Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Belgische Kempen

Deze zomer vier je vakantie dicht bij huis. Op een groot landgoed, tussen de bossen in België. De leukste uitstapjes kunnen worden ondernomen, maar ook een nachtje slapen in tentjes in de tuin van het landgoed zal voor veel fun zorgen! We trekken het bos in, gaan zwemmen bij de Lilse bergen, actie in het klimbos, kunnen een rondleiding in het kasteel maken of pakken de fiets om er op uit te gaan. Er is hier van alles te beleven!

Tijdens deze eenoudervakantie bieden we een gevarieerd programma en hebben we super leuke ideeën voor spetterende daagjes uit en de allerleukste activiteiten voor ouder en kid(s). Dit allemaal midden in de natuur in het prachtige streekgebied de Kempen. De gigantische tuin van het landgoed straalt een en al natuur uit en kunnen de kinderen lekker hun gang gaan met van allerlei spelletjes en ook voor de avonden hebben we leuke activiteiten op het programma staan zoals een pubquiz, sjoelwedstrijd, of filmavond… De papa’s en mama’s mogen natuurlijk meedoen of kunnen aanhaken voor een borrel op het terras of in de bar. Hoewel je met je gezin je eigen kamer in het hotelgebouw hebt, bieden wij als kers op de taart een camp night aan in de tuin van het landgoed. Neem jij je eigen tentje, luchtbed en zaklamp mee? Helemaal leuk, want we gaan keten en maken er een leuk (slaap)feestje van!

Of je nu op pad wilt gaan of wilt relaxen … Alles mag niets moet, het is tenslotte jullie vakantie. We maken er in ieder geval wat gezelligs van. In Meerle gaan jullie deze zomer een supervakantie tegemoet, zonder al te ver te hoeven reizen!

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Belgische Kempen
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Belgische Kempen

Ouder & Kids

Tijdens deze reis is er van alles te beleven bij het landgoed of in de omgeving. Iedere dag gaan we iets leuks doen, maar we hebben geen standaard programma. Samen met jullie en jullie medereizigers bekijken we waar er allemaal interesse in is en maken we aan het begin van de reis een planning. Dit zorgt voor een afwisselend, optioneel programma waar je iedere dag bij kunt aansluiten. Naast alle activiteiten zorgt onze reisleiding voor de organisatie van voetbal- en volleybal toernooitjes en gezellige spelletjes. Je bent niet verplicht om deel te nemen aan alle activiteiten: het is tenslotte jullie vakantie, dus jullie bepalen de invulling ervan.

Hieronder vind je enkel voorbeelden van wat je kunt verwachten:

Zie het bos ontwaken
We gaan vroeg uit de veren. Nog voor het ontbijt maken we een boswandeling door het bos achter het landhuis. We zien de natuur rustig ontwaken en halen meteen een frisse neus. Daarna kunnen we aanschuiven voor een heerlijk ontbijtbuffet.

Fietstocht
Huur een fiets om neem deze zelf mee en ontdek de omgeving. Breng een bezoekje aan de aardbeienboerderij, fiets naar Breda of ontdek Natuurpark de Roovertsche Leij. Ben je een zoetekouw? Maak dan de fietstocht van een half uurtje richting Het Zoete Begijntje in Hoogstraten voor een lekkere lunch met pannenkoeken of wafels of geniet van een lekker ijsje.

De Lilse Bergen 
Tijd voor waterpret! De zwemvijver en de mega grote speeltuin van de Lilse Bergen zorgt voor een dag vermaak. De grote speeltuin bevindt zich deels in en deels rondom het water. Leg je handdoek neer op het zand, ga de waterspeeltuin in of huur een kajak, SUP of waterfiets. Daarnaast is er ook nog een park met trampolines, minicars, skelters en mini golf. Entree t/m 12 jaar €4/ 13+ €5 p.p. Voor deze extra activiteiten betaal je een (€1,50 - €5).

Recreatiedomein De Mosten 
De zwemvijver en speeltuin van De Mosten zijn een paradijs waar kinderen en tieners zich naar hartenlust kunnen uitleven. Naast de zwemvijver ligt er een mooi strand met ligweide, er is een waterskibaan, een beachvolleybalveld en klimpark. Voor een hapje en drankje kun je terecht op het terras van Treehouse Bar De Mosten. 
Entree t/m 12 jaar €2/ 13+ €4 p.p.

Boerengolf  
Trek je laarzen aan en maak je klaar voor een potje boerengolf bij de Bouwhoeve! Met een leren bal en een speciale golfstok gaan we het weiland in. Je komt oog in oog te staan met de natuurlijke hindernissen, zoals beekjes, molshopen, bomen en de koeien in de wei. 2 uur plezier en lol gegarandeerd!
Ca. €8,50 p.p. 

Noorderkempen Express
De eigenaar van Landgoed Den Rooy restaureerde de Noordenkempen Express. Deze paardentram wordt tegenwoordig voortgetrokken door een tractor. We bezoeken de leuke bezienswaardigheden van de Noorderkempen en maken onderweg verschillende stops. Wil je met de groep een ritje maken in deze paardentram? Informeer dan bij de reisleiding welke mogelijkheden er zijn!
Prijs in overleg in verband met groepsgrootte. 

Klim- en avonturenbos 
Bedwing uitdagende parcoursen tussen de boomtoppen. Spring een vrije val vanaf 12 meter onder begeleiding van ervaren instructeurs. Klim en klauter gedurende 2 uur naar hartenlust op tien verschillende activiteiten!
T/m 12 jaar €16,95 p.p.  | 13+ €20,95 p.p.

Kasteel 'de Renesse'   
Het kasteel van de graven de Renesse stamt uit de 15e eeuw. De kasteelheer neemt je mee voor een rondleiding door het kasteel. Hij vertelt je alle boeiende feiten en leuke weetjes!
T/m 12 jaar €1,50 p.p.  |  13+ €3 p.p. 

Attractieparken en musea
In de omgeving liggen diverse musea, dieren- en attractieparken welke bezocht kunnen worden. Hieronder een aantal voorbeelden:
De Efteling
Bobbejaanland
Vincent van Gogh Huis
Dierenpark Beekse Bergen

Camp night / Keten in the dark
Even geen zin om in je bed op de kamer te slapen? Neem een tentje, slaapzak en zaklamp mee en ga mee kamperen in de tuin! Samen met de reisleiding maken we er een leuke avond van. Zodra het begint te schemeren, maken we een wandeling door het bos of we kijken een leuke film op het groet doek (uiteraard mét popcorn), doen een aantal spelletjes en uiteindelijk kunnen we in ons tentje in de tuin slapen. Dit mag alleen, maar ook samen met je vader of moeder. Slaap je stiekem toch liever binnen op jouw kamer? Dan duik je na de activiteiten gewoon daar lekker je bed in!

Avondentertainment
Ook 's avonds is er van alles te doen! Wat dacht je van een bingo-avond, filmavondjes met limo en popcorn en kampvuren met marshmallows. De BBQ avond mag ook zeker niet ontbreken, net als de leukste spelletjes die we zullen spelen. We sluiten deze gezellige week af met een bonte avond en eindfeest.

* Mocht het weer deze week niet meewerken tijdens de vakantie, hebben we een leuk alternatief programma. We gaan uit van lekker weer, maar wanneer dit niet het geval is zal één ding zeker zijn: het zal de pret niet bederven! We kunnen gaan bowlen op de fluoriderende bowling banen, trampolinespringen, naar een subtropisch zwemparadijs met spannende glijbanen of naar een indoor speeljungle.

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Belgische Kempen
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Belgische Kempen

Verblijf

Verblijf Landgoed Den Rooy Eenouders

Beschrijving

Landgoed den Rooy ligt verscholen midden in de bossen van het 69 hectare grote natuurgebied van Meerle. Het 19de eeuwse manoir bevindt zich net over de grens met België, op 15 minuten afstand van de stad Breda. Je verblijft tussen de bossen en wordt dan ook wakker tussen het groen en vogel gefluit. Het landgoed is de ideale locatie voor deze eenoudervakantie tijdens een heerlijke weekje weg!

Faciliteiten
Landgoed Den Rooy beschikt over een prachtige tuin met vijver en (verwarmd) terras waar je heerlijk kunt chillen of ontbijten. Op het landgoed kun je kosteloos gebruik maken van de Wi-Fi verbinding. Tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van de wasserij-, stomerij- en strijkservice. In het landgoed kun je kosteloos gebruik maken van de Wi-Fi verbinding. Tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van de wasserij-, stomerij- en strijkservice.

De kids kunnen kunnen in tuin voetballen of volleyballen of lekker chillen in de TV kamer, terwijl jij kunt genieten met een fijn gezelschap, lekker drankje of goed boek op het zonneterras. Ook ’s avonds is het goed vertoeven op het verwarmde terras. De ruime tuin grenst aan het privébos, waar je mooie wandelingen kunt maken.

Bij de locatie is er mogelijkheid om gratis te parkeren en is er een afgesloten fietsenstalling en oplaadpunt voor elektrische fietsen. Als je je eigen fiets mee wilt nemen dan is dit ook mogelijk.

Kamers
De 20 kamers van Landgoed Den Rooy bevinden zich in het bijgebouw, op 25 meter van het hoofdgebouw. Alle ruime kamers beschikken over een TV en koelkastje. Ook zijn er kluisjes aanwezig. De kamers hebben een eigen badkamer met douche of bad, toilet en haardroger. Bedlinnen is aanwezig en per persoon zijn er 2 handdoeken beschikbaar tijdens het verblijf.

Kamertype
Er zijn voornamelijk 2-persoonskamers aanwezig in Landgoed Den Rooy en vier 3-persoonskamers. Kom je met z’n vieren, dan krijg je 2 naast elkaar gelegen 2-persoonskamers.

Verzorging
We verblijven deze week op basis van halfpension. Dit betekent dat het ontbijt en diner inclusief is. Er staat iedere ochtend een gezond ontbijtbuffet klaar, maar ook met eitjes en spek. ’s Avonds schuiven we aan voor een thema-avond. De heer des huizes maakt van elk diner een thema-feestje, waaronder een Mexicaanse en Italiaanse avond. Dit wordt gezellig! De drankjes zijn niet inbegrepen bij deze reis.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Landgoed Den Rooy Eenouders
Landgoed Den Rooy Eenouders

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten België
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie. Let op! Een Nederlands rijbewijs wordt niet gezien als geldig legitimatiebewijs.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleid(st)er
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij /zij organiseert de leukste activiteiten en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep.  Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Tijd voor en met elkaar
Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou  en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen.De reisleiding informeert je over de  leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes. Tijdens onze eenoudervakanties worden er activiteiten georganiseerd welke veelal door ouder én kind samen ondernomen zullen worden. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vakantie vrienden vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen en genieten.  ‘We go with the flow!’

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Belgische Kempen
Eenoudervakantie Avontuurlijk Genieten Belgische Kempen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c