Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actief in Zweden tijdens de herfstvakantie

Samen met andere eenouders, hun kids en onze begeleider is dit de ultieme kans om Zweden te ontdekken. We reizen in de herfst omdat de blaadjes aan de bomen dan ontzettend mooie vergezichten geven. Stap op een paard en wandel door de omgeving, of ga mountainbiken door de bossen.

We verblijven in een rustige omgeving, waar je goed kunt ontspannen. Maar… dat is zeker niet wat we zullen doen! Ga met ons mee en neem deel aan de meest bijzondere activiteiten, zoals mountainbiken, quad rijden, vissen of ga op wildsafari. Ik hoor je nu denken: ‘maar.. ik moet toch ook een beetje tot rust komen?’ Natuurlijk! En dat kan ook zeker. In de avond genieten we rond het kampvuur en kun je in de hottub. Lees snel verder over deze Actieve Eenouder herfstvakantie in Zweden…

We overnachten op een plek midden in de natuur, als je stil bent kun je de dieren horen en wie weet kun je ze zelfs wel zien! Ieder gezin krijgt zijn eigen stuga op de camping en alle maaltijden zijn deze reis inbegrepen. Hoe lekker is dat?!

Het weer
In september is het in Yttermalung gemiddeld 14°C, in oktober is dat gemiddeld 7°C. Er is kans op regen, dus houd het weerbericht even goed in de gaten en neem wat regenkleding mee! Daarnaast kan het ’s nachts vriezen, dus als je het snel koud heb raden we het aan om een lekker warme pyjama mee te nemen. Een enkele keer gebeurt het dat er al wat sneeuw valt in oktober, dus wie weet kunnen we nog een sneeuwpop maken!

Eenoudervakantie Actief in Zweden tijdens de herfstvakantie
Eenoudervakantie Actief in Zweden tijdens de herfstvakantie

Ouder & Kids

Dag 1 - Sweden, here we come!
Vandaag is de aankomst dag in Zweden. We vliegen vanaf Brussel of Amsterdam richting Stockholm. Vanaf hier zetten we de reis voort per trein. Stiekem kun je dan al genieten van de indrukwekkende natuur van Zweden. Uiteraard is er een reisbegeleider aanwezig.

Als we eenmaal aankomen bij de accommodatie, zullen we elkaar wat beter leren kennen door een spelletje en wat koffie of thee. Vanaf nu is de vakantie echt begonnen!

Dag 2 & 3 - 2-daagse Quadsafari & Authentieke Houthakkershut
De komende twee dagen zullen we een grote quadtocht maken door de omgeving. De bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs en de kids kunnen achterop bij papa of mama. We houden het rustig tijdens het rijden, zodat je de omgeving goed in je op kunt nemen. Af en toe zullen we even pauzeren om wat te eten, of om mooie foto’s te maken.

Na de tocht zullen we aanschuiven aan een heerlijk Zweeds diner en kunnen we even bijkomen van de adrenaline. Stap in de hottub en geniet!

Dag 4 - Indian Summer wandeling
We zijn alweer even in Zweden, maar de pret blijft groot! Vandaag maken we een prachtige wandeling op de fjäll. Dat is wel even wat anders dan de wandelingen in België of Nederland! Misschien kun je onderweg wel een hoop vogels spotten. Probeer ze te onthouden zodat we ’s avonds met elkaar kunnen bespreken wat we allemaal hebben gezien!

Ook dit is een goed moment om de camera mee te nemen en mooie plaatjes te schieten. In de avond zullen we rond het kampvuur zitten en bespreken we de wandeling. Ook zal het programma van de volgende dag aan bod komen!

Dag 5 - Mountainbiken of Fatbiken
Na de wandeling van gisteren is het tijd om eens te gaan fietsen. Na een rustig ontbijt gaan we Mountainbiken of Fatbiken. Deze keer maken we een tocht door de bossen die je nooit meer zult vergeten. Halverwege de dag zal er een mooie plek worden uitgekozen om eens even lekker te lunchen terwijl je kunt genieten van de vergezichten.

Dag 6 - Vissen op zijn Zweeds
De hele week genieten we al van het heerlijke eten. Vandaag is het eens tijd dat we zelf voor eten gaan zorgen! We gooien de hengels uit en houden de dobbers goed in de gaten. Wees snel als hij onder gaat! Misschien vang jij wel een forel!

’s Avonds zullen we de vangst op de grillplaat leggen zodat we een heerlijk diner kunnen maken. Niks gevangen? Geen zorgen, eten is er sowieso wel! Na het diner is er misschien wel tijd voor de wildsafari! Durfen jullie het aan?

Dag 7 - Paardrijden door de Zweedse bossen
Op deze voorlaatste dag gaan we nog één keer de omgeving in. Dit keer niet per quad, te voet of met de fiets.. vandaag gaan we te paard! Wow! Dat is zeker uniek en er zullen niet veel mensen zijn die Zweden op die manier ontdekt hebben. Na het ontbijt komen we aan bij de paardenstal en kunnen we de paarden bekijken en misschien wel aaien. Dan is het toch echt tijd om erop te stappen en rustig aan de buitentocht te beginnen.

Vind je dit net iets té spannend? Geen zorgen, er gaat een huifkar mee waar je lekker plaats kunt nemen.

Dag 8 - Tack Sverige!
Helaas is het einde van de reis alweer aangebroken. Wees niet getreurd, we wisselen gegevens uit zodat foto’s doorgestuurd kunnen worden. Ook maken we een afspraak voor de reünie. Thuis kunnen jullie alle foto’s aan familie en vrienden laten zien, maar vergeet vooral niet de herinneringen die jullie hebben gemaakt! Niks is mooier dan dat.

Eenoudervakantie Actief in Zweden tijdens de herfstvakantie
Eenoudervakantie Actief in Zweden tijdens de herfstvakantie

Verblijf

Verblijf Yttermalungs stuga

Beschrijving

Tijdens deze reis logeren jullie in een typisch Zweedse stuga. Ieder gezin krijgt zijn eigen accommodatie.

Elke stuga heeft 2 slaapkamers (1 kamer met een tweepersoonsbed en 1 kamer met een stapelbed) met een keukentje, living en eigen douche en toilet. 

Jullie verblijven tijdens deze reis op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het avondeten inclusief zijn. Het ontbijt en diner vindt plaats in de gezamenlijke ruimte op het park waar we ‘s avonds ook tv kunnen kijken of gezellig met elkaar een spelletje kunnen spelen. De lunch zullen we voornamelijk buiten doen tijdens de activiteiten. Natuurlijk met een lekker warm vuurtje erbij.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Yttermalungs stuga
Yttermalungs stuga

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Geen aanbetaling - volledige betaling 6 weken voor vertrek
Voor onze zomerreizen geldt er geen aanbetaling. Je betaalt de volledige reissom uiterlijk 6 weken voor vertrek. Let op! Dit is wel een officiële boeking. Bij annulering handelen we volgens de annuleringsvoorwaarden van de bijzondere reisvoorwaarden.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actief in Zweden tijdens de herfstvakantie
Eenoudervakantie Actief in Zweden tijdens de herfstvakantie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c