Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actief en Relax Zeilen op de Waddenzee

Ontdek samen met je kinderen de Nederlandse Wadden! Voor een vakantie zonder zorgen met een groep gelijkgestemden kinderen stap je aan boord van de Vliegende Draeck. Niks moet & alles mag! 

Eenouder groepsvakantie Waddenzee.

Tijdens deze reis ben je samen met andere alleenstaande vaders/moeders. Het belangrijkste is dat de kinderen samen spelen, ontdekken en beleven maar het is ook jouw vakantie! Het is niet altijd makkelijk om er alleen voor te staan met één of meer kinderen. Daarom staat ons team voor jou klaar om ervoor te zorgen dat jij ook vakantie kan vieren. Een avond uit eten met de andere ouders, zonder kinderen? Dat kan!

Waarom deze eenouder vakantie?

- Samen met een groep gelijkgestemden
- Onvergetelijke vakantie in eigen land
- Prachtig & kindvriendelijk 4- sterren schip
- Verschillende activiteiten
Tijd voor jezelf en voor de kids 

Eenoudervakantie Actief en Relax Zeilen op de Waddenzee
Eenoudervakantie Actief en Relax Zeilen op de Waddenzee

Ouder & Kids

De hele week staat in het teken van ontspanning voor de ouders en vermaak voor de kinderen. Tijdens deze zeilreis kunnen we meerdere activiteiten ondernemen en is er ook genoeg ruimte voor eigen inbreng of eventueel inviduele activiteiten .

Aankomstdag -
zaterdag 27 juli heet de bemanning en reisleiding jullie vanaf 20.00 uur welkom aan boord. De thuishaven van de Vliegende Draeck is Harlingen. Als iedereen is 'aangemeerd' zul je een hut toegewezen krijgen, de jongere kinderen kunnen dan evt op bed gelegd worden. Daarna zal er een voorstelronde georganiseerd worden met een hapje en een drankje. Zo kan iedereen elkaar al een beetje leren kennen.

De rest van de week - zondagochtend zal er een stevig ontbijt voor jullie klaar staan. Na het ontbijt zullen we de zeilen hijsen en gaan we de Waddenzee ontdekken, misschien komen we onderweg wel zeehonden tegen. Er staan tijdens deze vakantie meerdere activiteiten op het programma, zoals; pannenkoeken bakken, pizza's maken, een eigen piraten shirt maken, waterpistolengevecht. Alles is vrijblijvend, als je graag samen met jou dochter/zoon iets wil ondernemen is dat altijd mogelijk! Van zondag tot vrijdag staat er elke dag een ontbijt en lunch voor jullie klaar. En van zondag tot donderdag diner. Iedere avond wordt er aangemeerd in een haven van 1 van de Waddeneilanden. In overleg met de schipper wordt er bepaald welke eilanden er bezocht worden. De activiteiten zullen waar mogelijk is ook aan wal plaatsvinden.

Uiteraard gaan we deze week ook op zoek naar een geschikte zandbank om een keer droog te vallen voor de nacht. Middenin de natuur, met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap is dit een unieke beleving. Als de omstandigheden het toelaten gaan we ook wadlopen. Wat is er mooier dan de natuur van de Waddenzee van zo dichtbij te ervaren?

De laatste dag - op de laatste dag zal er na het ontbijt terug gevaren worden naar de thuishaven Harlingen. Onderweg wordt er nog een heerlijk lunch geserveerd en rond 15.00 zullen jullie weer aanmeren in Harlingen.

Eenoudervakantie Actief en Relax Zeilen op de Waddenzee
Eenoudervakantie Actief en Relax Zeilen op de Waddenzee

Verblijf

Verblijf de Vliegende Draeck

Beschrijving

Klipper de Vliegende Draeck – Deze tweemastklipper rolde in 1909 van de steigers in Makkum. Na een ingrijpende verbouwing is het schip in 1993 omgebouwd tot passagiersschip in de chartervaart. De Vliegende Draeck is een van de snellere schepen van de vloot, schipper Jarno nodigt u vol enthousiasme uit aan boord te stappen tijdens een zeilrace. 

Aan boord – Het schip heeft een hoge verschansing, brede gangboorden en een ruime kuip aan dek. Dit maakt het schip uiterst geschikt voor een zeilreis met kleine kinderen.

Benedendeks – In het sfeervolle dagverblijf biedt ruimte voor een gezellig samenzijn. Daarom is het vertrek knus ingericht met lange tafels, een royale zithoek en gezellige verlichting. U kunt gebruik maken van centrale verwarming, een radio, een cd-speler, een DVD-speler, een televisie (op aanvraag), de uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes.

Slaapvertrek Een goede nachtrust staat voorop en de comfortabele bedden zorgen ervoor dat je ’s ochtends weer uitgerust aan de dag kan beginnen. De slaapcabines zijn allen voorzien van een wastafel met stromend water, centrale verwarming, een leeslampje en voldoende bergruimte. Het is mogelijk dekbedden te huren voor € 15,00 per stuk.

Sanitaire voorzieningen – de Vliegende Draeck is uitgerust met 3 toiletten en 3 douches. Elke hut is voorzien van een eigen wastafel met stromend water.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

de Vliegende Draeck
de Vliegende Draeck

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Administratie- en boekingskosten
Deze reis is inclusief administratie- en boekingskosten. Ook zijn eventuele (vlieg) belastingen altijd meengenomen in onze reissom. 

Groepssamenstelling
Gelijke man/vrouw verhouding (indien mogelijk).

Eigen vervoer
Natuurlijk is het ook mogelijk om met eigen vervoer naar onze bestemming te komen. In dit geval is de aankomst en het vertrek op zaterdag.

Verzekeringen
Deze reis is exclusief reis- en annuleringsverzekering. Een reisverzekering dien je zelf af te sluiten, maar een kortlopende annuleringsverzekering kun je via ons af sluiten.

Vertrekgarantie
In geval van onvoldoende deelnemers voor een reis, zullen wij u hier uiterlijk 21 dagen voor vertrek over informeren.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actief en Relax Zeilen op de Waddenzee
Eenoudervakantie Actief en Relax Zeilen op de Waddenzee

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c