Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actief Kamperen in Bled, Slovenie

Wat doen jullie graag in de vakantie? Raften, fietsen, canyoning met abseilen? Of kijk je uit naar klimmen, klettersteigen en een bezoek aan een spannende grot? Je hebt hier bergen die je eerder in de Alpen had verwacht, met van die riviertjes waar puur drinkwater doorheen stroomt. Je kunt hier de adrenaline door je lichaam laten stromen, maar het hóeft niet.

Even lekker luieren kan namelijk ook in Bled. Er zijn volop terrasjes met een leuk uitzicht en met een lekkere cappuccino en een limonade voor de kinderen. Uniek is het wonderschone kasteel van Bled aan het meer. Of kijk je ogen uit bij de mooie houtsnijkunsten en fraaie bouwstijlen. De stad Ljubljana is trouwens dichtbij – en ook die ziet er indrukwekkend uit. Genoeg te doen dus. En met de gezelligheid van de andere eenoudergezinnen zul je zeker geen spijt van je keuze voor Bled krijgen!

Eenoudervakantie Actief Kamperen in Bled, Slovenie
Eenoudervakantie Actief Kamperen in Bled, Slovenie

Ouder & Kids

De week van Bled
Ooit geweten dat er zoveel te zien is bij de buren van Italië? Slovenië is een land waar je je verbaast over de schitterende natuur. Het is ook een land dat barst van de historie. Ga maar eens op ontdekkingsreis van de zomer. Als je met de fiets over slingerweggetjes rijdt, kom je door dorpen van het formaat postzegel. Er is voor ouders en kinderen heel veel te doen. Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen aan welke activiteiten je wilt meedoen.

Activiteiten
Het activiteitenprogramma is bij de reis inbegrepen.

De omgeving van Bled is één grote speelplek. Daarom is het voor het team een koud kunstje om er een leuke week van te maken. Met de kleinere kinderen gaan we het bos in voor een spel of een avontuur in de natuur? Of koelen we even af in het zwemmeer op de camping? Het kan ook zomaar zijn dat we een spannend smokkelspel organiseren waarbij handelswaar in veiligheid moet worden gebracht. Kijk uit dat je niet gepakt wordt door de spionnen! Ook de oudere kinderen hebben 'the time of their life'. Met twee teams bouwen we vloten. Daarop worden heuse katapulten gebouwd. Welk team bereikt als eerste zijn doelen? Ook organiseren we een avondspel. Lekker actief bezig zijn en ondertussen leeftijdgenoten ontmoeten: het kan allemaal in Bled.

Activiteiten voor iedereen
Op zondag nodigen we je uit voor een kennismakingswandeling. Terwijl je kennismaakt met de andere ouders en kinderen, zie je meteen wat de mooiste plekjes in de buurt zijn. Zoals het schitterende meer van Bled (Blejsko jezero). Bled heeft ook veel mogelijkheden als je een liefhebber bent van canyonen en raften. Trek er ook nog een keer met de mountainbike op uit. En jullie doen toch ook mee aan het volleybaltoernooi? 

Een tip voor cultuurliefhebbers: de oude binnenstad van Ljubljana. Bled is ook een heerlijke plek om te relaxen aan de rivier of in het zwemmeer. Voor de ouders is er een Sloveense avond. Kunnen we je een glaasje aanbieden van de Brinjevec, de lokale bessenlikeur?

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Zoals de voorbeelden hieronder, de definitieve prijzen en dagindeling kun je bekijken op de locatie.

- Activiteit voor de middelbareschool kinderen, Bivak
Een avond (en nacht) zonder je ouders, leuke dingen doen met je vriendjes. Dat is de spectaculaire bivak! Een bivak waar eerst een hike aan voorafgaat en waarbij we samen eten koken in de buitenlucht, samen slapen en natuurlijk ook leuke spelletjes doen. Lekker een avondje zonder je ouders.
Circa € 7,50

Canyoning (10+)
Onze gecertificeerde instructeurs nemen je mee om te canyoningen: ontdek samen met hen de diepe kloven. Canyoningen is voor wie van sportieve afwisseling, stromend water en een schitterende, vrijwel ongerepte omgeving houdt. Bij canyoning beweeg je al lopend en zwemmend door een kloof waar water doorheen stroomt. Een canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan, doordat het water de rotsen heeft uitgesleten en zo een diepe kloof met grillige steenformaties heeft achtergelaten. Een tocht verloopt altijd stroomafwaarts en op sommige stukken van het traject kun je lekker zwemmen of vanaf hoger gelegen rotsen in het water springen. En wat dacht je van de verschillende glijbaantjes die door het water uit de rotsen zijn gesleten?
Beginners: 10 t/m 15 jaar: circa €45,- / vanaf 16 jaar: circa €50,-
Gevorderden: 10 t/m 15 jaar: circa €60,- / vanaf 16 jaar: circa €65,-

- Klimmen en Abseilen 
Klimmen is een leuke uitdaging voor iedereen vanaf 6 jaar en kan op verschillende niveaus beoefend worden. Via steile rotsen klim je omhoog, waarbij je op richeltjes steun zoekt en je aan kleine uitsteeksels vasthoudt. Bij het klimmen maak je gebruik van een gordel, helm, touwen en zekeringsmateriaal. Voordat er geklommen kan worden krijg je eerst een uitgebreide instructie over de techniek van het klimmen en over het zekeren. Eenmaal boven leren we je de abseiltechniek aan om weer naar beneden te komen. Maar voor je naar beneden gaat, eerst genieten van het uitzicht!
Alle leeftijden (Minimale lengte 1,50 meter): circa €43,-

- Mountainbiken (z)onder begeleiding (12+)
Met mountainbiken kun je al je energie kwijt. Het fietsen door de bergen en bossen brengt je langs de mooiste plekken. Ook zijn er veel uitdagingen te vinden bij het Mountainbiken; kom je die moeilijke helling op, hoe ver kom je, hoe kun je die afdaling zo goed als mogelijk nemen. Je gaat gezellig met de hele groep en begeleiding op pad om er een mooie tocht van te maken. Je fietst door bergachtig gebied, dus gaat de route afwisselend omhoog en omlaag, het ene moment wat steiler dan het andere. Dit vraagt over het algemeen iets meer energie dan een fietstochtje in Nederland van dezelfde lengte.
Onder begeleiding: 12 t/m 17 jaar circa € 19,50 | Volwassenen circa € 22,50
Zonder begeleiding: Dagdeel circa €6,- | Dag circa €10,-

- Paintball (8+)
Vergis je niet: bij paintballen komt het aan op creativiteit, teamwork en een uitgekiende strategie. Spannend? Reken maar. Zorg dat je je tegenstander in het vizier krijgt, richt, schiet en ... schakel je rivaal uit door hem te raken met een verfballetje. Lukt het jou om ongezien verder te sluipen en de overwinning in de wacht te slepen?
Vanaf 8 jaar: circa €18,-

- Raften 
Raften doe je in Bled door met een groepje mensen in een grote rubberen boot de rivier de Sava Dolinka af te zakken. De Sava Dolinka is een wild stromende rivier met verschillende stroomversnellingen. Samen probeer je de boot in de goede richting te sturen. De rafttrip duurt ongeveer 2 uur inclusief de instructies. De rivier stroomt op sommige plaatsen wat sneller en wilder dan op andere. Dit is echt een van de leukste activiteiten om samen te ondernemen.
T/m 15 jaar: circa €25,-
Vanaf 16 jaar: circa €30,-

- Activiteit voor de basisschoolkinderen, Pannenkoekenfeest & Kidsbivak
De ouders zijn op stap dus is het tijd voor een feestje! Wij organiseren een pannenkoekenfeest met daarna een spectaculaire kidsbivak! De tafels bedekken we met aluminiumfolie en naast stroop en suiker hebben wij misschien ook wel slagroom, hagelslag en andere lekkere ingrediënten bedacht om op je pannenkoek te doen! Lekker kliederen en smikkelen met je vriendjes. Daarna doen we met elkaar een groots avondspel. Als je wilt mag je ook blijven slapen in een grote tent, best spannend zonder je ouders maar wel met alle andere kinderen en het Team. Voordat je de volgende ochtend naar papa of mama teruggaat gaan we nog even lekker met elkaar ontbijten. Wij zorgen voor verse broodjes, sap, fruit en natuurlijk voor veel keuze aan lekker broodbeleg. Wie maakt het mooiste broodje klaar?
Circa € 7,50

Eenoudervakantie Actief Kamperen in Bled, Slovenie
Eenoudervakantie Actief Kamperen in Bled, Slovenie

Verblijf

Verblijf Camping Šobec

Beschrijving

Camping Šobec op 4 kilometer van Bled ligt uniek; de rivier Sava Dolinka krult zich om de camping. Op de camping tref je modern en schoon sanitair, een winkel voor je dagelijkse boodschappen, een zwemmeer met daarin een drijvend speeltoestel, diverse speeltuinen met glijbanen, een klimwandje en veel speeltoestellen. Het zwemmeer is een groot natuurlijk zwembad, waar de kinderen veel te vinden zullen zijn. Bij het zwemmeer is toezicht vanaf 20 juli t/m 24 augustus. Handig is het ook dat je op de camping over gratis draadloos internet (wifi) kunt beschikken. Bij de campingreceptie zijn kluisjes aanwezig. Deze zijn bestemd voor geld, paspoort en andere kleine artikelen en kosten 1 euro per dag.

Verzorging
Het verblijf is op basis van logies. In de tent beschik je over een uitgebreide keuken met allerlei kookspullen. Geen zin om te koken? Op de camping is een restaurant, waar je gezellig én heel betaalbaar kunt eten. Net zoals overal in Bled overigens, want ook daar eet je lekker voor nog heel schappelijke prijzen. Wil je liever niet van de camping af? Dan haal je toch een pizza of wat lekkers bij de snackbar! Zoals je van ons gewend bent organiseren we op de laatste avond een gezellige barbecue voor iedereen. Gezellig, lekker en betaalbaar!

Ligging tenten
Onze tenten staan op de mooiste plek van de camping, direct aan de rivier Sava Dolinka. Je maakt snel contact met de andere gasten doordat de ingangen van de tenten naar elkaar toe staan. De tenten staan in een ovale cirkel op één veld opgesteld.

Verblijf
Je verblijft in een luxe bungalowtent Comfort. Onze luxe bungalowtent Comfort is speciaal ontworpen voor eenoudergezinnen. Hij is zo ruim (4 x 4,20 meter) dat je overal kunt staan en volop leefruimte hebt. Het grondzeil is rondom aan de tent vast geritst en daardoor blijven zand en stof buiten de tent. Dat is wel zo fijn! 

De luxe bungalowtent Comfort heeft een grote slaapcabine die ruimte biedt aan de echte bedden van 2 meter lengte. Er bevindt zich in het midden van de slaapcabine een doek waarmee je twee slaapcabines kunt creëren. De voortent biedt voldoende ruimte om binnen te eten. Er is een volwaardige 4-pitskookplaat in de keuken en genoeg ruimte om makkelijk te kunnen koken. Het minimale aantal deelnemers is 2 en maximum is 4 personen.

Je kunt ook verblijven in onze luxe bungalowtent Espace. Hij is zo ruim (5x5 meter) dat je overal kunt staan en volop leefruimte hebt. Het grondzeil is rondom aan de tent vast geritst en daardoor blijven zand en stof buiten de tent. Dat is wel zo fijn! 

De tent heeft 2 grote slaapcabines en zijn gescheiden van elkaar door een pad. Nog meer privacy dus! In de slaapcabines staan echte bedden van 2 meter lengte voor jullie klaar. In de voortent is voldoende ruimte om binnen te eten. Er is een volwaardige 4-pitskookplaat in de keuken en genoeg ruimte om makkelijk te kunnen koken. Het minimale aantal deelnemers is 2 en maximum is 4 personen.
Voor de luxe bungalowtent Espace betaal je wel een meerprijs

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Šobec
Camping Šobec

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actief Kamperen in Bled, Slovenie
Eenoudervakantie Actief Kamperen in Bled, Slovenie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c