Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek Belgische Ardennen meivakantie

Op Camping le Confluent vind je een Nederlands beheerdersechtpaar en voornamelijk Nederlandse campinggasten, een praatje met een andere campinggast is snel gemaakt en de kinderen maken al snel vriendjes. Jullie hoeven hier nooit stil te zitten want samen met de andere eenoudergezinnen is altijd wel wat te beleven. Samen er op uit, plezier maken, de natuur in, vrienden maken en leuke outdoor-activiteiten ondernemen. 

De reisleider/ster zal de hele week voor de groep klaarstaan en zal het programma in goede banen leiden. Samen met de eenouders zal hij/zij er een superleuke week van maken! Zo’n vakantie waar wellicht mooie vriendschappen uit voortkomen en die je nooit meer zult vergeten.

Camping le Confluent met 100 ruime plaatsen ligt op het punt waar de Amblève en de Ourthe samenstromen. Een Nederlands stel beheert de camping en er komen voornamelijk Nederlandse campinggasten. Een camping in het oude mijnwerkersdorpje Comblain-au-Pont met gezellige terrasjes en waar rotsen overal bovenuit torenen. De camping heeft mooie begroeiing en alles ligt hier lekker dicht bij elkaar; een speeltuintje; een 18-holes midgetgolfbaan; zwembad met ligbedden; restaurant/bar met terras en gratis WiFi. Een groot aanbod aan activiteiten maakt dat jullie je hier zeker niet gaan vervelen!
Faciliteiten:
• Receptie
• Zwembad met ligbedden
• Speeltuin
• Sanitairgebouw (gratis douches)
• Wasmachine en wasdroger (tegen betaling)
• Restaurant/bar met terras en gratis WiFi
• Snackcorner
• 18-holes midgetgolfbaan
• Tafeltennis
• Verhuur vuurkorf en verkoop hout.
• Supermarkt Spar
• Kroegjes, terrasjes, leuke restaurantjes En natuurlijk de grotten “de l’Abîme” van Comblain

Campingplek:
Als je een campingplek hebt geboekt dan heb je de beschikking over de volgende faciliteiten:
- Een plek van minimaal 90m².
- 10 ampère stroom. (exclusief - bij boeking te voldoen)
- Een waterkraan in de buurt van jouw tent.
- Een parkeerplek voor jouw auto op de parkeerplaats.
- Gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche.
- Gratis gebruik van alle centrale faciliteiten zoals.
Let op: Je dient dus zelf je eigen tent, vouwwagen caravan of camper mee te nemen.
Stroom: Op de camping zijn ruime kampeerplekken aanwezig. Elke campingplek beschikt over een stroomaansluitpunt. Je kan bij boeking aangeven of je stroom wil bijboeken.
Huisdieren: Je kunt maximaal 1 huisdier bijboeken tegen een tarief van €5,- per nacht.
Verzorging: Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten.

Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek Belgische Ardennen meivakantie
Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek Belgische Ardennen meivakantie

Ouder & Kids

In de Belgische Ardennen, op een half uurtje rijden van Maastricht, in het dorpje Comblain-au-Pont, op het punt waar de rivieren de Ourthe en de Amblève samenstromen (“le confluent”), ligt Camping Le Confluent aan de oevers. Een heerlijke vakantiebestemming die bruist van de activiteiten en voor ieder wat wils biedt. Deze gezellige camping is een ideaal uitgangspunt om de Ardennen op sportieve wijze te ontdekken. Bij de Nederlandse beheerders vindt u een warm welkom.

Er worden volop activiteiten georganiseerd op en rondom de camping. Ons Nederlandstalige animatieteam organiseert tijdens jullie verblijf in de meivakantie gratis activiteiten zoals:
- een welkomstmeeting op de avond van aankomst met gratis drankje
- een gezellig kampvuur waar de kinderen marsmellows boven roosteren
- wandeltocht door de prachtige omgeving
- spelletjes ochtend (neem jullie favoriete spel mee)
- boog- en blaaspijpschieten
- een gezamenlijke Barbecue-avond op het terras bij het restaurant
- en een reisleidster die 24 uur per dag voor jullie klaarstaat.

Onze outdoor instructeurs gaan met jullie op pad. Er zijn leuke activiteiten op locatie voor jong en oud te boeken. Trek er op uit en ga kanovaren, mountainbiken, Freek outdoorsteppen, boogschieten, midgetgolf-toernooi € 2,50 per persoon, bingo-avond € 1,- per kaartje, fakkeltocht/lampionnenoptocht € 3,- p.p., spelletjesochtend, vlottenbouwen en –varen, speleologie en beleef ons geweldige challengeparcours in Carriënta, een oude mijn, waar je naar hartelust kunt klimmen en klauteren. 
Ter plaatse te boeken: Carriënta Challenge, Vlottenbouwen en -varen, Outdoorsteppen, Shooting, Mountainbiken, Kanovaren, Citytrip Luik, Wandeltocht naar de ruïne chateau d’Amblève, BBQ-, Pizza-, Hamburgerparty en Happy hour.

Indien je in Comblain-au-Pont gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzonderde en avontuurlijke vakanties verzekert met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met deze dekking (bij ons comfortdekking genaamd) via ons af te sluiten voor € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten.

Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek Belgische Ardennen meivakantie
Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek Belgische Ardennen meivakantie

Verblijf

Verblijf Camping le Confluent

Beschrijving

Omgeving Camping le Confluent:
In het hart van de Belgische Ardennen, net onder Luik ligt Comblain-au-Pont. 

Ligging: 
Camping le Confluent is gelegen in Comblain-au-Pont, aan 2 rivieren. Op het punt waar de rivieren de Amblève en de Ourthe samenkomen, bevindt zich de camping. In de rivieren kun je heerlijk verkoeling zoeken, pootje baden of dammetjes bouwen.

Campingplek:
Als je een campingplek hebt geboekt dan heb je de beschikking over de volgende faciliteiten:

- Een plek van minimaal 90m².
- 10 ampère stroom. (exclusief - bij boeking te voldoen)
- Een waterkraan in de buurt van jouw tent.
- Een parkeerplek voor jouw auto op de parkeerplaats.
- Gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche.
- Gratis gebruik van alle centrale faciliteiten.
Let op: Je dient dus zelf je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper mee te nemen.

Borg:
Bij aankomst op de camping dien je een contante borg te voldoen. Deze bedraagt € 35,- en krijg je bij vertrek meteen weer retour als de plek schoon, zonder brandplekken in het gras en leeg is opgeleverd.

Stroom:
Je kan bij boeking aangeven of je stroom wil bijboeken. De kosten hiervoor bedragen € 32,- per week.

Huisdieren:
Je kunt maximaal 2 huisdieren bijboeken, de kosten hiervoor bedragen € 5,- per dier per nacht.

Op de camping geldt nadrukkelijk een aanlijn- en opruimplicht. Ook mag jouw huisdier niet alleen worden achtergelaten. Het is bij de meeste activiteiten niet mogelijk om je huisdier mee te nemen. Overleg hierover met de instructeur en/of reisleiding.

Bijzettentje:
De campingplek is geschikt voor één eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Wil je hiernaast nog een tentje op de campingplek opzetten, boek dan het bijzettentje bij tijdens het boeken.

Verzorging:
Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten.

Faciliteiten Camping le Confluent: 
Receptie met Nederlands sprekend personeel aanwezig, een sanitairgebouw met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine en een droger, verwarmd zwembad, 18 holes midgetgolfbaan, boogschietbaan, bar/restaurant met een gezellig terras, binnen is er ruimte om lekker te loungen, televisie te kijken, te darten of een gezelschapsspel te spelen. Daarnaast beschikt de camping over een verwarmd zwembad, Wi-Fi verbinding, een speeltuin en tafeltennistafel.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping le Confluent
Camping le Confluent

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Minimum aantal deelnemers
Voor deze vakantie en activiteiten geldt een minimum aantal deelnemers. Wordt dit minimum niet gehaald, dan kunnen wij besluiten om de reis niet door te laten gaan. Hierover word je uiterlijk 10 dagen voor vertrek geinformeerd per mail. 

Activiteit zeekajakken voor het hele gezin inclusief
Inclusief in het programma zit de activiteit Zeekajakken voor het hele gezin. Samen met de instructeur maak je een tocht over zee, genietend van de schitterende uitzichten. Onderweg pauzeren we om lekker te zonnen of snorkelen. Deze activiteit is dus gezellig samen met de kinderen. (zwemdiploma verplicht) 

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek Belgische Ardennen meivakantie
Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek Belgische Ardennen meivakantie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c