Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actief in Italië

Indrukwekkende bergtoppen en snel stromende bergriviertjes. Het is een decor dat nooit verveelt. Als je graag buiten bent in de natuur, is dit jullie plek. Aangenaam, natuurpark Val di Sole (Italiaans voor 'de zonnevallei'), in het authentieke dorpje Dimaro. Wat een fantastische plek om vakantie te vieren! Het wordt een vakantie van buiten bezig zijn, van genieten van de schitterende natuur en van niets doen langs het zwembad. Overgoten met een heerlijk Italiaans sausje van mooi weer, lekker eten en de typische Italiaanse gastvrijheid.

Combivakantie met het Gardameer of Idromeer
Wil je naast een week vol activiteiten in de natuur ook nog even lekker ontspannen aan het Gardameer? Dat kan! Combineer Dimaro met een heerlijke vakantie aan het Gardameer of het Idromeer. Je kunt deze combinatie met eigen vervoer of bustransfer reserveren via onze eenoudervakantie specialisten. Het is ongeveer 2 uur rijden naar beide meren. Bel of mail onze vakantiespecialisten voor meer informatie over de combinatie met het Gardameer of Idromeer.

Eenoudervakantie Actief in Italië
Eenoudervakantie Actief in Italië

Ouder & Kids

Dagprogramma Dimaro

Buitensportliefhebbers opgelet! Wij hebben voor jullie het perfecte programma in elkaar gezet om er een echte outdoorvakantie van te maken. Canyoning, raften, mountainbiken en klimmen. In de Italiaanse Dolomieten is er van alles mogelijk. Stil blijven zitten is hier lastig. Maar dat mag natuurlijk wel! Even lekker relaxen bij het zwembad of met je voeten in de rivier. Wil je jezelf helemaal verwennen? Duik dan lekker het prachtige wellness-centrum in op de camping.

Fun en avontuur
Natuurlijk is er ook een hoop fun en avontuur in het programma is bij de reis inbegrepen. In Dimaro staat het team voor de kinderen klaar om er een avontuurlijke vakantie van te maken. Bij aankomst op de vakantiebestemming ontvang je het complete activiteitenprogramma. Tijdens de fun en avontuur momenten ontmoeten je kinderen leeftijdsgenoten. Samen ondernemen ze bijzondere, stoere en leuke activiteiten onder begeleiding van het team.

Activiteiten voor iedereen
We beginnen de vakantie op een heel leuke manier: samen met elkaar gaan we op ontdekking in de omgeving. Zo leer je elkaar en de prachtige omgeving meteen wat beter kennen. Wist je ook al dat de Dolomieten bekend staan om zijn prachtige fiets en wandelroutes? Ga de uitdaging aan en pak de fiets naar Val di Sole, een prachtige route langs de rivier de Noce. O ja, goed om te weten. Fietsen huren kan op de camping. 

Wil je naast de sportieve kant van Zuid- Tirol ook de andere kant van deze provincie ontdekken? Schrijf je dan zeker in voor de UIT-avond met alle ouders. Je bent een avond uit en je hoeft je geen zorgen te maken over de kinderen: ons team past op.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Kijk dan even naar de activiteiten die je kunt bijboeken. Het programma en de prijzen zijn onder voorbehoud. Houd er rekening mee dat er op de locatie nog iets kan zijn gewijzigd. De onderstaande prijzen zijn daarom indicaties.

Raften (6+)
Een spectaculaire activiteit voor iedereen. In groepjes van ongeveer 6 personen en met een rubberboot ga je het wilde water te lijf. Raften op rivier de Noce is voor veel watersportliefhebbers de hotspot in Europa. Alvorens op de rivier te gaan raften worden alle commando’s uitgelegd door de instructeur. Iedereen helpt een handje om door de stroomversnellingen te varen door de peddels te gebruiken. Na de eerste kilometers op het roerige water en in een mooie natuur beginnen de eerste echte stroomversnellingen.
€ 40,-

Canyoning (12+)
Onze gecertificeerde instructeurs nemen je mee om te canyoningen: ontdek samen met hen de diepe kloven. Canyoningen is voor wie van sportieve afwisseling, stromend water en een schitterende, omgeving houdt. Bij canyoning beweeg je je al lopend en zwemmend door een kloof waar water doorheen stroomt. Een canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan, doordat het water de rotsen heeft uitgesleten en zo een diepe kloof met grillige steenformaties heeft achtergelaten. Een tocht verloopt altijd stroomafwaarts en op sommige stukken van het traject kun je lekker zwemmen of vanaf hoger gelegen rotsen in het water springen. En wat dacht je van de verschillende glijbaantjes die door het water uit de rotsen zijn gesleten?
€ 65,-

Via Ferrata (12+)
Gek op avontuur en natuur en geen last van hoogtevrees? Mooi. Dan hebben we iets voor je. Via Ferrata. Doe je helm op, klimuitrusting aan, touwen mee en gaan. Via Ferrata betekent letterlijk ijzeren weg. In de bergen wandel en klim je samen met de instructeur via een met staalkabel beveiligde route naar boven. Aan deze staalkabel zeker je jezelf middels een klettersteigset, waardoor je bij een val aan de staalkabel blijft hangen. Wel zo handig. Op de route kunnen diverse hulpmiddelen zijn aangebracht, waardoor je eenvoudiger naar boven kan komen.
€ 60,-

Kanovaren tussen de kloven (5+)
Vaar met je kano tussen de indrukwekkende en wilde kloven van de Rio Novella. Je vaart dwars tussen de bossen en adembenemende canyons. Tijdens deze leuke familieactiviteit leer je elkaar pas echt kennen. Door goed met elkaar samen te werken kom je vooruit of gaan jullie misschien wel achteruit?
t/m 14 jaar: € 25,-
vanaf 14 jaar: € 50,-

Pannenkoekenfeest
Psst. Zin in een feestje? Mooi. Dan kan het pannenkoekenfeest beginnen! Gezellig samen met je vriendjes lekker pannenkoeken eten. Borden en bestek? Die heb je vandaag niet nodig. Een heerlijke pannenkoek met stroop of suiker of wat dacht je van Nutella of vers fruit?
€ 5,-

Pizza party
Zwaai alle ouders maar even uit. Let's go party... Pizza Party! Dat wordt een avond lang genieten van heerlijke pizza’s, lekker chillen en veel gezelligheid.
€ 8,50

Genieten tijdens de BBQ
We gaan een avondje heerlijk smullen met elkaar. Hamburgers, saté of een lekker stokbroodje met kruidenboter: wat lust jij het liefst? Natuurlijk staan ook de lekkerste salades voor je klaar. Drankje erbij? Doen we.
t/m 4 jaar: gratis
5 t/m 12 jaar: € 7,50
vanaf 13 jaar: € 15,-

Eenoudervakantie Actief in Italië
Eenoudervakantie Actief in Italië

Verblijf

Verblijf Camping Dolomiti

Beschrijving

Camping Dolomiti ****
Camping Dolomiti di Brenda is bijzonder mooi gelegen én luxe: 4-sterren! Het is een pracht van een camping, gelegen aan de voet van de bergen: terrasvormig van opzet, met ruime plaatsen in de schaduw. Naast de camping stroomt de heldere rivier Torrente Noce.

Op de camping tref je mooi en schoon sanitair, een zwembad, een speeltuin, een winkel en een gezellige bar. Het restaurant/pizzeria serveert pizza’s waar je thuis met plezier aan terugdenkt. Je kunt de pizza’s ook afhalen. Dichtbij de camping vind je een ijssalon waar je een week lang vaste klant gaat worden. Let maar op onze woorden! Mag het ietsje chiquer zijn deze vakantie? Dan ben je van harte welkom in het weldadige wellness-centrum. Hier is het volop genieten van de diverse sauna’s, stoom- en zwembaden.


Verblijf
Je verblijft in een luxe bungalowtent Comfort. Onze luxe bungalowtent Comfort is speciaal ontworpen voor eenoudergezinnen. Hij is zo ruim (4 x 4,20 meter) dat je overal kunt staan en volop leefruimte hebt. Het grondzeil is rondom aan de tent vast geritst en daardoor blijven zand en stof buiten de tent. Dat is wel zo fijn! 

De luxe bungalowtent Comfort heeft een grote slaapcabine die ruimte biedt aan de echte bedden van 2 meter lengte. Er bevindt zich in het midden van de slaapcabine een doek waarmee je twee slaapcabines kunt creëren. De voortent biedt voldoende ruimte om binnen te eten. Er is een volwaardige 4-pitskookplaat in de keuken en genoeg ruimte om makkelijk te kunnen koken. Het minimale aantal deelnemers is 2 en maximum is 4 personen.

Je kunt ook verblijven in onze luxe bungalowtent Espace. Hij is zo ruim (5x5 meter) dat je overal kunt staan en volop leefruimte hebt. Het grondzeil is rondom aan de tent vast geritst en daardoor blijven zand en stof buiten de tent. Dat is wel zo fijn! 

De tent heeft 2 grote slaapcabines en zijn gescheiden van elkaar door een pad. Nog meer privacy dus! In de slaapcabines staan echte bedden van 2 meter lengte voor jullie klaar. In de voortent is voldoende ruimte om binnen te eten. Er is een volwaardige 4-pitskookplaat in de keuken en genoeg ruimte om makkelijk te kunnen koken. Het minimale aantal deelnemers is 2 en maximum is 4 personen.
Voor de luxe bungalowtent Espace betaal je wel een meerprijs

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Dolomiti
Camping Dolomiti

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actief in Italië
Eenoudervakantie Actief in Italië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c