Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actief genieten Königsleiten, Oostenrijk

Wil jij op vakantie met de kinderen, maar liever niet alleen? Ga dan mee met onze éénouder-familiereis naar Königsleiten, Oostenrijk. Met een gezellige groep ouders en kinderen genieten van de prachtige groene omgeving en spelletjes spelen in en rondom het gezellige Nederlandse familiegasthof.

Tijdens deze vakantie in de Oostenrijkse Alpen hoef je je absoluut niet te vervelen. Je kunt hier, samen met de kinderen, prachtige bergwandelingen maken. De mooiste bergroutes liggen al direct achter het Gasthof. Met de kleintjes kun je de gondel nemen die je in ca. 10 minuutjes naar de top van Königsleiten brengt. Hiervandaan kun je prachtig wandelen. Hier en daar kom je mooie uitzichten en loslopende koeien tegen. 

Na een actieve dag in de bergen is het heerlijk thuiskomen in het familiegasthof. Er is een prachtig zonneterras op het zuiden met uitzicht over het dorp. Voor de kinderen zijn er genoeg spelletjes en een grote trampoline waar zij zich kunnen vermaken terwijl jij samen met de andere ouders een drankje drinkt terwijl de zon onder gaat. 

“Geniet van jullie actieve vakantie  de Alpen met een gezellige groep (alleenstaande) ouders en leeftijdsgenoten voor de kinderen." 

* Dit is een gecombineerde reis voor éénoudergezinnen en (samengestelde)families. 

Eenoudervakantie Actief genieten Königsleiten, Oostenrijk
Eenoudervakantie Actief genieten Königsleiten, Oostenrijk

Ouder & Kids

Vrijdag
De vakantie kan beginnen! Eind van de middag / begin van de avond stappen we in de bus richting Oostenrijk. Na een leuke film is het tijd om te slapen. Morgenochtend wordt je wakker tussen de prachtige groene bergen.

Zaterdag
In de loop van zaterdagochtend komen we in Königsleiten aan. Bij aankomst kunnen we gelijk aanschuiven voor het ontbijt. Even bijkomen van de reis en alle nieuwe indrukken. Vanmiddag kan iedereen zelf zijn tijd indelen. Lekker een spelletje spelen in de zon of trampoline springen? Het dorp verkennen? Alles kan. Halverwege de middag kunnen we de kamer op om onze spullen uit te pakken.

Zondag tot en met vrijdag
Deze week staan er een aantal leuke groepsactiviteiten op het programma. We maken bijvoorbeeld een mooie wandeling langs de “Jodelwandelweg”. We pakken de luxe 8-persoonsgodel naar boven en lopen vanaf hier langs deze prachtige wandelroute terug naar beneden. Op de route liggen verschillende leuke Jodel activiteiten voor jong en oud. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar en is toegankelijk met de kinderwagen.

Ook een bezoek aan de Krimml Watervallen mag niet ontbreken. Met de hele groep gaan we naar dit mooie natuurschoon. Daarnaast wordt er voor de kinderen elke dag een leuke activiteit(en) georganiseerd in of rondom het Gasthof.

Zaterdag en zondag
Zaterdagavond stappen we weer in de bus richting Nederland. Na een nacht slapen in de bus zijn we zondagochtend weer thuis.
 
Inbegrepen activiteiten

Wandeling langs de “Jodelwandelweg”
We maken deze week een mooie wandeling langs de “Jodelwandelweg”. We pakken de luxe 8-persoonsgodel naar boven en lopen vanaf hier langs deze prachtige wandelroute terug naar beneden. Op de route liggen verschillende leuke Jodel activiteiten voor jong en oud. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en is geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. De paden zijn toegankelijk met een kinderwagen.

Bezoek aan de Watervallen van Krimml en waterpark “WasserWunderWelt”
Een bezoek aan de grootste watervallen van Europa mag deze week niet ontbreken. Daarom hebben wij deze bij de prijs inbegrepen en gaan we met de hele groep op pad. Op ca. 20 minuten rijden vinden we dit prachtige natuurspektakel. Langs het 4 kilometerlange, goed onderhouden wandelpad loop je langs de verschillende watervallen. Beneden heb je al een fantastisch uitzicht, maar boven naast de bruisende watermassa staan is ook absoluut de moeite waard.

Naast de watervallen hebben we ook toegang tot de Wondere Wereld van het Water. In het themapark is o.a. een mooie tentoonstelling, een buitenterrein waar de kinderen actief bezig kunnen zijn met verschillende waterwerken en er is een gezellige bar met een prachtig terras met uitzicht op de watervallen. Na een flinke wandeling is het hier heerlijk bijkomen onder het genot van een drankje. De kinderen vermaken zich samen in het actieve waterpark.

Optionele activiteiten

Natuurlijk is er deze week nog voldoende tijd om er samen lekker op uit te gaan. Hieronder alvast een opsomming van de mogelijkheden in en om Königsleiten. 

Kristallbad in Wald
Wil je een dag dobberen met de hele familie? Dan is het Kristallbad in Wald- Königsleiten dé mogelijkheid. Er is een overdekt- en buitenbad met enorme glijbanen, een sauna, whirlpool, stoombad, massage, zonnebank, fitness, restaurant en een heerlijke ligweide.
Ca. € 10,00 per persoon 

Stuwmeer Durlaßboden
Bij het nabijgelegen stuwmeer is voldoende waterplezier voor jong en oud. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het water, maar je kunt er ook verschillende activiteiten doen. Denk hierbij aan zwemmen in het frisse bronwater (dat zomers wordt opgewarmd tot wel 21°), surfen, varen, waterfietsen of vissen. Er is een surf- of zeilschool in Gerlos waar je lessen kunt volgen. Ontspanning vindt u ook op één van de ligweide’s, waar gelegenheid is om te barbequen en waar kinderen naar hartelust kunnen spelen in één van de speeltuinen.
Toegang gratis

Hochseilgarten
De Hochseilgarten van het Zillertal bevindt zich in de romantische Zemm kloof. Gebouwd in het bos op natuurlijke bomen vindt je 32 hindernissen van verschillende niveaus. Sommige uitdagingen vinden plaats op maar liefst 88 meter hoogte. Het is de kunst om de zenuwen in bedwang te houden en in balans te blijven, zodat je met hulp van een begeleider het einddoel bereikt. Ga jij de uitdaging aan? 
Vanaf € 20,00 per persoon  

Mega Flying Fox
Voor de echte fanatiekelingen is dit een activiteit die je niet kan overslaan. Deze unieke koordbaan is nog nergens geëvenaard: Steek de Dörnbach ravijn over, op een hoogte van 160 meter, vastgemaakt aan een veiligheidsriem. Wij verzekeren je een enorme adrenaline-stoot.
Ca. € 15,00 per persoon  

Canyoning
Wil je actie en verschillende activiteiten in één? Dan is deze ravijnenafdaling met lichte beklimmingen, sprongen en abseilen echt iets voor jou. Het uitgangspunt is het volgen van het water. Gewapend met een touw, klimgordel, wetsuit en helm ben je helemaal klaar voor het canyoning-avontuur. Met een deskundige gids ga je abseilen en maak je bijzondere sprongen in het kristalheldere water. Dit is de beste canyoning-tour van het Zillertal.
Ca. € 55,00 per persoon  

Sterrenwacht
In Königsleiten is een sterrenwacht met het hoogste planetarium van Europa. Het is absoluut de moeite waard om hier op een mooie, heldere avond naar toe te gaan. Zeer informatief voor alle leeftijden.
Vanaf € 4,50 per persoon  

Smaragdexpress
Het gebied van Neukirchen-Bramberg staat bekend om zijn smaragden. Hier is één van de weinige plaatsen van Europa waar je deze bijzondere edelsteen nog kunt vinden. Met de smaragdexpress wordt je vanuit Bramberg naar het Habachtal gebracht. Na een korte wandeling ga je op zoek naar verschillende mineralen en dan vooral naar de smaragd. Na een bijzondere dag keer je voldaan, en wie weet in het bezit van enkele edelstenen, naar huis.
Prijs nog niet bekend 

Eenoudervakantie Actief genieten Königsleiten, Oostenrijk
Eenoudervakantie Actief genieten Königsleiten, Oostenrijk

Verblijf

Verblijf Familiegasthof Edelweisshaus

Beschrijving

Het Gasthof is gelegen op 1630 meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht op het dorp en de Zillertaler Alpen. 

Het Gasthof heeft een gezellige huisbar met gratis WiFi. Na een lange dag in de bergen kunnen jullie onder het genot van een drankje heerlijk relaxen op het zonneterras (op het zuiden!) met een schitterend uitzicht over het dorp en de omgeving. 

Je verblijft hier op basis van halfpension in 2- of meerpersoonskamers met balkon of toegang tot de tuin. 

Het Nederlandse personeel zal jullie bij aankomst verwelkomen en kan jullie alles vertellen over de leukste activiteiten in de omgeving.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Familiegasthof Edelweisshaus
Familiegasthof Edelweisshaus

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Administratie- en boekingskosten
Deze reis is inclusief administratie- en boekingskosten. Ook zijn eventuele (vlieg) belastingen altijd meengenomen in onze reissom. 

Eigen vervoer
Natuurlijk is het ook mogelijk om met eigen vervoer naar onze bestemming te komen. In dit geval is de aankomst en het vertrek op zaterdag.

Verzekeringen
Deze reis is exclusief reis- en annuleringsverzekering. Een reisverzekering dien je zelf af te sluiten, maar een kortlopende annuleringsverzekering kun je via ons af sluiten.

Wijzigingen
Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Uiteraard zorgen wij dan voor een gelijkwaardig alternatief.

Vertrekgarantie
In geval van onvoldoende deelnemers voor een reis, zullen wij u hier uiterlijk 21 dagen voor vertrek over informeren.

Groepssamenstelling
Dit is een gecombineerde groepsreis voor éénoudergezinnen en (samengestelde-) families

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actief genieten Königsleiten, Oostenrijk
Eenoudervakantie Actief genieten Königsleiten, Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c