Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actief en Cultuur in de Belgische Ardennen

Even nadat je voorbij Maastricht bent, doemen de Ardennen voor je op en lijkt het alsof je in een andere wereld bent gestapt. Zoveel natuurschoon en natuurlijk de ideale plek om vakantie te vieren met je kinderen! Houden jij en je kind(eren) ervan om lekker actief bezig te zijn en op zijn tijd te ontspannen? Dan zit je bij ons goed! Wij nemen jullie mee naar Camping Le Confluent!  

Een vakantie op camping Le Confluent staat borg voor actie, niet in de laatste plaats door de sportieve leiding. Aan het eind van de middag worden aan de bar of op het terras enthousiast verhalen verteld over de ervaringen met het kanovaren, boogschieten, mountainbiken of de vlottentocht over de rivier! Dit is de perfecte uitvalsbasis voor wandelingen door het prachtige landschap en spannende outdooractiviteiten waardoor jullie de Ardennen goed leren kennen. Pak de wandelschoenen en survivalkleding maar in... Ardennen, here we come!

Op ongeveer 2,5 uur rijden rijden van Utrecht sta je al midden in de Belgische Ardennen. Dit gebied staat bekend om zijn vele outdoormogelijkheden en zijn prachtige omgeving. Je hebt dan ook voldoende uitstapjes die naast het survivallen kan ondernemen. Vlakbij vind je namelijk de grotten van Remouchamps, Spa, de watervallen van Coo en Plopsaland zijn ook gemakkelijk bereikbaar. Daarnaast vind je om de camping vele wandelroutes en ATB-paden. Vlakbij de camping vindt je een speciaal avonturenterrein. Een absolute must voor het actieve gezin!

Onze camping ligt midden in de Belgische Ardennen bij de samenstroming (le confluent) van de rivieren de Ourthe en de Amblève. De camping heeft bijna 100 ruime plaatsen en in 2012 is er een nieuw verwarmd zwembad, Boogschietbaan en een 18 holes Pro midgetgolfbaan gebouwd. Daarnaast zijn er een outdoorfitness op het terrein en een speeltuin. 

Als basisvoorzieningen tref je een sanitairgebouw met gratis warme douches, een wasmachine en droger, kinderkabine en warm tapwater aan. In de taverne en op het terras aan het zwembad kun je genieten van een heerlijk Belgisch biertje of een goede kop koffie.

We verblijven tijdens jullie vakantie op camping Le Confluent prachtig gelegen aan een rivier en met een heerlijk zwembad. Hier verblijf je samen met je kids in speciale accommodaties! Je kunt kiezen uit een standaard huurtent, een Glaming huurtent of een Coco Sweet, maar je kunt ook met jouw eigen tent of caravan komen. Deze leuke accommodaties bieden je al het comfort voor een perfecte vakantie. De accommodaties zijn volledig ingericht en beschikken over aparte slaapruimtes. 

Je kunt kiezen uit de volgende verblijven:

Bij de reis is de ingerichte Freecamp classic huurtent standaard inbegrepen. Je kunt bij de boekingspagina een van de andere verblijfsmogelijkheden kiezen. 

Onze reisleid(st)er verzorgt een gratis fakkeltocht/lampionnen tocht voor onze groep. Daarnaast zorgen we ervoor dat er voldoende activiteiten gedaan kunnen worden en voor ieder wat wils. 

Eenoudervakantie Actief en Cultuur in de Belgische Ardennen
Eenoudervakantie Actief en Cultuur in de Belgische Ardennen

Ouder & Kids

Onze reisleid(st)er zal de groep de gehele week begeleiden en ervoor zorgen dat je een fantastische tijd hebt. Ook is er een kinderanimatie programma en er zijn outdoor-instructeurs die graag met je op pad gaan in de natuur tijdens het beoefenen van diverse adventure sporten zoals kajakken, outdoorsteppen, mountainbiken, klimmen, abseilen, boogschieten of… de thrillseeker… de challenge in Carrienta. Deze oude mijn, alleen te betreden door een tunnel van 400 meter, is geheel omgebouwd tot een waar klim- en klauter paradijs. 

De nadruk bij deze vakantie ligt op leuke outdooractiviteiten. We bieden verschillende activiteiten aan die je ter plekke kunt boeken vol met spannende activiteiten. De Ardennen lenen zich uitstekend voor het beoefenen van outdoor-activiteiten. Met haar bergen, bossen en rivieren is er altijd wel een goede plek in de buurt. Ook wordt er een fakkeltocht georganiseerd door de reisleiding, waar iedereen gratis aan deel kan nemen. Ter plaatse kun je de volgende activiteiten boeken:

In de omgeving van de camping is voldoende te beleven. Wat dacht je van de grotten van Remouchamps, de grotten van Comblain, bowlen in Remouchamps op Olympia of een citytrip naar Luik? Je kunt een dagje naar de spa, naar Coo met haar waterval en terrassen, midgetgolfen, kajakken op de Ourthe of met je jongere kids naar Plopsaland? De omgeving is ook zeer geschikt voor leuke fiets- en mountainbike tochten, dus mocht je willen fietsen: neem hem gewoon mee!

Eenoudervakantie Actief en Cultuur in de Belgische Ardennen
Eenoudervakantie Actief en Cultuur in de Belgische Ardennen

Verblijf

Verblijf Camping le Confluent

Beschrijving

Omgeving Camping le Confluent:
In het hart van de Belgische Ardennen, net onder Luik ligt Comblain-au-Pont. 

Ligging: 
Camping le Confluent is gelegen in Comblain-au-Pont, aan 2 rivieren. Op het punt waar de rivieren de Amblève en de Ourthe samenkomen, bevindt zich de camping. In de rivieren kun je heerlijk verkoeling zoeken, pootje baden of dammetjes bouwen.

Campingplek:
Als je een campingplek hebt geboekt dan heb je de beschikking over de volgende faciliteiten:

- Een plek van minimaal 90m².
- 10 ampère stroom. (exclusief - bij boeking te voldoen)
- Een waterkraan in de buurt van jouw tent.
- Een parkeerplek voor jouw auto op de parkeerplaats.
- Gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche.
- Gratis gebruik van alle centrale faciliteiten.
Let op: Je dient dus zelf je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper mee te nemen.

Borg:
Bij aankomst op de camping dien je een contante borg te voldoen. Deze bedraagt € 35,- en krijg je bij vertrek meteen weer retour als de plek schoon, zonder brandplekken in het gras en leeg is opgeleverd.

Stroom:
Je kan bij boeking aangeven of je stroom wil bijboeken. De kosten hiervoor bedragen € 32,- per week.

Huisdieren:
Je kunt maximaal 2 huisdieren bijboeken, de kosten hiervoor bedragen € 5,- per dier per nacht.

Op de camping geldt nadrukkelijk een aanlijn- en opruimplicht. Ook mag jouw huisdier niet alleen worden achtergelaten. Het is bij de meeste activiteiten niet mogelijk om je huisdier mee te nemen. Overleg hierover met de instructeur en/of reisleiding.

Bijzettentje:
De campingplek is geschikt voor één eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Wil je hiernaast nog een tentje op de campingplek opzetten, boek dan het bijzettentje bij tijdens het boeken.

Verzorging:
Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten.

Faciliteiten Camping le Confluent: 
Receptie met Nederlands sprekend personeel aanwezig, een sanitairgebouw met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine en een droger, verwarmd zwembad, 18 holes midgetgolfbaan, boogschietbaan, bar/restaurant met een gezellig terras, binnen is er ruimte om lekker te loungen, televisie te kijken, te darten of een gezelschapsspel te spelen. Daarnaast beschikt de camping over een verwarmd zwembad, Wi-Fi verbinding, een speeltuin en tafeltennistafel.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping le Confluent
Camping le Confluent

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actief en Cultuur in de Belgische Ardennen
Eenoudervakantie Actief en Cultuur in de Belgische Ardennen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c