Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actieve rondreis Van Texel naar Schiermonnikoog

Houden jullie van avonturen? Ontmoet op Texel andere eenoudergezinnen en ga mee op ontdekkingstocht over Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Elk eiland heeft z'n eigen coole activiteiten, genoeg te beleven. Zeehonden spotten, lopen op de bodem van de Waddenzee, een vuurtoren beklimmen, kampvuur maken op het strand of gewoon lekker zwemmen in de Noordzee. Het avontuur begint op Texel, hét familie eiland. Activiteiten die je kunt doen zijn hier perfect op afgesteld. Met een voormalige vissersboot maken we de eerste hop over de Waddenzee naar Vlieland. Hier verblijven we op een toffe camping vlakbij het strand. Met snelle ribs (soort speedboot) zijn we in no time op Terschelling, waar jullie overnachten in de bossen vlakbij West Terschelling. Met een watertaxi varen we over de Waddenzee naar Ameland. Heb jij wel eens op de bodem van de zee gelopen? Op Ameland kun je mee het Wad op. Modderpoten gegarandeerd! 

Eilandhoppen voor eenoudergezinnen 
Dit is een groepsreis speciaal voor eenoudergezinnen. Er is plaats voor 3 tot 8 eenoudergezinnen. Op Texel ontmoeten jullie elkaar. Contacten leggen is laagdrempelig voor zowel kids als ouders. Zo wordt het voor iedereen een onvergetelijke Waddenervaring. Op elk eiland is er reisleiding vanuit Waddenhop aanwezig. 

Eenoudervakantie Actieve rondreis Van Texel naar Schiermonnikoog
Eenoudervakantie Actieve rondreis Van Texel naar Schiermonnikoog

Ouder & Kids

Dag 1 - Aankomst op Texel 
Het avontuur begint op Texel. Op eigen gelegenheid reizen jullie naar het bekendste Nederlandse Waddeneiland. Via Den Helder ben je met de veerboot snel op het eiland. Hier verblijven jullie twee nachten in tenten bij een groepsaccommodatie of op een kleine camping. Maak kennis met de andere eenoudergezinnen onder het genot van een drankje.  

Dag 2-3 - Texel 
Een goed begin van het eilandhoppen is het huren van fietsen. Vanuit het verblijf kun je alle kanten op! Verken de Duinen van Texel en neem een frisse duik in de Noordzee. Waar heb je zin in? Leren golfsurfen of paardrijden in de duinen? Op het familie eiland Texel zijn volop mogelijkheden voor alle leeftijden. Wil je je verdiepen in de rijke biodiversiteit van de Waddenzee, dan kun je naar Ecomare. Hier kun je ook zeehonden zien, maar het is natuurlijk wel veel gaver om ze in het wild te spotten.  

Dag 4 - Texel – Vlieland 
Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Vlieland! We stappen aan boord van een voormalig vissersschip. Tijdens vloed varen we over de Waddenzee naar de jachthaven van Vlieland. Kijk goed om je heen! Wie weet steekt een nieuwsgierige zeehond zijn kop boven water. Na aankomst op Vlieland fietsen we naar Kampeerterrein Stortemelk, gelegen in de duinen. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! Hier verblijven we twee nachten. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal? 

Dag 5 - Vlieland 
Vlieland is het meest ruige eiland. Hier zijn de mooiste avonturen te beleven. In de ochtend kun je mee gaan strandjutten (optioneel). Met een eilander gaan we het strand op en terwijl we mooie juttersverhalen horen ruimen we het strand op. Van de plastic troep die we op het strand vinden maken we een mooi souvenir in de vorm van een hartje.  

Het westen van het eiland bestaat eigenlijk alleen maar uit zand. Dit wordt ook wel de Sahara van het noorden genoemd. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met een stoere gele truck. Je kunt mee op een excursie met de Vliehors Express (optioneel). Er wordt een stop gemaakt bij het drenkelingenhuisje en bij het uiterste westelijke puntje. Hier liggen vaak zeehonden te zonnen. Vanaf hier kun je ook even zwaaien naar je vrienden op Texel! 

Dag 6 - Vlieland – Terschelling 
Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen. We stappen aan boord van een rib. Dit is een soort speedboot, waarmee we in 20 minuten op Terschelling zijn. In de verte zie je de Brandaris al! Nadat we aangemeerd zijn, stappen we op de fiets naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 2 nachten verblijven. Zin om vanavond de zonsondergang vanaf de hoogste duin te bekijken? Je moet er wel wat voor over hebben! 

Dag 7 - Terschelling 
We zijn alweer op het laatste eiland. Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Of hou je meer van adrenaline? Als het stevig waait is blokarten echt een aanrader. In een karretje met een zeil ga je als een speer over het strand.  

Dag 8 - Terschelling – Ameland
Het einde is alweer in zicht. ’s Ochtends na het ontbijt checken jullie uit, maar je kunt nog wel zo lang blijven op het eiland als je wilt. Er gaan regelmatig boten terug naar Harlingen. Heb je al een voet op de bodem van de Waddenzee gezet? Aan de oostkant van het eiland kun je mee op een Wadexcursie. Met een gids ga je op zoek naar mossels, schelpen en krabben. Wil je de Waddenzee proeven?  

Dag 9 - Ameland
Heb jij wel eens op de bodem van de zee gelopen? Vandaag gaan we op een Waddenzwerftocht (inbegrepen) met een echte Amelander. Trek oude schoenen aan en stap op ’t Wad. We gaan op zoek naar kokkels, schelpen en oesters. Wie durft er verse oester te proeven? We komen allerlei culinaire hoogstandjes tegen op het Wad. Proef maar! Voor of na het wadlopen kun je Ameland per fiets verkennen of een leuke activiteit op het strand ondernemen. Heb jij wel eens gesurft?

Dag 10 - Ameland – Schiermonnikoog
Tijd om naar het laatste eiland te gaan. Schiermonnikoog wacht op je! Vanmorgen stappen we aan boord van de veerboot naar Holwerd en vervolgens reizen we per taxibusjes richting Lauwersoog. Hier ligt de oude Vriendschap met de enthousiaste schipper Jacob klaar om ons mee te nemen op een mooi avontuur. Allereerst varen we naar een zandbank waar zeehonden liggen te zonnen. Je krijgt de tijd om de nieuwsgierige zeehonden van dichtbij te zien. Vervolgens varen we richting de zuidkant van Schiermonnikoog, waar we stranden op een zandplaat. Indien de omstandigheden het toelaten kun je via een trap het wad op (trek wadloopschoenen aan). Een waddengids neemt je mee en legt uit over van alles wat leeft en beweegt. Lopend zetten we voet aan wal op Schiermonnikoog. Heb jij nu de TVTAS afgevinkt?

Dag 11: - Schiermonnikoog
Vandaag hebben jullie de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel).

Dag 12 - Schiermonnikoog – einde reis
Er komt een einde aan het avontuur op de TVTAS eilanden. Jullie kunnen zelf bepalen welke boot jullie naar Lauwersoog nemen. Ongeveer elke 3 uur vertrekt er een veerboot naar de vaste wal. Wil je nog genieten van het strand of een activiteit ondernemen?

Onvoorziene (weers)omstandigheden 
In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma. 

Eenoudervakantie Actieve rondreis Van Texel naar Schiermonnikoog
Eenoudervakantie Actieve rondreis Van Texel naar Schiermonnikoog

Verblijf

Verblijf Meerdere campings Wadden

Beschrijving

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

Je zult merken dat de sfeer bij iedere camping weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten
We hebben diverse tent opties. Boek je met één kind? Dan verblijf je samen in een tweepersoonstent De Waard. Boek je met meerdere kinderen? Dan zullen jullie in een De Waard Apollo 5 verblijven. Zijn jouw kind(eren) oud genoeg voor een bijzettentje? Kan ook! Neem dan eventjes contact met ons op. 

Tweepersoonstent De Waard
Op zowel Terschelling als Vlieland hebben we tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto). Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent.

Familietent voor 2, 3 of 4 personen
Verblijf in een ruime windbestendige tent voor het hele gezin met twee comfortabele (aero)bedden voor de ouders. Kinderen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig. Beddengoed kun je zelf meenemen of huren.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte voor het hele gezin. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Basic bijzettent voor 1 of 2 kinderen
Speciaal voor kinderen die in een eigen tent willen overnachten bieden we de mogelijkheid om een bijzettent bij te boeken voor 1 of 2 kinderen. Dit is een popup tent met luchtbedden en een lampje. Deze tent wordt naast de tent van de ouders geplaatst.

Beddengoed 
Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten
Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er elektriciteit op zonne-energie aanwezig. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud
Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings Wadden
Meerdere campings Wadden

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijzondere coronavoorwaarden
Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers. Coronaprotocol Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften: We houden anderhalve meter afstand We wassen ons handen regelmatig We schudden geen handen Bij verkoudheid of koortsklachten blijf je thuis Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is          

Groepsgrootte
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 11 personen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actieve rondreis Van Texel naar Schiermonnikoog
Eenoudervakantie Actieve rondreis Van Texel naar Schiermonnikoog

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c