Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actieve vakantie in Lodge Remouchamps

Op een uurtje van Maastricht, midden in de Belgische Ardennen, ligt camping Olympia in Remouchamps. Een toeristisch dorpje met de beroemde grotten van Remouchamps maar ook onze gezellige familiecamping met eigen bowlingcentrum en animatieteam waar van alles te beleven is. 

Je logeert in een compleet ingerichte lodge die van alle gemakken is voorzien. Deze comfortabele lodge heeft bijvoorbeeld fijne boxspring bedden, twee stapelbedden met luxe matrassen, een living met 3-persoonsbankje, een tafel en drie stoelen en een echt keukenblok. Op het deels overkapte terras staat nog een buitenset (tafel met stoelen). 

Faciliteiten: 

Programma: 
Op de eerste avond is er een gezellige welkomstmeeting in het restaurant waar de reisleider/ster jullie het programma van de hele week voorlegt. Vooraf is de mogelijkheid om een actiefpakket bij te boeken voor € 31,- (vlottenbouwen, BBQ avond en Shooting) maar ter plaatse kun je ook alles los boeken. Denk aan Carriënta Challenge, Vlottenbouwen en –varen, Outdoorsteppen, Boogschieten, Mountainbiken, Kanovaren, Stadstour Luik, Wandeltocht naar de ruine chateau d’Amblève, Lampionnen/fakkeltocht, BBQ, Pizza, Hamburgerparty en Happy Hour. Er is deze week ook animatie inbegrepen: welkomstmeeting met gratis drankje, fakkeltocht voor de kinderen, kampvuur leren maken, knopen leren maken, gratis bowlingtoernooi (kinderen tot en met 12 jaar gratis en vanaf 13 jaar betaal je € 5,-), spelletjesmiddag (neem je favoriete spel van huis mee), kampvuur met marshmellows, bingo avond (€ 1,- per kaartje) en disco-afscheidsfeest op de laatste avond. De reisleider/ster zal de hele week voor de eenoudergroep klaarstaan en zal het programma in goede banen leiden. Samen met de eenoudergroep zal hij/zij er een superleuke week van maken! Zo’n vakantie waar wellicht mooie vriendschappen uit voortkomen en die je nooit meer zult vergeten.

Op de camping zelf is van alles te doen. Er is een restaurant/bar/bowlingcentrum met loungebanken en gratis WiFi, pool- en airhockeytafels, sanitairgebouw, dartbord, speeltuin, kampvuurplaats.

Ga er actief met zijn allen op uit deze week en geniet ’s avonds met de andere eenouders van een lekker drankje bij het grote kampvuur terwijl de kinderen marshmellows roosteren.
’s Avonds geen zin om te koken? Boek dan een BBQ, Pizza- of Hamburgerparty met de overige gezinnen, wel zo gemakkelijk en ook nog gezellig!
Kamperen in een lodge op een gezellige camping met een eenoudergroep is zoveel leuker!
Eenoudervakantie Actieve vakantie in Lodge Remouchamps
Eenoudervakantie Actieve vakantie in Lodge Remouchamps

Ouder & Kids

Outdooractiviteiten en omschrijving: 

1. Steengroeve Carriënta (van ongeveer 11.00 – 15.30 uur € 39,- p.p.)
Deze oude steengroeve is omgetoverd tot een heus buitensport-paradijs waar u een uitdagend challenge parcours zult beleven. U gaat mee met één van onze gecertificeerde instructeurs die de veiligheid waarborgt. Om toegang te krijgen tot deze Outdoor Dome, moet u eerst door een aardedonkere tunnel die ongeveer 450 m lang is. Aangezien u geen hand voor ogen ziet is dit al het spannende begin uw actieve dag. De volgende onderdelen en activiteiten vind je in en om onze steengroeve: De tunnel, abseilen, klimmen, boulderen, tokkelen, diagonale klettersteig, vertikale klettersteig, horizontale klettersteig met traverses, plankenbrug, netklimmen, 2-puntsbrug, 3-puntsbrug (of ‘twopoint’ en ‘threepoint’), bushwalk, helikopterdropping, catcrawl etc. Een groot aantal onderdelen zijn aangelegd op verschillende nivo’s. Have fun! Kleding/schoeiseladvies: Stevige schoenen met goed profiel, regenjas.

2.  Vlottenbouwen en –varen (€ 7,50 p.p., dagdeel)
Met vier tonnen, zes palen en wat touwen gaan we ons eigen vlot bouwen. Onze instructeurs geven aanwijzingen en helpen waar nodig een handje. We beginnen eerst met een korte cursus knopen leggen zodat iedereen mee kan helpen. Als het vlot af is gaan we de rivier op en peddelen we een stuk met de stroming mee. Kleding en schoeiseladvies: neem een droog setje kleren mee en doe schoenen aan die nat mogen worden.

3. Outdoorsteppen (€ 15,- p.p., dagdeel)
Leuke actieve tocht zonder al te veel inspanning. Draag makkelijk zittende kleding en eventueel sportschoenen.

4. Boogschieten en shooting (€ 9,- p.p., dagdeel)
Na instructie gaan we zelf met pijl en boog proberen de roos te raken. Na de oefenronde maken we er een competitie van. Blaaspijpschieten is voor jong en oud, maar daarom niet minder spannend. Net als een pijltje gedraaid van krantenpapier door een buis blazen, maar dan nu met een pijltje – waarmee je dwars door een blikje kunt schieten!

5. Mountainbiken (€ 19,- p.p., dagdeel, vanaf 13 jaar)
We rijden op fietsen die speciaal aangepast zijn voor deze omgeving, de echte ‘Van Nicholas’ ATB. Een mountainbike met een inventief eenvoudig schakelsysteem en frame van uiterst sterk titanium welke stukje techniek u al snel het vertrouwen in de fiets zal geven. Na instructie gaan we kijken of de ATB goed is qua hoogte en testen we het remmen. We maken groepjes voor beginners en voor gevorderden. Onze instructeur neemt u mee voor een intensieve tocht van een uurtje of 2. We klimmen en dalen over verharde en onverharde bospaden en veldwegen door de prachtige natuur. En…. What goes up, must go down! Kledingadvies: korte broek of broek met strakke pijp of trek een sok om je pijp, dit om te voorkomen dat straks je broekspijp tussen de ketting komt.

6. Kanovaren/kajakken (€ 19,- p.p., zwemdiploma verplicht, dagdeel)
We maken gebruik van sit-on-top kajak voor 3 personen. Deze kajaks zijn breed en stabiel, ideaal voor de recratieve gebruiker. Zwemvest aan, peddel in de hand. Na instructie op de kant gaan we met de instructeur voorzichtig te water en varen een mooie en uitdagende route van ongeveer 12 km vanaf Hamoir tot kort voor Comblain la Tour. Afhankelijk van de stroming duurt de tocht over de rivier ongeveer anderhalf uur. Vervoer met onze speciale campingbus naar Hamoir, waar het instappunt is. Kleding: makkelijk zittende kleding en schoeisel dat nat mag worden en niet uit kan gaan (Teva of waterschoenen)

7. Stadstour Luik € 9,- excl. Treinkaartje Rivage – Luik (incl. vervoer vanaf camping naar treinstation) Onder leiding van een gids die u meeneemt vanaf het treinstation in Rivage gaan we Luik verkennen. Een uitgebreide rondleiding door deze bijzondere stad vol culturele bezienswaardigheden. We laten u o.a. het plein van Saint-Lambert is een grote wandelzone en onder de grond huist het interactieve museum Archeoforum, de vele kerken en de kathedraal, leuke cafe’s en restaurantjes en massale winkelmogelijkheden.

8. Wandeltochten (met GPS of een kruispuntentocht of fotospeurtocht) (€ 5,- p.p., dagdeel) We hebben verschillende prachtige wandelroutes welke variëren in opzet en lengte maar allemaal zeker de moeite waard zijn. Schoeiseladvies: schoenen die voldoende steun en stevigheid bieden en goed profiel hebben. Advies mee te nemen: Regenjas en rugzakje met drinken.

9. Fotospeurtocht op de Ninglingspo (€ 1,- p.p., dagdeel)
Vlakbij de camping ligt het mooiste wandelgebied van de omgeving. De rivier kronkelt zich een weg in een prachtig natuurgebied en heeft over een lengte van 2500m een verval van wel 200m. Watervalletjes en boomstambruggetjes maken deze wandeling een avontuurlijke tocht. De foto’s wijzen u de weg.

10. Speleologie
(€ 39,- per persoon) Hou je van spanning, grenzen verleggen, samenwerken, elkaar helpen, vuil worden, op je knieën kruipen of op je buik over blubberige gladde stenen door aardedonkere gangen en waar een muffe aardelucht ruikt en het mega stil is) sluipen, maar vooral samen veel lol beleven tijdens een onvergetelijke dag? Wij gaan de Trou Lecoq de grot verkennen. Het is een avontuurlijke bezigheid waarin we op de tast en op ons gehoor zijn aangewezen. We gaan de schoonheid van het ondergrondse ontdekken. We moeten veel klimmen en klauteren door smalle, aardsdonkere gangetjes en we glijden over blubber naar een verdieping lager. We worden, zo lijkt het, helemaal opgeslokt door moeder aarde, gehuld in de koelte, het komplete donker en de verrassende stilte beleven we de sensatie van speleologie.

Onze grotten hebben een gevarieerd en veilig parcours die voor iedereen te doen is. De grotten zijn dus uiterst geschikt voor mensen die zelfs nog nooit aan speleologie hebben gedaan. Onze ervaren instructeurs begeleiden jullie en leggen de juiste techniek uit bij sommige passages en zijn altijd in de buurt om te helpen op plaatsen waar het moeilijker wordt of indien iemand hulp nodig heeft. Als je je niet gelukkig voelt in smalle en donkere smalle ruimtes dan adviseren we je om niet mee te gaan op deze geweldige tocht vol verrassingen. Adviesleeftijd: vanaf 8 jaar.

11. Lampionnen - Fakkeltocht - Follow the light met een lampion aan een stok - 1,5 uur (€ 3,- p.p.)

Bezienswaardigheden in de omgeving:

Indien je op deze locatie activiteiten gaat doen zoals challange parcours, mountainbiken, klettersteig oid dan dien je in het bezit te zijn van een verzekering met bergsportdekking.

Eenoudervakantie Actieve vakantie in Lodge Remouchamps
Eenoudervakantie Actieve vakantie in Lodge Remouchamps

Verblijf

Verblijf Camping Olympia

Beschrijving

Deze veelzijdige bestemming ligt op korte afstand van Nederland, je bent dus snel op je bestemming en er toch even helemaal tussenuit. 
Kortom een perfecte plek voor een actieve en/of ontspannen eenoudervakantie.

Omgeving:
Tussen de bossen, in het hart van de Belgische Ardennen, net onder Luik ligt Remouchamps. Hier zijn supermarkten, wandelroutes, een ijssalon en natuurlijk de beroemde grotten van Remouchamps! In het dichtbij gelegen gezellige, toeristische dorpje Aywaille kun je lekker shoppen in de kleine winkeltjes met leuke kleding en snuisterijen of genieten van een drankje op een van de vele gezellige terrasjes. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden om leuke activiteiten te doen. Je hoeft hier dus absoluut niet stil te zitten. Aan de rand van het dorpje Aywaille ligt een binnenzwembad met daarbij een grote speeltuin met moderne speeltoestellen. Hier kunnen je kinderen zich lekker een paar uur uitleven terwijl jij op een bankje in het zonnetje zit.

Ligging:
Camping Olympia ligt op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, pal aan de kronkelende rivier de Amblève en op slechts 2 km van het plaatsje Remouchamps met winkels, supermarkt, restaurants en de grotten van Remouchamps.

Faciliteiten:
Receptie met Nederlands sprekend personeel, een sanitairblok met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine, omheinde speeltuin, voetbal- en volleybalveld, kampvuurplaats, fietsverhuur, tafeltennistafels, chill-lounge, bar, dartroom, tafelvoetbal, air hockey, 2 poolbiljarts, jeu de boules veld, bar met restaurant, BBQ terras, snackbar, centrale parkeerplaats. Aan het einde van de dag kun je gezellig op het terras zitten om van een drankje te genieten. 's Avonds wordt vaak een dvd gedraaid in de gezellige lounge waar je onderuit kunt hangen op zitzakken.

Accommodatie:
De FeelGood Lodge is een 4-persoons onderkomen met een koelkast, elektrisch fornuis en een houten buitenterras met tuinmeubilair. Je maakt gebruik van het sanitair van de camping. Bij onze eenoudervakanties kun je boeken met maximaal 1 volwassene per FeelGood Lodge met max. 3 kinderen.
Deze comfortabele lodge heeft bijvoorbeeld fijne boxspring bedden, twee stapelbedden met luxe matrassen, een living met een 3-persoonsbankje, een tafel en stoelen en een echt keukenblok. Op het deels overkapte terras staat nog een buitenset (tafel met stoelen).
Op ons eigen terrein vind je ook een centrale plaats met tafels en banken. De kinderen kunnen hier gezellig met elkaar knutselen of een spannend spel spelen en ‘s avonds is dit voor de ouders een heerlijke plek om gezellig samen koffie of een wijntje te drinken! 

Inventaris FeelGood Lodge:
1x 2-persoonsbed (200 x 140 cm), 2x stapelbed (200x70 cm), 4x dekbed en 4x kussen, 6x stoel, 1x tafel, 6x bord, 6x dessertschaaltje, 6x koffie-/theemok, 6x vork, 6x multifunctioneel mes, schaar, 6x eetlepel, 1x bestekbak, 1x thermosfles, 1x filterhouder, 1x kooktoestel, 1x koelkast, 2x pan, 1x koekenpan, 3x onderzetter, 1x snijplank, 1x jerrycan, 1x spatelset, 1x blikopener, 1x kurkentrekker, 1x sla mengkom, 1x afwasteil, 1x asbak, 1x bezem, 1x blik en veger, 1x vuilnisemmer, 1x emmer., 1x dweil, verlichting, stroompunten, deels overdekt houten buitenterras met 2x standenstoel en 1x tuintafel.
(deze lijst kan in de praktijk licht afwijken, mis je iets, vraag het bij de receptie)

Stroom:
FeelGood Lodge zonder stroom (geen bijbetaling).
FeelGood Lodge met stroom, zonder koelkast (€32,- per week).
FeelGood Lodge met stroom en met koelkast (€60,- per week).

Huisdieren:
In de FeelGood Lodges zijn huisdieren niet toegestaan.

Roken:
In de FeelGood Lodges is het niet toegestaan om te roken.

Verzorging:
Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten.

Borg:
Als je een FeelGood Lodge hebt gehuurd dien je ter plaatse bij onze medewerkers een contante borg te voldoen. Deze is € 100,- per accommodatie en krijg je bij vertrek retour als de accommodatie schoon gemaakt is en de inventaris compleet en schoon is bevonden door onze medewerkers.

Schoonmaak:
Je dient de accommodatie na gebruik schoon achter te laten voor de volgende gebruikers. Liever niet poetsen op de laatste vakantiedag? Geen probleem, voor € 29,50 doen wij dit voor je en dien je de FeelGood Lodge veegschoon achter te laten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Olympia
Camping Olympia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Eindschoonmaak en eindcontrole FeelGood Lodge
Op de dag van vertrek dien je je accommodatie om 11.00 uur te hebben verlaten. Wil je heel vroeg vertrekken, maak daar dan eerder in de week een afspraak over met de reisleiding. De FeelGood Lodge dien je schoon, heel en compleet achter te laten, zodat de volgende gasten er weer met plezier gebruik van kunnen maken. Ben je klaar voor vertrek, neem dan contact op met de reisleiding en doe samen de eindcontrole. Is alles in orde, dan ontvang je direct de borg terug. Is iets niet compleet of defect, dan moet je dit artikel helaas vergoeden. De prijzen van de artikelen staan op de checklist die je bij aankomst krijgt.

Kosten ter plaatse le Confluent
De toeristenbelasting bedraagt € 1,18 p.p.p.n. en de milieuheffing bedraagt € 3,65 p.n. Dit zijn verplichte kosten en zijn inbegrepen in de reissom, deze bedragen staan los op de factuur vermeld. Ter plaatse betaal je alleen de waarborg.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actieve vakantie in Lodge Remouchamps
Eenoudervakantie Actieve vakantie in Lodge Remouchamps

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c