Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Actief Kamperen in Axat

Je ziet hier hoge bergtoppen zover als het oog reikt. De zon knipoogt naar je, terwijl je geniet van het uitzicht. Je hebt de juiste keus gemaakt, je bent in Axat! Mmm.. hier ruikt het naar frisse lucht. Je krijgt er zin in om lekker actief bezig te zijn, middenin de natuur. En dát kan hier zeker, want je kunt hier Rotsklimmen, Abseilen, Canyoningen, Hydrospeeden, Raften, Boogschieten, Wandelen, Mountainbiken, Speleologie doen en de kids gaan op bivak.

Wissel je adrenaline graag af met ontspanning? Axat ligt in het Katharenland, je wandelt hier naar de mooiste burchten en ruïnes. Je kunt een dagexcursie maken naar Carcasonne, deze middeleeuwse stad werd gebouwd in de 13e eeuw en is nog volledig intact. De citadel is Unesco werelderfgoed en staat bekend als mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad die volledig bewaard is. Of je kiest een dagje strand, de Middellandse zee ligt op 75 kilometer van Axat. En terug op de camping? Kids in het zwembad en met een goed boek (of de autoweek..) even lekker voor de tent. Het is immers vakantie!

Combivakantie met Argelès sur Mer of Tossa de Mar
Wil je naast een week vol activiteiten in de natuur ook nog even lekker ontspannen aan de kust? Dat kan! Combineer Axat met de bruisende badplaats Argelès sur Mer of ga mee terug in de tijd naar Tossa de Mar. Beide combinaties zijn met eigen vervoer of bus transfer via ons te reserveren. Het is ongeveer 2 uur rijden naar Argelès sur Mer of ongeveer 3 uur naar Tossa de Mar. Bel of mail voor meer informatie over de combinatie met Argelès sur Mer of Tossa de Mar.

Eenoudervakantie Actief Kamperen in Axat
Eenoudervakantie Actief Kamperen in Axat

Ouder & Kids

De week van Axat
Canyoning, mountainbiken, klimmen, raften... als je er dit jaar een echte outdoorvakantie van wilt maken, heb je 'm gevonden: in Axat! Hier kun je niet stil blijven zitten. Maar het mág natuurlijk wel. Even lekker relaxen in het zwembad of met je voeten in het water van de rivier. En vergeet de historische stad Carcassonne niet. Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen aan welke activiteiten je wilt meedoen.

Activiteiten voor iedereen
We beginnen de vakantieweek op een heel leuke manier: samen met alle ouders en kinderen wandelen we naar Château de Puilaurens, de 'Katharenburcht' uit de tiende eeuw. En hou onderweg de mobiele telefoon of het fototoestel maar klaar om de adembenemende uitzichten vast te leggen. Dus trek je wandelschoenen maar aan en maak meteen kennis met iedereen! En de afsluiting van de week is al nét zo gezellig: de traditionele barbecue met z'n allen, gevolgd door de FunNight.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Kijk dan even naar de activiteiten die je kunt bijboeken. Het programma en de prijzen zijn onder voorbehoud. Houd er rekening mee dat er op de locatie nog iets kan zijn gewijzigd. De onderstaande prijzen zijn daarom indicaties.

Canyoning (6+)
Onze gecertificeerde instructeurs nemen je mee om te canyoningen: ontdek samen met hen de diepe kloven van Gorges de Galamus. Canyoningen is voor wie van sportieve afwisseling, stromend water en een schitterende, vrijwel ongerepte omgeving houdt. Bij canyoning beweeg je al lopend en zwemmend door een kloof waar water doorheen stroomt.

Een canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan, doordat het water de rotsen heeft uitgesleten en zo een diepe kloof met grillige steenformaties heeft achtergelaten. Een tocht verloopt altijd stroomafwaarts en op sommige stukken van het traject kun je lekker zwemmen of vanaf hoger gelegen rotsen in het water springen. En wat dacht je van de verschillende glijbaantjes die door het water uit de rotsen zijn gesleten? 

6 t/m 9 jaar: € 22,-
10 t/m 18 jaar: € 32,-
Volwassenen: € 35,-

Bijna iedere dag is er wel een canyon te doen. Deze canyons zijn oplopend in moeilijkheidsgraad:
Gorges de Galamus € 32,-
Clue du Therminet € 56,-
Gorges Agneles € 59,-
De marc € 59,-
L'Artiges € 62,-
Llech € 62,-

Bivak (13+)
Twee dagen en een nacht zonder je ouders maar met je vriendjes eropuit; op bivak! Een bivak voor de 13+ers met veel activiteiten, canyoning, klimmen, met elkaar koken en nog veel meer leuke dingen meemaken. Slapen doen we in tenten op een mooie plek in de bergen. 

Vanaf 13 jaar: € 95,- 
Incl. twee activiteiten (canyoning en klimmen), eten en drinken voor de periode van de bivak, tenten en accommodatie en de barbecue op de laatste vrijdagavond.

Carcasonne
Wanneer de kinderen op bivak zijn, organiseren we een excursie naar Carcassonne. Deze oude vestigingsstad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en is een bezoek meer dan de moeite waard.

4 t/m 18 jaar: € 30,-
Volwassenen: € 30,-

Hydrospeed (13+)
Hydrospeed is een sport voor de echte waterliefhebber. Je ligt met je bovenlichaam op een soort board en met je benen in het water. Op deze manier zak je de rivier de l’Aude af. Onderweg probeer je met behulp van je board en zwemflippers de stenen in de rivier te ontwijken en in de goede richting te sturen. De instructeur weet de beste route langs de verschillende moeilijke passages en geeft je de juiste aanwijzingen voor een veilig vervolg van de tocht.

13 t/m 18 jaar: € 34,-
Volwassenen: €34,-

Klimmen en Abseilen (6+)
Klimmen is een leuke uitdaging voor iedereen vanaf 6 jaar en kan op verschillende niveaus beoefend worden. Via steile rotsen klim je omhoog, waarbij je op richeltjes steun zoekt en je aan kleine uitsteeksels vasthoudt. Bij het klimmen maak je gebruik van een gordel, helm, touwen en zekeringsmateriaal van ons. Voordat er geklommen kan worden krijg je eerst een uitgebreide instructie over de techniek van het klimmen en over het zekeren. Eenmaal boven leren we je de abseiltechniek aan om weer naar beneden te komen. Maar voor je naar beneden gaat, eerst genieten van het uitzicht! Het klimgebied Tautavel ligt aan een prachtig meer. Hier is het klimmen af te wisselen met een frisse duik in het water. Dit is natuurlijk prima uit te houden en daarom zullen we hier een hele dag blijven.

6 t/m 18 jaar: € 28,-
Volwassenen: € 32,-

Mee-eten
Na zo'n dag vol actie is het natuurlijk heerlijk als je aan kunt schuiven op het terras voor een lekker 3-gangendiner. Dat treft, want terwijl jullie lekker buiten bezig waren hebben onze professionele koks een heerlijk 3-gangen diner bereid. Lekker, makkelijk, gezellig en betaalbaar!

t/m 9 jaar: € 7,50
10 t/m 18 jaar: € 9,50
Volwassenen: € 14,-

Mountainbiken (13+)
Met mountainbiken kun je al je energie kwijt. Het fietsen door de bergen en bossen brengt je langs de mooiste plekken. Ook zijn er veel uitdagingen te vinden bij het Mountainbiken; kom je die moeilijke helling op, hoe ver kom je, hoe kun je die afdaling zo goed als mogelijk nemen. Je gaat gezellig met de hele groep en begeleiding op pad om er een mooie tocht van te maken. Je fietst door bergachtig gebied, dus gaat de route afwisselend omhoog en omlaag, het ene moment wat steiler dan het andere. Dit vraagt over het algemeen iets meer energie dan een fietstochtje in Nederland van dezelfde lengte.

13 t/m 18 jaar: € 28,-
Volwassenen: € 28,-

Raften (6+)
Raften doe je in Axat door met een groepje mensen in een grote rubberen boot de rivier de l’Aude af te zakken. L’Aude is een wild stromende rivier met verschillende stroomversnellingen. Samen probeer je de boot in de goede richting te sturen. De rafttrip duurt ongeveer 2 uur inclusief de instructies.De rivier stroomt op sommige plaatsen wat sneller en wilder dan op andere. Er zijn 3 verschillende rafttrips te maken die variëren in moeilijkheid.

Raften vanaf 13 jaar
Tijdens deze raft-trip kom je door de zeer mooie Gorges de La Pierre Lyss. Aan het einde van de Gorge bevindt zich een mooie golf waar je met z’n allen doorheen gaat. Letterlijk een spetterende finale!

Raften vanaf 10 jaar
Kinderen vanaf 10 jaar kunnen een rafttrip maken samen met volwassenen. Deze trip start boven Axat en gaat door de Gorges de St. Georges. Uitdagend, maar iets rustiger dan de Pierre Lyss.

Raften vanaf 6 t/m 10 jaar
Speciaal voor de allerkleinsten hebben we een Kinderraft. Deze trip is alleen voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud. Naast natuurlijk de Raft instructeur vaart er ook iemand van ons team mee. Leuk en veilig!

Gorges de La Pierre Lyss - vanaf 13 jaar: € 34,-
Gorges de St. Georges - vanaf 10 jaar: € 34,-
Kinderraft 6 t/m 10 jaar: € 22,-

Speleologie (10+)
Bij speleologie breng je een bezoek aan een van de vele grotten die de Pyreneeën rijk is. Het wordt echter geen gemakkelijke wandeling, want in de grot waar je naartoe gaat is nog geen gangenstelsel aangelegd. Ook zijn ze niet elektrisch verlicht en klinkt er geen geruststellende achtergrondmuziek. Nee, wij nemen je mee naar een van de vele kruip- en sluipdoor grotten. Via kleine doorgangen kruip je naar de verschillende grotere en vaak verrassend mooie ruimtes.

10 t/m 18 jaar: € 32,-
Volwassenen: € 35,-

Via Ferrata
Bij deze activiteit klimmen we eerst via een uitgezette route omhoog, de berg op. Deze route is een beetje klauteren en klimmen maar voor een ieder goed te doen. Tijdens je klim kun je genieten van het mooie uitzicht op de rivier beneden. De klimroute is voor het grootste deel voorzien van vaste touwen die aan de wand geklonken zitten voor een goed houvast. Mocht je onverhoopt wegglijden of struikelen dan zit je altijd vast aan de wand.

Op de klim kom je steile en minder steile stukjes tegen. Soms beweeg je tussen struiken door of bevind je je op een kale bergwand, maar soms sta je ook zomaar aan de rand van een afgrond. Nadat je de klim hebt volbracht mag je weer naar beneden. Dit doen we met een methode die al tijden lang door bergsporters gebruikt wordt: het abseilen. Bij het abseilen is het de bedoeling dat je aan een touw gaat hangen en jezelf naar beneden laat zakken.

Er is ook een 13+ variant. Deze is moeilijker en uitdagender dan de 10+ tour en wordt dan ook in een andere kloof gehouden. 

10 t/m 18 jaar: € 28,-
Volwassenen: € 32,-
Eenoudervakantie Actief Kamperen in Axat
Eenoudervakantie Actief Kamperen in Axat

Verblijf

Verblijf Camping le moulin du pont d'Allies

Beschrijving

In Axat ben je van harte welkom bij locatie manager Jesse de Vos en zijn (outdoor)team. Jesse runt deze goed geoliede outdoor locatie al vele jaren en zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt. Samen met zijn outdoor-team zullen ze je een onvergetelijke vakantie bezorgen! In 2015 is Axat in de vakantiebeoordelingen van gasten met een 8,8 als beste vakantie beoordeeld.

Camping Le Moulin du Pont d'Alies ***
Le Moulin du Pont d'Alies, onze camping, ligt op een bijzonder mooie plek aan de rivier l'Aude. Op deze gezellige camping hebben we veel ruime en volop schaduwrijke plekken. Het is een nette camping met een kantine met internetvoorziening en pooltafel, een speeltuintje, een tafeltennistafel, een jeu de boules baan en een lekker zwembad. Op de camping is het mogelijk elke avond mee te eten op ons eigen terras bij de stenen gîte. Ook 's avonds ben je hier van harte welkom om nog wat te drinken en gezellig te kletsen met andere ouders rondom het kampvuur.

De accommodatie
Je verblijft in een luxe bungalowtent Comfort of Espace. De tent Comfort is ruim 16 vierkante meter en de ruimere tent Espace is 25 vierkante meter groot. Beide tenten hebben grote slaapcabines met echte bedden van 2 meter lengte. De voortent is ruim genoeg om binnen te eten en met het 4-pits gasfornuis in de keuken zet je een lekkere maaltijd op tafel. De tenten kun je boeken met minimaal 2 en maximaal 4 personen. Wanneer je met 5 of 6 personen komt, krijg je een bijzettentje bij de tent.  

De tenten staan verspreid over het veld. De meeste tenten staan onder de bomen. Het sanitair ligt op ongeveer 200 meter. De mobilehomes en chalets staan dicht bij ons gezamenlijke terras. De camping ligt in het hart van de Pyreneeën, op 15 minuten lopen van het idyllische dorpje Axat.

Zelf koken of lekker en gezellig mee eten?
De tenten beschikken over een uitgebreide keuken met allerlei kookspullen. Je kunt dus zelf koken, maar voor wie zich lekker wil laten verwennen is er elke dag de mogelijkheid om mee te eten. Onze eigen koks verrassen je elke dag met een heerlijk drie-gangendiner. Het eten is inclusief drankjes en koffie na. Zelf koken kan natuurlijk ook: onze boodschappenservice brengt je 1x per week naar de supermarkt. En natuurlijk ontbreekt de feestelijke barbecue niet!

Terras
In Axat hebben we een groot en gezellig terras, waar iedereen altijd van harte welkom is en ook lekker mee kan eten.

De omgeving
In de omgeving van Axat vind je ruige bergtoppen en diepe kloven zoals de Gorges de Galamus en de Pierre Lyss. De fantastische omgeving en het mooie berggebied bieden je alles om je vakantie lekker actief door te brengen, zonder af te hoeven zien. Dit is het pure outdoor-gevoel in Frankrijk, maar dan wel op een idyllisch gelegen plek én met alle voorzieningen bij de hand. Niks afzien, samen genieten! Axat is zo'n typisch Frans dorpje in de Franse Pyreneeën. Je vindt er een kleine supermarkt, een pinautomaat en een café. Het terras van het café ligt aan de oever van rivier de l‘Aude. Hier vandaan kun je naar de raftboten kijken die langs komen. Even verderop ligt het drukkere Quillan. Hier is het leuk slenteren door de straatjes. Wekelijks is er markt, waar je tal van lokale streekproducten kunt vinden. En op een van de terrasjes kun je genieten van ‘la vie en France'.

Vervoer op bestemming
Er rijdt een toeristentreintje vanuit Axat naar Maury en er is een busverbinding naar Perpignan (twee keer per dag). Vanuit de camping is er geen mogelijkheid voor openbaar vervoer naar Axat. Er loopt wel een mooi wandelpad langs de rivier naar het dorp.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping le moulin du pont d'Allies
Camping le moulin du pont d'Allies

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Actief Kamperen in Axat
Eenoudervakantie Actief Kamperen in Axat

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c