Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actief en Cultuur in Sauerland

Hier aan de Biggesee, een schitterend stukje Duitsland. Sauerland is dé plek als je verzekerd wilt zijn van een geslaagde vakantie. Wandelen of fietsen, een stadje in de buurt verkennen of een duik in het stuwmeer... dat wordt genieten!

Onze Oosterburen zijn gastvrij, je vindt over de grens in het Sauerland leuke dorpen. Die staan erom bekend dat je altijd wel een markt of winkeltjes tegen het lijf loopt of dat er een leuk terras lonkt voor een tussenstop. In deze omgeving maak je bijzondere fiets- en wandeltochten. Wist je trouwens dat je hier ook de grootste druipsteengrotten van Duitsland hebt? 

Voor de kinderen is er op en rondom de camping genoeg te doen. Zo heeft de camping een eigen zwemeiland met diverse (water)attracties. De grote en prachtige ligweide is dé plek om heerlijk te relaxen na het zwemmen, surfen, kanovaren óf duiken. Blijf je liever op het vasteland? Ook dan is de keuze reuze. Ga lekker wandelen, fietsen, mountainbiken, skaten of vissen. Sauerland is in één woord een topbestemming.

Eenoudervakantie Actief en Cultuur in Sauerland
Eenoudervakantie Actief en Cultuur in Sauerland

Ouder & Kids

De week van Sauerland
Wist je dat Sauerland eigenlijk een heel verrassende bestemming is voor jong en oud? Maar een paar uurtjes verwijderd van Nederland – dus niet te lang onderweg – vind je een geweldig vakantiegebied. Of je nu lekker wilt luieren voor de tent of aan het meer, juist actief op de fiets of te voet de omgeving wil verkennen: het kan hier allemaal. We delen graag ons enthousiasme over Sauerland met je. Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen of en aan welke activiteiten je wil meedoen.

Activiteitenprogramma
De kinderen gaan zich geen minuut vervelen met ons enthousiaste team in Sauerland. In deze groene omgeving, op en aan het water, is altijd wel wat leuks te doen. Voor de jonkies loopt het team over van de ideeën. Wat dacht je bijvoorbeeld van speurtochten in het bos, waterspellen en 's avonds broodjes bakken boven het kampvuur? Dat is nog eens vakantie! Voor de tienergroep organiseren we uitdagende activiteiten waarbij het makkelijk vrienden maken is. Een dropping is nergens zo spannend als hier, middenin de natuur van Duitsland!

Activiteiten voor iedereen
De week begint meteen goed: met een Duitse avond. Onder het genot van een hapje en een drankje, ontmoet je de andere gasten. In een mooie omgeving als deze is een GPS-tocht extra indrukwekkend. We hebben een uitdagende route uitgezet in de nabije omgeving van de camping. Je gaat dwars door de bossen en de weilanden en langs het meer, met prachtige vergezichten en misschien af en toe nog wel wilde dieren! Vaste prik: de familiezeskamp, de eeuwige strijd tussen de ouders en de kinderen. Natuurlijk sluiten we de week af met een gezamenlijke barbecue.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Kijk dan even naar de activiteiten die je kunt bijboeken. Het programma en de prijzen zijn onder voorbehoud. Houd er rekening mee dat er op de locatie nog iets gewijzigd kan zijn. De onderstaande prijzen zijn daarom indicatie prijzen.

Actie en avontuur in het tropisch zwemparadijs:
Een dagje aquapark staat garant voor veel waterpret! In dit aquapark zijn negen glijbanen, waarvan één mét looping (vanaf 14 jaar) en de Black-Hole glijbaan met pikzwarte diepte. Voor de allerkleinsten zijn er twee peuterbaden en er is zelfs een echt piratenschip van zes meter lang waarin een piratenschat verborgen ligt!

4 t/m 16 jaar: € 14,50
vanaf 17 jaar: € 17,50

Kanoën op het meer:
Ga mee kanovaren, ontdek de omgeving vanuit je kano! Tijdens deze leuke familieactiviteit leer je elkaar pas echt kennen. Door goed met elkaar samen te werken kom je vooruit of gaan jullie misschien wel achteruit? Alle deelnemers krijgen een zwemvest aan en waterdichte tonnetjes zijn beschikbaar voor het opbergen van spullen.
€ 7,50

Klimmen & klauteren op een spannend parcours:
Klimmen, klauteren, glijden en dat alles op een spannend parcours hoog boven de grond en tussen de bomen, door de lucht en over de grond. Zin in een spannend avontuur?
Kidsparcour vanaf 4 jaar: € 9,50
Klimpark t/m 17 jaar: € 14,50
Volwassenen: € 19,50
Minimale lengte voor deelname is 150cm.

Mountainbiken (z)onder begeleiding (12+):
Met mountainbiken kun je al je energie kwijt. Het fietsen door de bergen en bossen brengt je langs de mooiste plekken. Ook zijn er veel uitdagingen te vinden bij het Mountainbiken; kom je die moeilijke helling op, hoe ver kom je, hoe kun je die afdaling zo goed als mogelijk nemen. Je gaat gezellig met de hele groep en begeleiding op pad om er een mooie tocht van te maken. Je fietst door bergachtig gebied, dus gaat de route afwisselend omhoog en omlaag, het ene moment wat steiler dan het andere. Dit vraagt over het algemeen iets meer energie dan een fietstochtje in Nederland van dezelfde lengte.
Onder begeleiding: 12 t/m 17 jaar € 19,50 | Volwassenen € 22,50
Zonder begeleiding: Dagdeel € 10,- | Dag € 15,-

Pannenkoekenfeest & Kidsbivak:
De ouders zijn op stap dus is het tijd voor een feestje! Wij organiseren een pannenkoekenfeest met daarna een spectaculaire kidsbivak! De tafels bedekken we met aluminiumfolie en naast stroop en suiker hebben wij misschien ook wel slagroom, hagelslag en andere lekkere ingrediënten bedacht om op je pannenkoek te doen! Lekker kliederen en smikkelen met je vriendjes. Daarna doen we met elkaar een groots avondspel. Als je wilt mag je ook blijven slapen in een grote tent, best spannend zonder je ouders maar wel met alle andere kinderen en het Team. Voordat je de volgende ochtend naar papa of mama teruggaat gaan we nog even lekker met elkaar ontbijten. Wij zorgen voor verse broodjes, sap, fruit en natuurlijk voor veel keuze aan lekker broodbeleg. Wie maakt het mooiste broodje klaar?
€ 7,50

Pizza Party:
Zwaai alle ouders maar even uit. Wij gaan vanavond een super avond beleven! Kom op, dan zoeken we eerst een avontuurlijke locatie op. Trek gekregen van het zoeken? Dat komt goed uit. Dat wordt een avond lang genieten van heerlijke pizza’s en veel gezelligheid.
€ 8,50

Bivak:
Een avond (en nacht) zonder je ouders, leuke dingen doen met je vriendjes. Dat is de bivak! Een bivak waar eerst een hike aan vooraf gaat en waarbij we samen eten koken in de buitenlucht, samen slapen en ook leuke spelletjes doen. Lekker een avondje zonder je ouders.
€ 7,50

UIT avond:
Eventjes een avond zonder de kinderen op stap. Gezellig met andere ouders genieten van een lekker avondje uit inclusief diner en een paar lekkere wijntjes. Het team organiseert in de tussentijd een pannenkoekenfeest voor de kinderen en stoppen ze in als het bedtijd is. Even de tijd voor jezelf, dat is de UIT avond!
Volwassenen: € 25,-

Genieten tijdens de BBQ:
We gaan een avondje heerlijk smullen met elkaar. Hamburgers, saté of een lekker stokbroodje met kruidenboter: wat lust jij het liefst? Natuurlijk staan ook de lekkerste salades voor je klaar. Drankje erbij? Regelen we voor je.
t/m 4 jaar: gratis
5 t/m 12 jaar: € 7,50
vanaf 13 jaar: € 15,-

Eenoudervakantie Actief en Cultuur in Sauerland
Eenoudervakantie Actief en Cultuur in Sauerland

Verblijf

Verblijf Camping Biggesee

Beschrijving

De 4-sterren camping ligt midden in de natuur. De camping ligt direct aan de Biggesee met een mooie grote ligweide. Hier kan je heerlijk ontspannen terwijl je kind(eren) lekker aan het zwemmen, roeien of windsurfen zijn. De camping heeft haar eigen grote zwemeiland op de Biggesee. Vanaf het eiland kan je via diverse trappen eenvoudig het water in en uit. Gaat dat je niet snel genoeg? Neem de glijbaan! In voor meer actie? Sla dan de trampoline, klimwand én actiontower niet over. Toegang tot het zwemeiland is inbegrepen. Voor de echte daredevils is er tegen betaling ook de Blob Base: een grote waterkatapult waarmee je metershoog de lucht in vliegt. Wie durft? 

De camping heeft netjes en schoon sanitair. Op de camping zijn iedere ochtend verse broodjes verkrijgbaar bij de kiosk. Een grote supermarkt vind je in de dorpen Attendorn en Olpe. Geen zin om te koken? Er is een snackbar op de camping met een kleine kaart. Voor nóg meer beweging: er is nog een multisportveld, tafeltennis en een kinderspeelplaats. Tegen betaling kan je gebruik maken van fietsen, Wi-Fi en de sauna.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Biggesee
Camping Biggesee

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actief en Cultuur in Sauerland
Eenoudervakantie Actief en Cultuur in Sauerland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c