Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek in de Bourgogne

De minicamping Les Sables is gelegen in de prachtige Bourgogne. De ultieme plek om andere eenoudergezinnen te ontmoeten, om er samen op uit te gaan met onze outdooractiviteiten, heerlijk 's avonds een gesprek te voeren of lekker te kletsen bij het kampvuur.

Op het programma staan veel watersportactiviteiten, ook is er een leuk animatieprogramma inclusief kampvuur maken, spelmiddagen, jeux des boules wedstrijd, knopen leren maken, lichtjestocht als het lekker donker is en een wandeling door het stadje Seurre.
De eenouder campingplekken en tenten staan gezellig bij elkaar opgesteld. Fijn ook om s'avonds bij elkaar te zitten terwijl de jongste kinderen al in bed liggen. 
Op locatie kun je bij aankomst activiteiten bijboeken. Deze ga je dan samen met de andere eenoudergezinnen doen.

Vaar mee in de adventure boottocht waar we onderweg ergens bij een verlaten strandje in het water springen en gaan genieten van een heerlijke lunch. Geef je op en we leren je boogschieten, luchtbuks schieten, gaspistoolschieten, katapult schieten en blaaspijpschieten, suppen, vlottenbouwen- en varen, steppen op Freek de footbike en we maken prachtige wandelingen door de omgeving. 's Avonds kun je mee doen met de BBQ, Pizza- of hamburgeravond.

Je kunt komen kamperen met een eigen tent, caravan, vouwwagen of camper. Er is een waterkraan in de buurt en desgewenst kun je stroom bijboeken, wel zo handig voor het opladen van je mobiele telefoon.

De reisleider/ster zal de hele week voor de eenoudergroep klaarstaan en zal het programma in goede banen leiden. Samen met de eenoudergroep zal hij/zij er een superleuke week van maken! Zo’n vakantie waar wellicht mooie vriendschappen uit voortkomen en die je nooit meer zult vergeten.

Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek in de Bourgogne
Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek in de Bourgogne

Ouder & Kids

Onze reisleiding organiseert vele leuke activiteiten. Zo kun je hier naar hartelust kanovaren op de Saône (er zijn diverse trajecten) of gooi je hengeltje uit om een heerlijke avondmaaltijd te vangen. Er zijn mooi aangelegde fiets- en wandelroutes langs de uitgestrekte wijnvelden rond Beaune, rij door Verdun-sur-le-Doubs en geniet van de prachtige oude gebouwen. 

Op de camping is een broodjesservice. Onze grote safaritent heeft een bar met loungestoelen en hier kun je genieten van een lekker drankje.

Je kunt ter plaatse bij onze reisleiding bij aankomst o.a. de volgende activiteiten boeken:

Adventure tocht met de JOEP explorer boot
(onder voorbehoud en bij voldoende deelname) 
Geniet overdag met maximaal 14 personen van een prachtige boottocht over de Saône waarbij je onderweg van een BBQ-hapje en een drankje geniet en er de mogelijkheid is om een verfrissende duik te nemen. (Duur ± 4 uur, vanaf 4 jaar, € 39 p.p.)
Ga mee op sunset cruise waarbij we in de avonduren op het water gezellig samen genieten van de ondergaande zon. Inclusief twee drankjes. (Duur ± 2 uur, vanaf 15 jaar, € 29,- p.p.)

Suppen
Peddel al staand over de Saône. Bewaar je evenwicht als je op deze sup staat en beweeg je voort met een lange peddel over het water. Gezellige groepsactiviteit. (Duur ± 2 uur, vanaf 10 jaar € 12 p.p.)

Outdoor steppen op "Freek Footbike"
Op steps met grote wielen, brede banden (meer grip en betere ligging) en de beste schijfremmen gaan we na instructie in gezelschap van een gezellige groep mensen en o.l.v. een instructeur een leuke relaxte rit door de omgeving steppen. (Duur ± 2,5 uur, vanaf 10 jaar, € 15 p.p.)

Vlottenbouwen en -varen
Instructie met o.a. knopen leren. Teams maken en met tonnen, touwen en palen een vlot gaan bouwen. Vervolgens op het vlot een stuk op de rivier varen. (Zwemvest aan, peddel in de hand) (Duur ± 2 uur, vanaf ± 6 jaar, € 10 p.p.) (zwemdiploma vereist)

Shooting (boogschieten, luchtbuks, gaspistool, katapult, blaaspijp)
Haal de scherpschutter in jezelf naar voren en schiet op het target. Verschillende doelen en afstanden in onze shooting range. Probeer de hiervoor genoemde wapens maar allemaal uit! (Duur ± 2 uur, vanaf 15 jaar, € 14,50 p.p.)

Kanovaren/kajakken
Peddel mee over de rivier de Saône. Na instructie ga je met kano, peddel en zwemvest te water. Onderweg de mogelijkheid om bij een grasveldje wat te drinken en in het water te plonsen. Voor jong en oud een bijzondere belevenis. (Duur ± 2 uur, € 19 p.p.)

City trip Beaune of Dijon
Onze instructeurs nemen je mee naar het oude centrum van een van deze mooie steden waar oude klinkerstraatjes je leiden langs oude statische gebouwen en waar gezellige terrasjes je uitnodigen voor een lekker drankje of hapje na een middagje shoppen of cultuursnuiven.

Wijnproeverij
Natuurlijk mag een wijnproeverij avond niet ontbreken in deze wijnstreek. Gezellige avond waarbij wij je onder het genot van een hapje een aantal Bourgondische wijnen proeven. (€ 15 p.p.)

Hamburgerparty
Alles ligt klaar en jij mag je broodje hamburger verder zelf beleggen (incl. 1 drankje, € 10 p.p.)

BBQ-avond
Samen barbecueën om kennis te maken met ons en je medevakantiegangers. (incl. 1 drankje, € 15 p.p.)

Pizza-avond

Terwijl onze houtgestookte oven warm wordt beleg jij vast jouw pizza met ingredienten als tomaat, paprika, kaas, salami etc. Wij bakken hem voor je af. (incl. 1 drankje, € 10 p.p.)

* Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud. Eenmaal op de camping aangekomen, ontvang je van de reisleiding de exacte informatie over het actuele aanbod, de prijzen en mogelijkheden.

* Indien je in Pouilly-sur-Saône gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering die bijzondere en avontuurlijke vakanties verzekerd met een ruime dekking. Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met bergsportdekking via ons af te sluiten voor € 15,- per boeking en éénmalig € 4,50 poliskosten.

Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek in de Bourgogne
Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek in de Bourgogne

Verblijf

Verblijf Camping les Sables

Beschrijving

Omgeving les Sables:
In de Franse Bourgogne op 50 m van de rivier de Saône ligt camping les Sables met 60 ruime plaatsen.

Ligging: 
In de Bourgogne, op drie kwartier rijden van Dijon en een half uurtje van Beaune ligt de bescheiden camping les Sables. Het dorpje Pouilly-sur-Saône ligt op 800 m en het dorpje Seurre ligt op bijna 4 km. Het is voornamelijk genieten van de rust en eenvoud op deze klassieke Franse camping.

Campingplek:
Als je een campingplek hebt geboekt dan heb je de beschikking over de volgende faciliteiten:

- Een plek van minimaal 90m².
- 10 ampère stroom. (exclusief - bij boeking te voldoen)
- Een waterkraan in de buurt van jouw tent.
- Een parkeerplek voor jouw auto op de parkeerplaats.
- Gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche.
- Gratis gebruik van alle centrale faciliteiten.
Let op: Je dient dus zelf je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper mee te nemen.

Borg:
Bij aankomst op de camping dien je een contante borg te voldoen. Deze bedraagt € 35,- en krijg je bij vertrek meteen weer retour als de plek schoon, zonder brandplekken in het gras en leeg is opgeleverd.

Stroom:
Je kan bij boeking aangeven of je stroom wil bijboeken. De kosten hiervoor bedragen € 32,- per week.

Huisdieren:
Je kunt maximaal 2 huisdieren bijboeken, de kosten hiervoor bedragen € 5,- per dier per nacht.

Op de camping geldt nadrukkelijk een aanlijn- en opruimplicht. Ook mag jouw huisdier niet alleen worden achtergelaten. Het is bij de meeste activiteiten niet mogelijk om je huisdier mee te nemen. Overleg hierover met de instructeur en/of reisleiding.

Bijzettentje:
De campingplek is geschikt voor één eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Wil je hiernaast nog een tentje op de campingplek opzetten, boek dan het bijzettentje bij tijdens het boeken.

Verzorging:
Het verblijf is op basis van logies. In de bar kun je terecht voor bijvoorbeeld een broodje hotdog en een frietje als lunch en gedurende de week worden er pasta-avonden en bijvoorbeeld een barbecue georganiseerd.

Faciliteiten Camping les Sables: 
Receptie met Nederlands sprekend personeel aanwezig, een sanitairgebouw met meerdere toiletten en gratis warme douches, barretje waar je hamburgers en hotdogs kunt bestellen en tevens een drankje kunt nuttigen. In het rustige water van de Saône kun je heerlijk zwemmen. Bij de receptie is gratis wifi aanwezig, is hout te koop en kun je kampvuurschalen huren.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping les Sables
Camping les Sables

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Minimum aantal deelnemers
Voor deze vakantie en activiteiten geldt een minimum aantal deelnemers. Wordt dit minimum niet gehaald, dan kunnen wij besluiten om de reis niet door te laten gaan. Hierover word je uiterlijk 10 dagen voor vertrek geinformeerd per mail. 

Campingplek
Als je een campingplek hebt geboekt dan heb je de beschikking over de volgende faciliteiten: - Een plek van minimaal 90m².- 10 ampère stroom. (exclusief - bij boeking te voldoen)- Een waterkraan in de buurt van jouw tent.- Een parkeerplek voor jouw auto op de parkeerplaats.- Gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche.- Gratis gebruik van alle centrale faciliteiten. Let op: Je dient dus zelf je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper mee te nemen. Borg: Bij aankomst op de camping dien je een contante borg te voldoen. Deze bedraagt € 35,- en krijg je bij vertrek meteen weer retour als de plek schoon, zonder brandplekken in het gras en leeg is opgeleverd.

Auto op camping
Onze compleet ingerichte accommodaties staan op een aparte plek op de camping. Kom je met eigen auto, dan is het niet mogelijk om deze pal naast de accommodatie te plaatsen (wel altijd voor het in-en uitladen). Dit heeft als voordeel dat het er een stuk vriendelijker uit ziet. Je kunt de auto natuurlijk wel altijd op een veilige centrale parkeerplaats zetten, niet ver van de accommodatie.

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Huisdier
Kom je met eigen tent, vouwwagen, caravan of camper, dan is het mogelijk om je huisdier mee te brengen. Je kunt maximaal 2 huisdieren bijboeken, de kosten hiervoor bedragen € 5,- per dier per nacht. Op de camping geldt nadrukkelijk een aanlijn- en opruimplicht. Ook mag jouw huisdier niet alleen worden achtergelaten. Het is bij de meeste activiteiten niet mogelijk om je huisdier mee te nemen. Overleg hierover met de instructeur en/of reisleiding.

Bijzettentje
De campingplek is geschikt voor één eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Wil je hiernaast nog een tentje op de campingplek opzetten, boek dan het bijzettentje bij tijdens het boeken.

Kosten ter plaatse les Sables
De locale heffingen bedragen € 2,39 p.p.p.n. Dit zijn verplichte kosten en zijn inbegrepen in de reissom, deze bedragen staan los op de factuur vermeld. Ter plaatse betaal je alleen de waarborg.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek in de Bourgogne
Eenoudervakantie Actieve vakantie op campingplek in de Bourgogne

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c