Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Speels en Avontuurlijk in Oostenrijk

Ben je samen met je kind(eren) opzoek naar een actieve vakantie met op zijn tijd wat ontspanning? Dan zit je bij de juiste reis te kijken! Wij nemen jullie graag mee naar het leuke dorpje Obsteig. De perfecte uitvalsbasis voor onze bergbeklim (klettersteig) activiteiten en de andere spannende outdooractiviteiten waardoor jullie de Tiroolse alpen goed leren kennen. Pak de wandelschoenen maar in en ga gezellig met ons mee!

Op ongeveer 880 km rijden van Utrecht sta je al midden in de Oostenrijkse alpen. Dit gebied staat bekend om zijn vele outdoor-mogelijkheden en zijn prachtige omgeving. Je hebt dan ook voldoende uitstapjes die je naast het survivallen kunt ondernemen. Daarnaast hebben we een mooie mountainbike route voor je uitgestippeld. Een absolute must voor het actieve gezin!

Nu zul je denken dat je veel ervaring in de bergsport moet hebben om deze reis te boeken? Maar dat is zeker niet waar. Wanneer jij en jouw kind sportief zijn en beschikken over een goede conditie, dan is deze vakantie echt een aanrader!

Je zult versteld staan van de schoonheid en de sensatie van deze omgeving.

Eenoudervakantie Speels en Avontuurlijk in Oostenrijk
Eenoudervakantie Speels en Avontuurlijk in Oostenrijk

Ouder & Kids

Tijdens deze reis zitten een aantal activiteiten inbegrepen, maar kun je ook meerdere excursies en activiteiten ter plaatse nog optioneel bijboeken. Ga mee hiken, mountainbiken en overtref jezelf tijdens de klettersteig. Lekker relaxen in de wellness of zwemmen in het heldere meer met de andere eenoudergezinnen. Of ga je even een dagje alleen op pad met je kind(eren)? Alles is mogelijk!

Inbegrepen in deze reis:

Hike, hochtenbodensteig bij Axamer Lizum
We starten onze spectaculaire hike met het nemen van de bergtrein in Axamer Lizum. We maken een bergwandeling met fantastich uitzicht. Zo kun je Innsbrück zien liggen en kijk je uit op de bergtoppen. We komen onderweg langs twee toppen: de Widdersberg op 2327 m en de Schneiderspitze op 2156 m. Na de tocht eindigen we bij berghut Birgitzköpflehaus. Hier gaan we lekker wat drinken, waarna we de stoeltjeslift weer terugnemen naar Axamer Lizum. 

De Klettersteig bij Umhausen
Tijd voor een nieuw avontuur. We maken een klettersteig naast de waterval, één van de mooiste van Oostenrijk. We starten eerst met een mooie hike van een half uutje naar Umhausen. Hier start de spectaculaire en spannende klettersteig naast de waterval. Onderweg kunnen we op een aantal plekjes even uitrusten en wat drinken. Boven aangekomen passeer je de waterval d.m.v. een touwbaan, waarna we over een prachtig bruggenstelsel weer afdalen. Dit is een dag om nooit te vergeten!

Mountainbike dag (ongeveer 45 km)
Vandaag maken we een zeer avontuurlijke mountainbiketocht van Leutasch naar ons hotel in Obsteig. Een tocht van 45 km, waarvan we de eerste 13 km echt moeten fietsen en de rest voornamelijk afdalen is. We rijden door het Gaistal, ingeklemd tussen de bergen waaronder de Alpspitze (die wij later in de week nog gaan beklimmen). Wat een waanzinnige opgeven! Na 13 km start de afdaling (ca. 6 km) het beroemde Ehrwald. Na een stukje fietsen nemen we de bergbahn die ons naar het Marienbergjoch op 1789 m brengt. Vanaf hier maken we een lange afdaling richting ons hotel, op 1100 m hoogte. Onderweg stoppen we voor een drankje, broodje en natuurlijk stoppen we ook vaak genoeg om even uit te rusten en te genieten van het zonnetje!

Klettersteig, Alpspitze bij Garmisch-Partenkirchen
Nog een spectaculaire activiteit op het programma! We gaan een echte bergtop beklimmen, net zoals echte bergbeklimmers. Een prachtige manier om onze week vol avontuur af te sluiten.Vanuit Garmisch-Partenkirchen nemen we de gondelbahn naar Alpspix op ongeveer 2000 m hoogte. Vanaf hier hebben we een waanzinnig uitzicht over de noordelijke Alpen. We maken een korte hike naar het beginpunt van de klettersteig naar de top van de Alpespitze. We maken een klettersteig van 697 meter. Wat een adrenaline!   

Optionele excursies:
Op de fiets naar Innsbruck
We stappen op de fiets om via het Inntal, en met een aantal pauzes, naar de stad Innsbrück te fietsen.We fietsen naar de grote, wereldberoemde springschans. Misschien ken je hem wel, van het Vierschansentoernooi? Daarna gaan we de stad Innsbrück ontdekken, gaan we lekker lunchen en voor de liefhebber kan er nog geshopt worden. Daarna stappen we weer op de fiets, terug naar ons hotel. 
Prijs vanaf €45. De toegang tot de sportarena is €9,50.

Raften of Canyoning en korte hike
Water, actie, avontuur: we gaan raften op de Inn! We maken een raft-tour die voor alle deelnemers goed te doen is, maar wel avonturlijk en spannend is. Daarna gaan we met de busjes naar Ötz, waar geluncht kan worden. ’s Middags maken we een prachtige hike naar misschien wel het mooiste meer van Tirol: de Piburgersee. Hier kunnen we lekker zwemmen of genieten met een drankje op het terras.
Prijs voor het raften vanaf €64 inclusief vervoer.
Prijs voor canyoning vanaf €64 inclusief vervoer.
Prijs voor de hike en zwemfaciliteit Piburgersee vanaf €17.

Wellness en buitenzwembad dag Aqua Dome
Willen jullie even lekker bijkomen van alle activiteiten en willen ontspannen? Ga dan gezellig mee naar het Aqua Dome. Een heerlijke wellness-plek, waarbij rekening is gehouden met de prachtige natuurlijke omgeving. Vooral de ruime Thermenhal, het belangrijkste gedeelte van de Aqua Dome, verrast je al bij het binnenkomen met het gevoel alsof je een kathedraal binnen bent gelopen. Lekker een (mid)dagje genieten van water en wellness, even helemaal niets doen. Ook dat is vakantie!
Dagprijs vanaf €39 inclusief vervoer.

Bezoek aan Plansee en Hangbrug
Lekker zwemmen, relaxen en zonnen? Dan ben je bij de Plansee aan het goede adres! Vanaf de hangbrug heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht.
Prijs voor volwassenen €18 inclusief vervoer.
Prijs voor kinderen €15 inclusief vervoer.

Hike in hooggebergte bij Vent naar de Breslauer Hütte
We gaan via 2 liften van 1900 m naar 2646 m. We maken vanaf hier een hike, met waanzinnig uitzicht over de Ötztaler gletschers, naar de Breslauer Hütte (2844 m). Voor de fanatiekelingen is er nog de mogelijkheid om één uur door te lopen naar de gletschers onder de Wildspitze, de op één na hoogste berg van Oostenrijk. Je wandelen wordt beloond!
Prijs voor volwassenen €18 inclusief vervoer.
Prijs voor kinderen €15 inclusief vervoer.

Hike of mountainbike vanuit het hotel
vanuit het hotel kun je gemakkelijk een hike doen of gaan mountainbiken op de Miemingerplatte op eigen gelegenheid. Zo kun je ook even samen met je kind(eren) er op uit trekken. We hebben verschillende route-kaarten en verdere info voor je. Alle verdere informatie zoals prijzen voor fietshuur etc. krijg je van onze reisleiders ter plaatse.

* Alle genoemde prijzen zijn op basis van een minimaal aantal deelnemers.

Eenoudervakantie Speels en Avontuurlijk in Oostenrijk
Eenoudervakantie Speels en Avontuurlijk in Oostenrijk

Verblijf

Verblijf Hotel Tyrol - Oostenrijk

Beschrijving

Hotel Tyrol
Het mooi gelegen Hotel Tyrol biedt een prachtig uitzicht. Vanaf het terras kijk je uit over het dorp en het mooie dal. Het hotel ligt op ca. 200 meter van het kleine centrum van Obsteig.

Faciliteiten
In de openbare ruimtes van het hotel heb je de beschikking over gratis Wi-Fi verbinding. In de stube of op het ruime terras kun je terecht kunt voor drankje.

Kamers
De kamers van Hotel Tyrol bevinden zich in het hoofdgebouw. Alle kamers beschikken over een televisie en eigen badkamer. In de badkamer vind je een douche en toilet. Een aantal kamers zijn gerenoveerd.

Kamertype
Bij deze reis heb je per gezin een eigen kamer met privé badkamer.

Verzorging
Je verblijft op basis van Halfpension. Iedere ochtend starten we de dag met een ontbijtbuffet en ’s avonds kunnen we genieten van een diner

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Tyrol - Oostenrijk
Hotel Tyrol - Oostenrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie reis
Reizen jullie met de bus? Dan ontmoeten jullie de medereizigers bij het verzamelpunt in Nederweert. In sommige gevallen reist de reisleiding met jullie mee. Je zult hem of haar dan ontmoeten op het meetingpoint in Nederweert. Meer informatie hierover vinden jullie terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, ontmoeten jullie de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering - Actieve reizen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering.  Mocht je deze niet hebben, dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Met de uitgebreide dekking van onze reisverzekeringen ben je voor alle activiteiten die op het programma staan tijdens deze reis verzekerd. Mocht je een eigen reisverzekering hebben, controleer dan even of dit bij jouw reisverzekering ook het geval is.

Groepssamenstelling.
Wil jij nieuwe, gezellige mensen ontmoeten in een ongedwongen sfeer? Dan verwelkomen wij je graag op een van onze singlereizen en maken van deze ervaring de leukste vakantieherinneringen! De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast en vitaal bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Voor deze reis dien je goed ter been te zijn.

Alles mag, niets moet
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje.  Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of activiteiten.

Tijd voor en met elkaar
Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou  en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen.De reisleiding informeert je over de  leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes. Tijdens onze eenoudervakanties worden er activiteiten georganiseerd welke veelal door ouder én kind samen ondernomen zullen worden. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vakantie vrienden vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen en genieten.  ‘We go with the flow!’

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Speels en Avontuurlijk in Oostenrijk
Eenoudervakantie Speels en Avontuurlijk in Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c