Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actieve vakantie in huurtent in de Belgische Ardennen

Le Confluent vertaald in het Nederlands naar 'de samenvloeiing'. Een Nederlands team beheert de camping en er komen voornamelijk Nederlandse campinggasten. De camping ligt in het oude mijnwerkersdorpje Comblain-au-Pont met haar gezellige terrasjes, restaurantjes en rotsen die overal bovenuit torenen. De camping heeft mooie begroeiing en alles ligt hier lekker dicht bij elkaar.

De Belgische Ardennen zijn een perfect toevluchtsoord voor actieve kampeerders. In de rijk beboste bergen liggen mooie wandel- en fietspaden en is er onder andere de mogelijkheid om te klimmen, mountainbiken en kanovaren... Ga mee op avontuur op de mountainbike, peddel een relaxte kanotocht mee of klim en klauter een dag mee in de omgebouwde steengroeve 'Carriënta' met onder andere Via-Ferrata routes, een helicopter en een tokkelbaan.

Jullie onderkomen tijdens deze eenoudervakantie is een 2-persoons Freecamp Mini of een 4-persoons Freecamp Classic Huurtent (afhankelijk van de grootte van je gezin). De warme sfeer, de natuurlijke uitstraling, het binnen/buitenleven en de klassieke look uit de 70er jaren zijn meegenomen in het ontwerp van deze huurtent.
Het comfort van het hedendaags kamperen uit zich in comfortabele bedden met lattenbodems en luxe matrassen met kussens en dekbedden, een tafel met standenstoelen, een houten binnenvloer en keukenblok met kookstel/pannen/serviesgoed/bestek. Door de oprolbare voorwand en -deur wordt de leefruimte vergroot en zo kunnen jullie optimaal van het campingleven genieten.

De reisleider/ster zal de hele week voor de eenoudergroep klaarstaan en zal het programma in goede banen leiden. Samen met de eenoudergroep zal hij/zij er een superleuke week van maken! Zo’n vakantie waar wellicht mooie vriendschappen uit voortkomen en die je nooit meer zult vergeten.

Deze veelzijdige bestemming ligt op korte afstand van Nederland, je bent dus snel op je bestemming en er toch even helemaal tussenuit.
Kortom een perfecte plek voor een actieve en/of ontspannen eenoudervakantie.

Eenoudervakantie Actieve vakantie in huurtent in de Belgische Ardennen
Eenoudervakantie Actieve vakantie in huurtent in de Belgische Ardennen

Ouder & Kids

Activiteiten voor kinderen en jongeren inclusief
Tijdens jullie vakantie organiseert ons animatie team verschillende activiteiten voor de kinderen. Denk hierbij aan een gezellig welkomstwoordje waarbij je gelijk andere kinderen kunt ontmoeten, een welkomstmeeting met gratis drankje, fakkeltocht voor de kinderen, kampvuur leren maken, wandeling door de omgeving, gratis midgetgolftortnooi (kinderen tot en met 17 jaar gratis, ouders voor €2,50), kampvuur met worstjes en verder organiseren we een bingo-avond (€1,- per kaartje).

Voor de ouders
Voor de ouders is er ook veel te doen op camping le Confluent. Je kunt bijvoorbeeld optioneel meedoen aan de spannende outdoordag in steengroeve Carriënta of wandelingen maken door de mooie heuvels van de Ardennen. En indien de kinderen te klein zijn om mee te gaan of hebben ze er geen zin, dan doen ze gezellig met ons team en de andere kinderen mee met het animatie programma. Dan kun je de andere ouders goed leren kennen! Voor de ouders wordt er een gratis welkomstmeeting 's avonds op de aankomstdag en een gezellige bingo georganiseerd op ons terras.

Activiteiten en excursies
Naast alle leuke activiteiten die onze reisleiding organiseren, kun je op de camping ook verschillende excursies boeken bij onze reisleider. Een greep uit het aanbod vind je hieronder.

* Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud. Eenmaal op de camping aangekomen, ontvang je van de reisleiding de exacte informatie over het actuele aanbod, de prijzen en mogelijkheden.

Er worden volop activiteiten georganiseerd op en rondom de camping. Wil jij voordelig vooraf al wat vast zetten wat je tijdens je vakantie wil gaan doen dan kun je het volgende pakket vooraf boeken:
Outdoorpakket voor €75,- p.p.
 vanaf 10 jaar en lengte min. 1,35 m. met de volgende activiteiten:

Je kunt ook het kidspakket voor €25,- bijboeken. Deze activiteiten zijn speciaal geselecteerd voor de leeftijd 5 t/m 8 jaar, met de volgende activiteiten:

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken:
Om alvast een indruk te krijgen welke activiteiten wij aanbieden hebben we onderstaand een overzichtje gemaakt. De onderstaande activiteiten kun je bij aankomst op de camping boeken. Bij de receptie ligt een formulier met de activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven. Je kunt dit formulier op de aankomstdag afgeven bij de reisleiding. De instructeurs komen bij jou langs om de betaling in ontvangst te nemen en met jou de starttijd en plaats van vetrek door te nemen.

Onze outdoorinstructeurs nemen jullie mee met de activiteiten en zullen deze ook in alle zorgvuldigheid verzorgen.

Avondactiviteiten: 

* Indien je in Comblain-au-Pont gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzondere en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met bergsportdekking via ons af te sluiten voor €15,- per boeking en éénmalig €4,50 poliskosten.

Eenoudervakantie Actieve vakantie in huurtent in de Belgische Ardennen
Eenoudervakantie Actieve vakantie in huurtent in de Belgische Ardennen

Verblijf

Verblijf Camping le Confluent

Beschrijving

Omgeving Camping le Confluent:
In het hart van de Belgische Ardennen, net onder Luik ligt Comblain-au-Pont. 

Ligging: 
Camping le Confluent is gelegen in Comblain-au-Pont, aan 2 rivieren. Op het punt waar de rivieren de Amblève en de Ourthe samenkomen, bevindt zich de camping. In de rivieren kun je heerlijk verkoeling zoeken, pootje baden of dammetjes bouwen.

Borg:
Als je een tent hebt gehuurd dien je ter plaatse bij onze medewerkers een contante borg te voldoen. Deze is € 100,- per accommodatie en krijg je bij vertrek retour als de accommodatie schoon gemaakt is en de inventaris compleet en schoon is bevonden door onze medewerkers.

Schoonmaak:
Je dient de tent na gebruik schoon achter te laten voor de volgende gebruikers. Liever niet poetsen op de laatste vakantiedag? Voor € 29,50 doen wij dit voor je (je dient de tent dan wel veegschoon achter te laten).

Stroom:
Tent zonder stroom (geen bijbetaling).
Tent met stroom, zonder koelkast (€32,- per week). 
Tent met stroom en koelkast (€60,- per week).

Huisdieren:
In de huurtenten zijn huisdieren niet toegestaan.

Roken:
In de huurtenten is het niet toegestaan om te roken.

Verzorging:
Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten.

Faciliteiten Camping le Confluent: 
Receptie met Nederlands sprekend personeel aanwezig, een sanitairgebouw met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine en een droger, verwarmd zwembad, 18 holes midgetgolfbaan, boogschietbaan, bar/restaurant met een gezellig terras, binnen is er ruimte om lekker te loungen, televisie te kijken, te darten of een gezelschapsspel te spelen. Daarnaast beschikt de camping over een verwarmd zwembad, Wi-Fi verbinding, een speeltuin en tafeltennistafel.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping le Confluent
Camping le Confluent

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Minimum aantal deelnemers
Voor deze vakantie en activiteiten geldt een minimum aantal deelnemers. Wordt dit minimum niet gehaald, dan kunnen wij besluiten om de reis niet door te laten gaan. Hierover word je uiterlijk 10 dagen voor vertrek geinformeerd per mail. 

Auto op camping
Onze compleet ingerichte accommodaties staan op een aparte plek op de camping. Kom je met eigen auto, dan is het niet mogelijk om deze pal naast de accommodatie te plaatsen (wel altijd voor het in-en uitladen). Dit heeft als voordeel dat het er een stuk vriendelijker uit ziet. Je kunt de auto natuurlijk wel altijd op een veilige centrale parkeerplaats zetten, niet ver van de accommodatie.

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Inventaris Freecamp Huurtent
Onze compleet ingerichte retro huurtenten  zijn van alle hedendaagse gemakken voorzien:Slaapcabines met comfortabele bedden (lattenbodems en luxe matrassen), fijne verstelbare stoelen, een houten vlonder in de tent met een keukenblok.Doordat de voorkant van de tent opgerold kan worden zijn we erin geslaagd de leefruimte visueel en praktisch te vergroten: binnen en buiten smelten hierdoor samen tot één grote living.Maximaal 1 volwassene. De Freecamp Mini (2 personen) heeft de volgende inventaris: 2 x 1-persoons bed, 2 x Dekbed, 2 x Kussen, 2 x Luxe Standenstoel, 1 x Tafel, 1 x Keukenkast, 1 x Stekkerblok +CE Stroomkabel , 1 x Koelkast , 1 x Verlichting , 1 x Houten Terras binnen, 2 x Bord glas, 2 x Dessertschaaltje glas, 2 x Koffie/Theemok glas, 2 x Multifunctioneel mes, 2 x Vork, 2 x Lepel, 2x Theelepel, 1 x Bestekbak, 1 x Thermosfles, 1 x Filterhouder, 1 x Kooktoestel, 2 x Pan, 1 x Koekenpan, 3 x Onderzetter, 1 x Snijplank, 1 x Spatel-Roerset, 1 x Blikopener, 1 x Kurkentrekker, 1 x Meng-Slakom, 1 x Afwasteil, 1 x Asbak, 1 x Bezem, 1 x Blik en Veger, 1 x Vuilnisemmer , 1 x Jerrycan, 1 x Gasfles, 1 x Gasslang, 1 x Gasdrukregelaar, 1 x Curverbox en 1 x Emmer.De Freecamp Classic (4 personen) heeft de volgende inventaris:1 x 2-persoonsbed, 2 x 1-persoons bed, 4 x Dekbed, 4 x Kussen, 4 x Luxe Standenstoel, 1 x Tafel, 1 x Keukenkast,1 x Stekkerblok + CE Stroomkabel, 1 x Koelkast , 1 x Verlichting , 1 x Houten Terras binnen, 4 x Bord glas, 4 x Dessertschaaltje glas, 4 x Koffie- / Theemok glas, 4 x Multifunctioneel mes, 4 x Vork, 4 x Lepel, 4x Theelepel, 1 x Bestekbak, 1 x Thermosfles, 1 x Filterhouder, 1 x Kooktoestel,2 x Pan, 1 x Koekenpan, 3 x Onderzetter, 1 x Snijplank, 1 x Spatel-Roerset, 1 x Blikopener, 1 x Kurkentrekker, 1 x Meng-Slakom, 1 x Afwasteil, 1 x Asbak, 1 x Bezem, 1 x Blik en Veger, 1 x Vuilnisemmer , 1 x Jerrycan, 1 x Gasfles, 1 x Gasslang, 1 x Gasdrukregelaar, 1 x Curverbox en 1 x Emmer.Keukenset gratis: bij de huur van een Freecamp tent ontvang je gratis een keukenset met daarin een Vaatdoek, Vuilniszak, Afwasborstel, Sponsje en een Toiletrol.

Lakenpakket verplicht
Bij het verblijf in deze accommodatie is het huren van lakenpakketten via ons verplicht. De kosten voor het lakenpakket (€9,50 per persoon) zijn inbegrepen in de reissom. Er is per persoon een kussen, kussensloop, dekbed, dekbedovertrek en een hoeslaken aanwezig.  

Kosten ter plaatse le Confluent
De toeristenbelasting bedraagt € 1,18 p.p.p.n. en de milieuheffing bedraagt € 3,65 p.n. Dit zijn verplichte kosten en zijn inbegrepen in de reissom, deze bedragen staan los op de factuur vermeld. Ter plaatse betaal je alleen de waarborg.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actieve vakantie in huurtent in de Belgische Ardennen
Eenoudervakantie Actieve vakantie in huurtent in de Belgische Ardennen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c