water doen je beseffen wat natuurkracht is. Tijdens het raften passeer je verschillende wildwater-gradaties. Zo ga je onder meer een gevecht aan met de stroomversnellingen van de IV graad. Tussen de stroomversnellingen door drijf je rustig op de blauwe Una en geniet je van de prachtige en de adembenemende groene omgeving. Onderweg stoppen we op een aantal plekken om te zwemmen en om te lunchen. Voor de dapperste onder ons is er mogelijkheid om vanaf een 10 meter hoge brug of rots te springen. Als de laatste stroomversnelling is overwonnen worden we verwelkomd in Lohovo kamp waar een koud drankje en een diner ons goed zullen smaken. 

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Activiteit: 15km rafting
Overnachting: in tenten in het Lohovo kamp.


Dag 4 Rafting Lohovo – Golubic – Kostela luka

Vandaag vervolgt onze expeditie op de prachtige groene wateren, stroomversnellingen en watervallen, verborgen zwembaden. Na de geweldige dag op de rivier komen we aan in Kostela Luka waar we ons kamp gaan opzetten en de nacht zullen doorbrengen. Geniet van een vrije avond en diner.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Activiteit: 20km rafting
Overnachting: in tenten bij het Brvnara kamp.

Dag 5 Optionele reisdag
Op de vijfde dag van je avontuur kun je zo actief of zo lui zijn als je zelf wilt. Je kunt ontspannen bij de rivier blijven en een beetje zwemmen of je kunt nog een andere optionele activiteit in of rondom het plaatsje Bihac gaan doen.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt
Transfer: 45 minuten
Overnachting: op camping Una
.

Dag 6 – Wandeling Plitvice Meren
In de ochtend rijden we na het ontbijt naar Plitvice, Kroatië, waar de beroemde Plitvice Meren zijn. Een prachtige serie van 16 smaragdgroene en opaal blauwe meren met meer dan 90 watervallen en talrijke grotten maken de titel van UNESCO werelderfgoed zeker waard. De flora en fauna rondom de meren zijn heel bijzonder. In de bossen rondom de Plitvice meren kun je geweldig wandelen. Ook kun je kleine elektrische bootjes huren om het park vanuit het water te verkennen.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Transfer: 2x 45 minuten
Activiteit: wandeling 6 uur
Overnachting: op camping Una.


Dag 7 Verrassingsactiviteit
Deze dag staat in het teken van verrassingen. Onze reisleiding neemt je vandaag mee voor een leuke activiteit.  

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Activiteit:  Verrassing!
Overnachting: op camping Una.


Dag 8: Vertrek
We verlaten de camping en rijden richting de luchthaven of we vertrekken met eigen vervoer! Wil je meer tijd in Kroatië doorbrengen? We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken, die je in de toeristische gidsen niet kunt vinden. Je kunt 3 dagen of een week verlengen.

Maaltijden: Ontbijt
Transfer: 2 uur.


Deze route en de duur van de activiteiten zijn aan verandering onderhevig als gevolg van weer, waterstanden en speciale evenementen, enz. Onze gidsen en tripleiders zullen hun uiterste best doen om de best mogelijke ervaring voor hun klanten te creëren en zorgen dat er op geen enkel moment afbreuk wordt gedaan aan de veiligheid. Dit kan betekenen dat de oorspronkelijke route kan worden gewijzigd om ongemak en risico’s en buitengewone situaties te voorkomen. Wij behouden ons het recht voor om de route te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. 

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Raften in Kroatie
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Raften in Kroatie

Verblijf

Verblijf Camping Una

Beschrijving

In Biha? vind je de prachtige, kleinschalige Camping Una RC Kiro Rafting, gelegen aan een rivier/beek. Je vindt hier gegarandeerd rust, ruimte en vrijheid. Deze kleinschalige terrassencamping biedt ruime kampeerplaatsen, waarbij onze huurtenten naast elkaar liggen. Het haastige leven maakt even plaats voor het beleven en genieten van natuur en rust. Op deze camping moet of hoef je helemaal niets: de ideale uitvalbasis voor deze vakantie. 

Op deze gastvrije, gemoedelijke camping heb je lekker de ruimte en tref je een vriendelijke sfeer. Heerlijke genieten van de natuur, de perfecte plek voor de waterliefhebber. Bij de rivier relaxen kan in een van de hangmatten en stoeltjes. 

De camping heeft een internetdekking van 80%, waardoor je op de meeste plaatsen op de camping via je eigen telefoon, tablet of laptop verbinding kan maken. Er is een klein caféetje op de camping waar je wat kunt eten en drinken.

Tijdens deze reis gaan we ook op rafting expeditie. We zullen de derde nacht dan ook niet overnachten op Camping Una, maar we verblijven in tenten in het Lohovo kamp. De vierde nacht overnachten we in tenten in het Brnara kamp. We hoeven niet zelf te sjouwen met tenten en spullen, dit wordt voor ons vervoerd! 

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijven we iedere nacht in 2 of 4-persoons tenten, voorzien met een matras en een slaapzak. Alle campings en kampen waar we de nacht zullen doorbrengen, zijn voorzien van een toilet en douche.  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Una
Camping Una

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Raften in Kroatie
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Raften in Kroatie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c